Водещи истории: Нов MacBook Pro, Mac Mini, HomePod и други

Изненада! Тази седмица се оказа много натоварена за Apple с редица съобщения за няколко нови продукта, за които знаехме, че се разработват, но смятахме, че може да не стартират толкова скоро.

водещи истории 21 януари 2023 г
Ще ни предстоят много повече през следващите няколко седмици, когато новите продукти стартират, но прочетете по-долу за всички подробности за обявяването!

Apple анонсира нови MacBook Pro, Mac Mini, HomePod и други

Apple направи някои редки съобщения за продукти през януари тази седмица, представяйки актуализирани 14-инчови и 16-инчови модели MacBook Pro, актуализиран Mac mini, нов HomePod в пълен размер и много други.

M2 Mini MacBook Pros HomePod Unity Apple Watch Функция 1
Събрахме обобщение на всичко, което Apple обяви тази седмица за тези, които търсят бърз преглед на всички нови продукти, представени тази седмица. Също така събрахме цялото си отразяване на съобщенията по-долу с повече подробности за всеки нов продукт.

Apple обявява нови MacBook Pro с чипове M2 Pro/M2 Max, до 96GB RAM и още

Новите 14-инчови и 16-инчови модели MacBook Pro се предлагат с най-новите M2 Pro и M2 Max чипове на Apple за до 20% по-бърза производителност и до 30% по-бърза графика. Лаптопите вече могат да бъдат конфигурирани с до 96 GB RAM и разполагат с Wi-Fi 6E, надграден HDMI 2.1 порт с поддръжка за 8K външен дисплей и допълнителен час живот на батерията.

Apple MacBook Pro M2 Feature Blue Green
Лаптопите могат да бъдат предварително поръчани сега в онлайн магазина на Apple, като първите доставки до клиентите и наличността в магазините ще започнат на 24 януари.

Apple обявява нов Mac Mini с чипове M2 и M2 Pro на по-ниска начална цена от $599

Apple също актуализира Mac mini с нови опции за чипове M2 и M2 Pro, което доведе до спирането на окончателния Mac mini, базиран на Intel. Няма промени в дизайна, но конфигурациите M2 Pro са оборудвани с четири Thunderbolt 4 порта и HDMI 2.1 порт.

m2 функция за mac mini екран
Новият Mac mini може да бъде предварително поръчан сега в онлайн магазина на Apple, като базовият модел M2 започва на по-ниска цена от $599. Наличността започва от 24 януари.

Apple обявява нов HomePod за $299 с пълноразмерен дизайн, S7 чип и др

Второто поколение HomePod се отличава с почти идентичен дизайн като HomePod в пълен размер, който беше преустановен през 2021 г. Интелигентният високоговорител със Siri има два по-малко пищялки и микрофони от оригиналния модел, S7 чип за изчислително аудио, U1 чип за предаване на музика от iPhone и поддръжка за пространствено аудио. Високоговорителят също поддържа Matter за управление на аксесоари за интелигентен дом.

HomePod 2 White и Midnight Feature Purple Blue
Новият HomePod е наличен за предварителна поръчка сега за $299 в бели и среднощни цветове и стартира на 3 февруари.

iOS 16.3 идва следващата седмица: Ето какво е новото

В прессъобщението си за нова каишка за часовник Unity за Apple Watch, Apple каза, че съответстващ тапет Unity за iPhone ще бъде наличен следващата седмица на iOS 16.3, което потвърждава, че софтуерната актуализация ще бъде пусната за обществеността следващата седмица – ето какво е нов.

iOS 16
Единствените големи нови функции, идващи в iOS 16.3, са поддръжката на физически ключове за сигурност като опция за двуфакторна автентификация за Apple ID акаунти и разширяване в световен мащаб на опционалната Advanced Data Protection за iCloud акаунти.

Apple пуска Black Unity Sport Loop със съответстващ циферблат на Apple Watch и iPhone тапет

Тази седмица Apple пусна специално издание Black Unity Sport Loop за Apple Watch в чест на Месеца на черната история. Предлага се сега за $49, лентата включва думата “Unity”, изтъкана в тъканта с червени, зелени и черни прежди, които отдават почит на панафриканското знаме, според Apple.

Apple Watch Unity Band 2023
Apple също така пуска придружаващ тапет и циферблат за iPhone с тема Unity с iOS 16.3 и watchOS 9.3.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com