Водещи истории: плановете на Apple за 2023 г., съвети и трикове за AirPods и много други

Това е последният ден на 2022 г., което означава, че много фенове на Apple по света се радват на някои новоразопаковани подаръци, като същевременно очакват с нетърпение това, което предстои през 2023 г.

водещи истории 31 декември 2022 г
В допълнение към нашия преглед на очакванията за 2023 г., тази седмица видяхме и някои по-специфични новини и слухове както за настоящите, така и за бъдещите продукти на Apple, така че прочетете за всички подробности и пожелайте Честита Нова година!

Какво да очакваме от Apple през 2023 г.: AR/VR слушалки, iPhone 15 Pro, MacBook Pro, Mac Pro и други

По всички признаци се очаква Apple да има натоварена година с хардуерни и софтуерни актуализации през 2023 г. От отдавна носещите се слухове слушалки със смесена реалност през USB-C iPhone модели до набор от Mac, списъкът с актуализации е дълъг и ние обобщихме всичко това в нашето годишно ръководство за предварителен преглед.

Функция на Apple 2023
От страна на софтуера, разбира се, ще видим iOS 17 и macOS 14 в средата на годината на WWDC, но дори преди това ще получим някои нови функции. Съставихме списък от пет нови функции на iOS, които ще стартираме или разширим през следващата година, включително функция за ключове за сигурност за Apple ID, опция за спестовна сметка на Apple Card, разширена защита на данните и спешно SOS чрез сателит в допълнителни държави и други .

Осем полезни съвета за собствениците на нови AirPods и AirPods Pro

Подариха ли ви AirPods или AirPods Pro по време на празниците? Ако е така, събрахме удобен списък със съвети, трикове и функции, за които може би не знаете, за да ви запознаем с новите ви слушалки.

airpods 8 съвета
Също така споделихме съвети и трикове за iPhone 14, iPad и Apple Watch. Ако вместо това сте получили карта за подарък на Apple, ние сме съставили списък с продукти и услуги, за които да ги похарчите, като всичко е на цена под $100.

Съобщава се, че Apple е „сериозно“ загрижен за продажбите на iPhone 14 Plus

Доклад тази седмица твърди, че Apple е „сериозно“ загрижена за слабите продажби на iPhone 14 Plus след пускането на устройството.

гама iphone 14
Представен през септември, iPhone 14 Plus разполага с 6,7-инчов дисплей като iPhone 14 Pro Max, но му липсват някои функции от по-висок клас като ProMotion, Dynamic Island и телефото обектив. Устройството ефективно замени 5,4-инчовия iPhone 13 mini.

Новият iPad Mini се очаква да бъде пуснат най-рано през 2023 г

Apple работи върху нова версия на iPad mini, като масовите доставки се очаква да започнат към края на 2023 г. или през първата половина на 2024 г., според реномирания анализатор Минг-Чи Куо.

iPad mini 6 оранжев БГ
Настоящият iPad mini беше пуснат през септември 2021 г. и разполага с 8,3-инчов дисплей, чип A15 Bionic, USB-C порт, бутон за захранване Touch ID, поддръжка на 5G на клетъчни модели и др. Цената на устройството започва от $499.

В началото на 2024 г. може да видим и първите ни OLED iPad Pro модели с малко по-големи 11,1-инчови и 13-инчови опции за дисплей.

iPhone 14 Pro се изправи пред „безпрецедентен“ проблем, водещ до премахване на нов графичен процесор

Apple планира голяма актуализация за графичните възможности на iPhone 14 Pro, но беше принудена да се откаже от плановете за новия GPU в края на разработката, след като бяха открити „безпрецедентни“ грешки, според доклад тази седмица от Информацията.

A16 iPhone 14 Pro
Докладът разкрива как екипът за дизайн на чипове на Apple е бил принуден да се бори със загубата на талант през последните години, като компанията е загубила десетки ключови служители.

Apple стартира изцяло ново CarPlay изживяване през 2023 г. с тези 5 ключови функции

На WWDC 2022 през юни Apple визуализира следващото поколение CarPlay, обещавайки по-дълбока интеграция с функциите на превозното средство като управление на климатика и FM радио, поддръжка за множество дисплеи в таблото, опции за персонализиране и др.

следващо поколение carplay мулти дисплей
Apple казва, че първите превозни средства с поддръжка за новото изживяване CarPlay ще бъдат обявени в края на 2023 г. Преди време очертахме пет ключови характеристики, които да очакваме.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com