Водещи истории: Жълт iPhone 14, Обявена класическа музика на Apple и още

Слуховете бяха верни! Тазгодишното добавяне на цвят в средата на цикъла за iPhone 14 наистина е ярко жълто и е налично за предварителна поръчка сега заедно с обичайното пролетно опресняване на цвета за калъфи на iPhone и каишки на Apple Watch.

водещи истории 11 март 2023 г
Тази седмица видяхме и изненадващото съобщение за Apple Music Classical, ново приложение за iPhone за абонати на Apple Music, което ще стартира по-късно този месец. Слуховете за iPhone и Mac също продължават да се появяват, тъй като гледаме към предстоящите пускания на хардуер, които включват повече от нов цвят, така че прочетете за всички подробности за тези истории и още!

Apple обявява нова опция за жълт цвят за iPhone 14 и iPhone 14 Plus

Тази седмица Apple представи нова опция за жълт цвят за iPhone 14 и iPhone 14 Plus. Устройствата могат да бъдат предварително поръчани в новия цвят сега в САЩ и повече от 60 други страни. Наличността в магазина ще започне във вторник, 14 март.

iPhone 14 Yellow Feature 2
Няма промени в iPhone 14 и iPhone 14 Plus освен новата опция за жълт цвят. Apple за първи път пусна устройствата през септември в Midnight, Starlight, Blue, Purple и (PRODUCT)RED.

Apple Music Classical стартира по-късно този месец

Дългоочакваното приложение за класическа музика на Apple вече е достъпно за предварителна поръчка в App Store и ще бъде пуснато на 28 март. Приложението ще бъде безплатно за използване с абонамент за Apple Music на iOS 15.4 и по-нова версия и предлага над пет милиона класически музикални записи.

Apple Music Classical App Икона Функция Син
Apple Music Classical се основава на бившата услуга за стрийминг на класическа музика Primephonic, която Apple придоби и затвори през 2021 г. Като кратък преглед сме съставили списък от 15 неща, които трябва да знаете за приложението преди стартирането му.

Силиконовите калъфи за iPhone 14 вече се предлагат в четири нови цвята

Наред с iPhone 14 и iPhone 14 Plus в жълто, Apple пусна своите силиконови калъфи за устройствата в четири нови цветови опции тази седмица, включително Canary Yellow, Olive, Sky и Iris.

Нови цветове на калъфа за iPhone 14 и 14 Plus от силикон
Има и нови цветове за различни каишки на Apple Watch и аксесоари AirTag, като част от обичайното пролетно освежаване на цветовете на Apple. Всички нови аксесоари са налични за поръчка сега в онлайн магазина на Apple.

Течът на предното стъкло на iPhone 15 Pro разкрива ултратънки рамки около дисплея

Докато серията iPhone 15 е все още след около шест месеца, се твърди, че предните стъклени панели за устройствата са изтекли тази седмица в сайтовете на китайските социални медии.

Теч на предния стъклен панел на iPhone 15 Pro
Както се говореше по-рано, iPhone 15 Pro и Pro Max ще имат още по-тънки рамки около дисплея в сравнение с предишното поколение. Освен това се очаква Dynamic Island да бъде разширен до всичките четири модела iPhone 15, след като дебютира на моделите iPhone 14 Pro миналата година.

Новите MacBook Air се очаква да бъдат пуснати на пазара до лятото

Apple вероятно ще пусне нови 13-инчови и 15-инчови модели MacBook Air “между късната пролет и лятото”, според БлумбъргТова е Марк Гърман.

Функция за множество размери на MacBook Air
Както новите модели MacBook Air, така и актуализираният 13-инчов MacBook Pro ще бъдат оборудвани с M3 чипа на Apple, изграден по 3nm процес на TSMC, според 9to5Mac. Актуализиран 24-инчов iMac с чип M3 също се очаква да бъде пуснат през втората половина на тази година.

Издадена tvOS 16.3.3 с корекция за отдалечено свързване на Siri

Ако сте имали проблеми със свързването със Siri Remote, докато използвате вашия Apple TV, най-накрая е налична корекция с tvOS 16.3.3.

siri дистанционно 1
Актуализацията на софтуера е достъпна само за новото трето поколение Apple TV 4K и „коригира проблем, при който Siri Remote може да спре да реагира“, според бележките към изданието на Apple. На Apple TV актуализацията може да се инсталира чрез Настройки> Система> Актуализации на софтуера.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com