Водещи истории: Обявен WWDC, Пуснат iOS 16.4, Apple Music Classical вече е наличен

Конференцията за разработчици на Apple за 2023 г. вече е официална и ще се проведе през седмицата от 5 до 9 юни, както се очаква. Както беше миналата година, това ще бъде предимно виртуално събитие с малък личен компонент в основния ден за членове на пресата и избрани разработчици и студенти, които спечелят произволна лотария.

водещи истории 1 април 2023 г
Тази седмица видяхме и пускането на iOS 16.4 и свързаните актуализации, както и стартирането на Apple Music Classical и Apple Pay Later. Междувременно чухме нови слухове за отдавна носещите се слухове AR/VR слушалки на Apple и гамата iPhone 15, която идва по-късно тази година, така че прочетете за подробности относно тези истории и още!

Apple обявява WWDC 2023, което ще се проведе от 5 до 9 юни

Маркирайте календарите си! Тази седмица Apple обяви, че WWDC 2023 ще се проведе от понеделник, 5 юни до петък, 9 юни. Сесиите и лабораторните упражнения ще бъдат достъпни онлайн, но ще има и личен компонент. Както миналата година, произволно избрани разработчици и студенти ще могат да присъстват на специален ден в Apple Park в понеделник, за да гледат основното видео, да се срещнат с някои от екипите на Apple, да се насладят на вечерни дейности и много други.

wwdc 2023 г
На WWDC Apple ще обяви най-новите версии на своите софтуерни платформи, включително iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 и tvOS 17. Дългоочакваните AR/VR слушалки на Apple може също да бъдат представени на WWDC и винаги може да има бъде още една или две изненада.

Apple Music Classical вече се предлага в App Store

Apple Music Classical вече се предлага в App Store в повечето страни по света. Приложението разполага с над пет милиона песни на класическа музика и е безплатно за използване със стандартен абонамент за Apple Music.

Класически герой на Apple Music
Apple за първи път обяви плановете си да пусне приложение за класическа музика през 2021 г., след като придоби и затвори Primephonic, услуга за стрийминг на класическа музика. Apple планира скоро да пусне Android версия на приложението.

Всичко ново в iOS 16.4

След около шест седмици бета тестване, iOS 16.4 вече е достъпна за обществеността. Актуализацията на софтуера включва няколко нови функции и промени за iPhone, така че не забравяйте да проверите пълния списък.

ios 16 4 функции палец
Apple вече пусна първата бета версия на iOS 16.5, която досега включва само няколко незначителни промени, включително нов раздел „Спорт“ в приложението Apple News и възможността да започнете запис на екрана, като попитате Siri.

Съобщава се, че Apple е демонстрирала AR/VR слушалки на ръководители в театъра на Стив Джобс

Съобщава се, че много слуховете за AR/VR слушалки на Apple бяха демонстрирани пред топ мениджърите на компанията по време на презентация в Steve Jobs Theatre миналата седмица, което предполага, че устройството е все по-близо до пускане.

Очаква се Apple да представи слушалките на WWDC през юни, въпреки че анализаторът Минг-Чи Куо тази седмица каза, че масовото производство на слушалките отново е отложено, така че той не е напълно сигурен дали ще бъдат представени на WWDC.

Говори се, че iPhone 15 Pro разполага с бутон за действие за многократна употреба вместо превключвател за заглушаване

Говори се, че предстоящите модели iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще разполагат с персонализиран бутон за действие като Apple Watch Ultra.

iPhone 15 Pro Мултифункционален бутон Mute Switch Feature Green 2
Източникът твърди, че бутонът за действие ще замени превключвателя Ring/Silent, който е включен във всеки модел iPhone от 2007 г. насам. Както при Apple Watch Ultra, потребителите ще могат да насочат бутона за действие към различни системни функции, като включване/изключване на фенерче. Възможно е също така да има настройка за чувствителност, която да позволи на бутоните да се използват с калъфи и ръкавици.

Apple Pay Later сега се предлага на ограничена база, пускайки широко през следващите месеци

Тази седмица Apple обяви, че ще започне да кани „произволно избрани потребители“ да използват предварителна версия на Apple Pay Later чрез приложението Wallet и имейл, изпратен до техния Apple ID. Apple Pay Later се предлага в САЩ и изисква iOS 16.4 и iPadOS 16.4.

увеличение на картата за плащане по-късно от ябълка
Опцията за финансиране „купете сега, платете по-късно“ ще бъде разширена до всички отговарящи на условията потребители на iPhone на възраст над 18 години в САЩ през „следващите месеци“, според Apple.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com