Водещи истории: Жълт iPhone 14 следващата седмица?, Слухове за iPhone SE 4 и iPhone 15 и още

Изглежда, че можем да видим още един продукт на Apple още следващата седмица и въз основа на слуховете и времето изглежда, че може да е нов цвят на iPhone.

водещи истории 4 март 2023 г
Също така продължаваме да чуваме слухове за гамата iPhone 15, която идва по-късно тази година и дори за iPhone SE от четвърто поколение, така че прочетете за всички подробности за тези истории и още!

Източници: Apple Planning Product Briefing следващата седмица, тъй като се говори, че iPhone 14 ще бъде пуснат в жълто

Слух от китайския сайт за микроблогинг Weibo твърди, че Apple възнамерява да пусне iPhone 14 и iPhone 14 Plus в жълто като допълнение в средата на цикъла и чухме, че Apple планира медийни брифинги следващата седмица, така че е възможно това да са за изстрелването.

iPhone14 Yellow Mock 3
За справка, Apple пусна своите зелени цветове за iPhone 13 в средата на цикъла на 8 март миналата година, така че времето наистина е подходящо за нов цвят на iPhone, но темата на брифинга следващата седмица все още не е разкрита.

Куо: Планиран е нов iPhone SE с 6,1-инчов OLED дисплей и 5G чип на Apple

Отново, отново и отново слуховете за бъдещето на бюджетния iPhone SE на Apple се завръщат, като анализаторът Минг-Чи Куо твърди, че Apple е рестартирала разработката на предстоящ модел от четвърто поколение, въпреки че е малко вероятно той да бъде пуснат до следващата година.

iphone se 4 модифицирани ръбове на флага
Според Куо следващото поколение iPhone SE ще бъде подобно на настоящия iPhone 14, включително 6,1-инчов OLED дисплей. Може също така да приеме вътрешния 5G чип на Apple, който се разработва от няколко години, тъй като Apple се опитва да се освободи от Qualcomm като неин доставчик на клетъчни чипове.

iPhone 15 USB-C кабели без MFi значка може да имат ограничения на скоростта на трансфер на данни и зареждане

Въпреки че се очаква Apple да замени Lightning порта с USB-C порт в гамата на iPhone 15 по-късно тази година, компанията все пак може да ограничи функционалността на кабели и аксесоари, които не са сертифицирани по нейната MFi програма.

Функция iPhone 15 за превключване от Lightning към USB C през 2023 г
Програмата MFi на Apple използва специален чип за удостоверяване в одобрени аксесоари, за да гарантира тяхната автентичност и да увери клиентите, че продуктите са безопасни за използване с техните устройства на Apple. Удостоверяването обаче може да се използва и за ограничаване на функционалността на аксесоари, които не са MFi, като например скорости на пренос на данни и/или зареждане.

Според изтекла информация „ShrimpApplePro“, производственият партньор на Apple Foxconn вече напредва с масовото производство на USB-C кабели и аксесоари по MFi програмата на Apple.

Всичко ново в iOS 16.4 Beta 2: Промени в Apple Books, Apple Music Classical Mentions, Apple Pay в Южна Корея и още

Тази седмица Apple пусна втората бета версия за разработчици и публична бета версия на предстояща актуализация на iOS 16.4 и открихме някои допълнителни промени след първата бета версия.

iOS 16
Една от най-забележителните промени е връщането на анимацията за преобръщане на страници „извиване“ в Apple Books, която беше премахната в iOS 16.0. Кодът в новата бета версия също подсказва, че Apple се доближава до пускането на обещаното приложение Apple Music Classical, докато има някои допълнителни настройки в приложението Настройки под AppleCare покритие на устройството и Always On Display.

iPhone 15 Pro Max може да има по-тънка камера и по-малък отпечатък

IPhone 15 Pro Max ще бъде по-дебел от своя предшественик, въпреки че има леко намалена височина и ширина, но може да предложи по-малко изпъкнала задна камера, според новите споделени CAD рендери и размери.

ice universe iphone 15 pro max cad рендер
Според размерите от изтекла информация „Ice Universe“, отпечатъкът на ‌iPhone 15 Pro‌ Max е приблизително 1 mm по-малък както по отношение на височина, така и по ширина в сравнение с ‌iPhone 14 Pro‌ Max, но е с 5% по-дебел. CAD визуализациите и придружаващите размери предполагат, че ‌iPhone 15 Pro‌ Max ще има по-малко изпъкнала издатина на камерата от очакваното преди, като ще бъде с 0,59 mm по-плитка от тази на ‌iPhone 14 Pro‌ Max.

Съобщава се, че Apple има таен “стартов” екип, който работи върху експериментални технологии за бъдещи устройства

Въпреки че миналата седмица научихме, че потайна “Exploratory Design Group” в рамките на Apple е постигнала успех с неинвазивния мониторинг на кръвната захар, БлумбъргТази седмица Марк Гърман сподели повече информация за това как работи тази група, известна като “XDG”.

ябълков парк през нощта 1
XDG включва само няколкостотин души и работи като “стартъп”, работещ по редица различни проекти. Членовете на групата са организирани по набор от умения и могат да работят по няколко проекта едновременно, но на членовете на XDG не е разрешено да обсъждат работата си с други в групата, които не работят по този конкретен проект.

Твърди се, че групата работи върху технология за дисплеи от следващо поколение, изкуствен интелект, технологии с нисък процесор, батерии от следващо поколение за смартфони и здравни функции за устройства със слушалки, за да помогне на хората с очни заболявания.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com