Водещи истории: изтичане на информация за iPhone 15, промени в разпространението на бета версия на iOS и други

Все още ни остават повече от шест месеца до официалното представяне на гамата iPhone 15, но слуховете и изтичането на информация вече се вдигат до треска с нови шпионски снимки, изображения, базирани на изтичане на CAD, и свежи подробности, изплуващи през последните седмици.

водещи истории 25 февруари 2023 г
Нови модели Mac също са в процес на разработка, тъй като гледаме към слуховете за 15-инчов MacBook Air и Apple silicon Mac Pro, както и актуализации в бъдеще, така че прочетете за всички подробности за тези истории и още!

Течът на iPhone 15 разкрива динамичен остров, USB-C порт и много други

Предполагаемо изображение на стандартния iPhone 15 изтече онлайн тази седмица от Twitter акаунт @URedditor. Изтичането на информация разкрива, че устройството ще разполага с Dynamic Island и USB-C порт, както се говори, като същевременно ще запази подобен цялостен дизайн като стандартния iPhone 14.

iPhone 15 Cyan и Magenta Feature 2
3D визуализации на iPhone 15 също се появиха тази седмица въз основа на изтекли CAD, предоставяйки допълнителен поглед към устройството.

Очакват се по-голям брой промени за моделите iPhone 15 Pro, за които се говори, че имат поне осем нови функции, които няма да бъдат налични на стандартния iPhone 15, включително титаниева рамка. Говори се също, че моделите iPhone 15 Pro имат нова тъмночервена цветова опция, с розови и светлосини опции за стандартните модели iPhone 15.

Apple се опитва да попречи на потребителите на iPhone да получат iOS 17 Developer Beta безплатно

Първата бета версия на iOS 16.4 въведе ново меню „Бета актуализации“ в приложението Настройки, което позволява на членовете на програмата за разработчици на Apple да активират бета версии за разработчици на iOS директно на iPhone, без да е необходимо да инсталират конфигурационен профил от Apple.

Функция за iOS 17 на телефона
Тази промяна ще попречи на потребителите на iPhone, които не плащат за програмата от $99/година, да инсталират безплатно бета версията за разработчици на iOS 17, когато бъде пусната на WWDC през юни.

Популярността на Apple сред Gen Z създава предизвикателства за Android

Доклад от Financial Times тази седмица подчерта как по-младите американци предпочитат Apple пред конкурентните компании със значителни маржове, което води до промяна на поколенията към устройствата на Apple на фона на социалния натиск.

Банер за събитие на Apple
Според доклада по-младите потребители са загрижени да не бъдат социално отхвърлени поради липсата на iPhone – феномен, който кара младите хора да купуват и други продукти и услуги на Apple.

Apple поръча цялата доставка на 3nm чипове на TSMC за iPhone 15 Pro и M3 Mac

Съобщава се, че Apple е осигурила всички налични поръчки за N3, първо поколение 3-нанометров процес на TSMC, който вероятно ще бъде използван в предстоящата гама iPhone 15 Pro, както и нови MacBooks, планирани за пускане на пазара през втората половина на 2023 г.

m3 функция черно
Новият процес ще предложи значителни подобрения на ефективността в сравнение със съществуващите чипове, позволявайки комбинация от по-добра производителност и по-ниска консумация на енергия. Подобрена версия на N3, известна като N3E, също идва по-късно тази година и се очаква Apple да бъде първият клиент на TSMC, който ще приеме това, както и че се стреми да остане на върха на технологията за чипове.

Apple дава списък с Bluetooth 5.3 на фона на слухове за нови MacBook Air и Mac Pro

Тази седмица Apple подаде нов списък в базата данни на Bluetooth Launch Studio, ход, който понякога предвещава пускането на нови продукти. Подаването препраща към предишен списък, свързан с macOS, което предполага, че подаването може да е свързано с предстоящи Mac.

Функция за множество размери на MacBook Air
Говори се, че Apple планира по-голям 15-инчов MacBook Air и нов Mac Pro с чипове от серията M2 за пускане през първата половина на 2023 г.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com