Водещи истории: Изцяло нов Mac Pro в тестване, актуализации на AirTag и други

Бъдни вечер е, но това не означава, че през последните дни нямаше много новини и слухове за Apple, тъй като чухме подробности за плановете на Apple за Mac Pro, iPhone SE и други.

водещи истории 24 декември 2022 г
В други новини, Apple има подробни промени, които направи в няколко скорошни актуализации на фърмуера на AirTags, докато компанията изглежда е оттеглила нова архитектура на приложението Home, която започна да предлага на потребители с iOS 16.2 и macOS Ventura 13.1. Прочетете по-долу за подробности относно тези истории и още!

Нов Mac Pro в тестване, но чипът „M2 Extreme“ вероятно ще бъде отменен

Apple продължава да тества изцяло нов Mac Pro с чип M2 Ultra, но компанията вероятно се е отказала от плановете си да предложи чип от по-висок клас “M2 Extreme”, според БлумбъргТова е Марк Гърман.

mac pro m2 extreme отменен
Гурман каза, че Mac Pro с чипа M2 Ultra ще се предлага с до 24-ядрен процесор, до 76-ядрен графичен процесор и поне 192 GB RAM. Подобно на текущия Mac Pro, той очаква новият модел да остане разширяем с допълнителна памет, съхранение и др.

Настоящият базиран на Intel Mac Pro беше пуснат през декември 2019 г. и започва от $5999 в Съединените щати. С изключение на допълнителни забавяния, новият модел вероятно ще бъде пуснат на пазара през 2023 г.

Най-новите слухове за всеки Mac: Кога да очакваме нови модели

Освен Mac Pro, през следващата година се очаква да бъдат актуализирани няколко други Mac. Например, новите 14-инчови и 16-инчови модели MacBook Pro с чипове M2 Pro и M2 Max се очаква да бъдат пуснати в началото на 2023 г. Носят се слухове и за нов Mac mini с чипове M2.

apple silicon mac гама wwdc 2022 функция лилаво
Тази седмица обобщихме най-новите слухове за всеки Mac, който Apple продава, включително MacBook Pro, MacBook Air, iMac, Mac mini, Mac Studio и Mac Pro.

Apple каза, че ще отмени или отложи iPhone SE 4

Apple планира или да отмени, или да отложи масовото производство на iPhone SE от четвърто поколение, според анализатора Минг-Чи Куо.

iphone se 4 модифициран
Куо първоначално очакваше следващият iPhone SE да бъде пуснат на пазара през 2024 г., но каза, че тези планове вероятно ще се променят поради постоянно по-ниските от очакваните доставки на модели iPhone от среден до нисък клас, като третото поколение iPhone SE, iPhone 13 mini и iPhone 14 Plus.

Apple изтегля опцията iOS 16.2 за надграждане до нова домашна архитектура

Една от ключовите нови функции на iOS 16.2 е възможността за надграждане до нова архитектура на приложението Home. Въпреки че Apple не е споделила подробности какви точно са промените, компанията каза, че надстройката предлага “подобрена производителност и надеждност” за аксесоарите на HomeKit.

homekit showdown 2 палеца
След като някои потребители, които надстроиха приложението Home, се оплакаха от технически проблеми, изглежда, че Apple засега е премахнала опцията за надграждане на приложението Home.

Apple разкрива какво е новото в последните актуализации на фърмуера на AirTag

Apple наскоро пусна две актуализации на фърмуера за своя аксесоар AirTag и оттогава компанията очерта какво е новото в актуализациите.

AitTag Нов фърмуер
Една от актуализациите на фърмуера въвежда някои функции, обещани от Apple по-рано тази година, за да се предотврати използването на AirTags за целите на преследване. Другата актуализация разрешава проблем с акселерометъра на AirTag, който не се активира в някои сценарии.

„Кошчето“ Mac Pro: Спомняме си един от най-противоречивите дизайни на Apple

Тази седмица се навършиха деветата годишнина от пускането на Apple в т.нар. „кофа за боклук“ Mac Pro, предоставяйки възможност за размисъл върху един от най-противоречивите хардуерни дизайни на Apple.

mac pro творчество
Въпреки че „кошата за боклук“ Mac Pro имаше красив дизайн, тя не беше модулна, което доведе до оплаквания от професионални потребители относно липсата на възможност за надграждане през годините. Компютърът е спрян от производство през 2019 г.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com