Водещи истории: Изтичане на информация за дизайна на iPhone 15 Pro, очаквайте скоро iOS 16.4 и още

Все още ни делят почти шест месеца от официалното представяне на гамата iPhone 15, но изглежда, че всеки ден научаваме повече за това какво да очакваме от моделите от следващо поколение. Трябва да се отбележи, че тази седмица ни даде най-ясния поглед досега към това, което изглежда има някои промени в хардуера за управление на звука и заглушаване.

водещи истории 25 март 2023 г
iOS 16.4 и свързаните версии също са точно зад ъгъла с някои нови функции и намеци за актуализирани слушалки, идващи от Apple и Beats. Междувременно продължаваме да научаваме за плановете на Apple да разшири продуктовото си портфолио за домашно аудио, така че не забравяйте да прочетете за всички подробности относно тези истории и още!

Течът на iPhone 15 Pro разкрива единичен бутон за сила на звука и бутон за изключване на звука

От известно време чуваме, че iPhone 15 Pro и Pro Max ще бъдат оборудвани с полупроводникови бутони, които не се движат физически. Вместо това, бутоните ще осигурят хаптична обратна връзка от Taptic Engines при натискане, подобно на бутона Home, въведен с iPhone 7 и тракпада Force Touch на съвременните MacBook.

Изтичане на CAD бутони на iPhone 15 Pro
Сега изтекло CAD изображение разкри, че моделите iPhone 15 Pro очевидно ще имат единичен, удължен бутон за сила на звука за увеличаване или намаляване на силата на звука в зависимост от това къде е натиснат. Изображението също така показва, че малък бутон ще замени превключвателя за заглушаване, който съществуваше на всеки модел iPhone от 2007 г. за включване и изключване на звъненето.

AirPods Pro с USB-C кутия за зареждане ще бъдат пуснати на пазара по-късно тази година

В iOS 16.4 Release Candidate, предоставен на разработчиците и публичните бета тестери тази седмица, има скрити препратки към това, което изглежда като следващо поколение AirPods и нов калъф за зареждане.

airpods pro 2
Според анализатора Минг-Чи Куо, това вероятно ще бъдат AirPods Pro 2 с USB-C кутия за зареждане, а не сегашния Lightning порт. Съобщава се също, че Apple не планира да пусне USB-C версии на AirPods 2 или 3, което предполага, че преходът им към USB-C ще трябва да изчака, докато бъде готов по-съществен ъпгрейд на AirPods 4.

iOS 16.4 също включва препратки към неиздавани слушалки Beats Studio Buds+, които може да са нова и подобрена версия на обикновените Studio Buds.

iOS 16.4 добавя гласова изолация за разговори по клетъчен телефон

Друга нова функция, идваща с iOS 16.4, е гласовата изолация за разговори по клетъчен телефон. Apple казва, че тази опция блокира околния шум около вас, така че гласът ви да звучи по-ясно по време на разговора.

iOS 16
Гласовата изолация вече беше налична за Wi-Fi разговори в приложения като FaceTime и WhatsApp на устройства, работещи с iOS 15 или macOS Monterey или по-нова версия, а сега функцията е достъпна за обикновени телефонни разговори през клетъчна мрежа.

HomePod с екран, отложен най-рано до следващата година

Говори се, че Apple разработва нов модел HomePod с вграден екран, за да се конкурира с подобни на Nest Hub на Google и Echo Show на Amazon, но според съобщенията компанията е спряла проекта най-рано до следващата година поради мерки за намаляване на разходите .

HomePod с екранМакет на HomePod с дисплей

Apple пусна отново HomePod в пълен размер по-рано тази година, след като прекрати производството на интелигентния високоговорител през 2021 г., и продължава да продава HomePod mini като по-малка опция.

Обобщение на слуховете за iPhone 15 Pro: 10 нови функции и промени

Въпреки че серията iPhone 15 все още е на около шест месеца от пускането на пазара, вече имаше много слухове както за обикновените, така и за моделите.

iPhone 15 Pro Roundup Mock Feature Perspective
Носят се слухове за много нови функции и промени по-специално за моделите iPhone 15 Pro. Тази седмица обобщихме 10 нови функции и промени, за които се говори за Pro моделите, които не се очаква да бъдат налични на стандартните модели iPhone 15 и iPhone 15 Plus.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com