Водещи истории: Изтичане на M2 Max Benchmark, слух за камерата на iPhone 15 и др

Тъй като събитията за пазаруване Черен петък и Cyber ​​​​Week приключват и календарът се измества към декември, вниманието ни започва да се насочва към 2023 г. и всички новини от Apple, които очакваме.

Заглавия 3 декември 2022 г
Тази седмица имаше предполагаемо изтичане на бенчмарк за чип „M2 Max“, който трябва да се появи в предстоящите Mac компютри като MacBook Pro в началото на следващата година, както и нови слухове за iPhone 15, който трябва да се появи по-късно през годината.

Други новини включват годишните награди на App Store на Apple, високопоставеното стартиране на приложението за гмуркане Oceanic+ за Apple Watch Ultra и нашия поглед към някои от другите неща в процес на подготовка на Apple, които се надяваме да видим в близко бъдеще. Прочетете за всички подробностите за тези истории и още!

Производителността на “M2 Max”, разкрита в изтекъл бенчмарк

Предполагаемите резултати от бенчмарк за все още необявения чип M2 Max на Apple се появиха в Geekbench тази седмица, предлагайки първи поглед към потенциалните подобрения в производителността и спецификациите на чипа.

14 срещу 16 инча mbp m2 pro и максимална функция 1
Еталонът вероятно е за бъдещ MacBook Pro. Ако е точен, списъкът показва, че чипът M2 Max ще има опция за 12-ядрен процесор и може да бъде конфигуриран с 96 GB RAM, докато чипът M1 Max ще има 10-ядрен процесор и може да бъде конфигуриран с до 64 GB RAM е налична.

Като се има предвид, че изпълнителният директор на Apple Тим Кук каза, че гамата на компанията е „подготвена“ за този празничен сезон, първите Mac с чипове M2 Pro и M2 Max се очаква да бъдат обявени през 2023 г.

Твърди се, че iPhone 15 има сензор за камера от последно поколение

Моделите iPhone 15 от следващо поколение на Apple ще разполагат с най-новия “най-съвременен” сензор за изображения на Sony, според доклад тази седмица от японско издание Nike Азия.

iPhone 14 Pro Purple Side Perspective Feature Purple
В доклада се казва, че сензорът може да „улови повече светлина и да намали свръх- или недостатъчното експониране при определени настройки“, което трябва да доведе до подобрени снимки в нощен режим и други предимства за камерите на iPhone 15.

Мъж е ограбен, след като е купил 300 iPhone на Apple Fifth Avenue

Според нюйоркската радиостанция 1010 WINS, неназован 27-годишен мъж, който е купил 300 iPhone от Apple Fifth Avenue тази седмица, е бил ограбен малко след като е напуснал магазина.

applefifthavenue
Съобщава се, че мъжът носел 300 устройства iPhone 13 в три чанти и вървял към колата си в 1:45 сутринта, когато друга кола спряла до него и поискала да предаде iPhone, което предизвикало сбиване, при което една от чантите съдържала Ограбени са 125 iPhone на стойност 95 000 долара.

Apple обявява победителите в наградите App Store за 2022 г

Тази седмица Apple обяви победителите в наградите App Store за 2022 г., като подчерта топ 16 приложения и игри, избрани от редакционния екип на Apple. Всеки победител ще получи физическа награда от App Store въз основа на дизайна на логото на “App Store”.

App Store Awards 2022
Apple също така обяви победителя в своята първа по рода си награда Apple Podcasts и представи нова функция за барабани с акценти за изданието на Apple Music Replay за 2022 г.

Apple обявява, че приложението Oceanic+ вече е достъпно за Apple Watch Ultra

Apple обяви тази седмица, че приложението Oceanic+ вече е достъпно за Apple Watch Ultra. Разработено от Huish Outdoors в сътрудничество с Apple, приложението служи като компютър за гмуркане за гмуркачи на дълбочини до 40 метра/130 фута.

Изображение без граници на Apple Watch Ultra Oceanic Plus Hero
Apple вече предлага основно приложение Depth на Apple Watch Ultra. За опитни водолази, които търсят разширени данни, приложението Oceanic+ е полезен инструмент.

Apple все още има тези 5 неща за пускане през 2023 г

Календарът се измести към декември и това означава, че на Apple остава само месец, за да изпълни обещанията си да пусне приложение Apple Music Classical и да разшири своята програма за ремонт на самообслужване в Европа преди края на 2022 г. Разбира се, винаги са възможни забавяния, така че плановете могат да бъдат отложени до 2023 г.

iOS 16
Във всеки случай, съставихме списък от пет неща, които Apple все още не е пуснала през следващите няколко месеца.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, който подчертава най-важните истории от Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, обхващащо всички важни теми, които сме обхванали, и свързани истории за голям изглед на картина .

 

Източник : www.macrumors.com