Водещи истории: Пускане на нови HomePod, iOS 16.3.1 Очаквайте скоро и още

Тази седмица беше пуснат крайният продукт от януарските хардуерни съобщения на Apple, като второто поколение HomePod си проправя път в ръцете на клиентите.

водещи истории 4 февруари 2023 г
Други новини и слухове тази седмица включваха признаци на междинна актуализация за коригиране на грешки на iOS 16.3.1, която се работи, тъй като очакваме нов кръг от бета тестове за по-значима актуализация на iOS 16.4, доклад за потенциалните опасности от използването на AirTags за проследяване на вашите домашни любимци и съобщението за печалбите на Apple за декемврийското тримесечие, така че прочетете за всички подробности за тези истории и още!

Нови рецензии на HomePod предлагат практически поглед върху качеството на звука и много повече

Второто поколение HomePod на Apple стана достъпно в петък, няколко седмици след представянето му и началото на предварителните поръчки. Преди пускането на пазара първите рецензии на интелигентния високоговорител бяха споделени от избрани медийни публикации и канали в YouTube, предлагащи практически поглед върху устройството.

HomePod 2 White и Midnight Feature Purple Orange
На цена от $299, новият HomePod разполага с почти идентичен дизайн като пълноразмерния HomePod, който Apple прекрати през март 2021 г., но с два по-малко пищялки и микрофони. Ревютата тестваха качеството на звука на новия HomePod в сравнение с оригиналния модел и много повече.

И ако тепърва получавате новия си HomePod, не забравяйте да разгледате нашето изчерпателно ръководство с всякакви съвети и инструкции, които да ви помогнат да извлечете максимума от новия си интелигентен високоговорител.

Apple обяснява защо HomePod беше пуснат отново, Wi-Fi 4 ограничение и други

Двама служители на Apple обсъдиха новия HomePod тази седмица в поредица от широкообхватни интервюта, разкривайки някои свежи подробности за високоговорителя.

HomePod 2 iPhone Функция Синьо Оранжево
Apple обясни защо е решила да пусне HomePod в пълен размер отново, след като прекрати производството на оригиналния модел преди няколко години, и адресира някои от ограниченията на новия модел, включително поддръжка на Wi-Fi 4 и несъвместимост с оригиналния HomePod за стерео сдвояване.

Apple Smart Home Display: Всичко, което знаем

Apple работи върху нов аксесоар, подобен на iPad, който е проектиран да служи като централен център за управление на интелигентен дом. Apple TV и HomePod вече са домашни центрове, но според съобщенията Apple проектира устройство за управление на дома „всичко в едно“.

iPad iOS 16 WP Display Feature eric edit
За да научите повече, разгледайте нашето ново ръководство, което обобщава всичко, което знаем досега за планираното устройство за интелигентен дом на Apple, включително потенциални функции.

Apple подготвя iOS 16.3.1 за iPhone, тъй като чакането на iOS 16.4 Beta продължава

Изглежда, че Apple подготвя актуализация на iOS 16.3.1 за iPhone, въз основа на доказателства за софтуера в журналите за анализ на нашия уебсайт тази седмица. Не е ясно кога ще бъде пусната актуализацията, но вероятно ще бъде налична в някакъв момент през февруари.

iOS 16
Междувременно чакането продължава за първата бета версия на iOS 16.4, която вероятно ще бъде по-значима актуализация с нови функции. Вижте: Кога ще бъде пуснат iOS 16.4?

Доклад подчертава опасността от използването на AirTags за проследяване на кучета

AirTag на Apple може да осигури удобен начин за проследяване на кучета, които може да се свалят от каишка или да се изгубят по друг начин, но има опасности, свързани с практиката, както е посочено в доклад от The Wall Street Journal. Например, има някои инциденти с кучета, поглъщащи AirTag, което може да причини вреда.

Дюи въздушен етикет
След пускането на AirTag през 2021 г. Apple подчерта, че аксесоарът е предназначен за проследяване на предмети, а не на хора или домашни любимци.

Apple отчита резултати за 1 тримесечие на 2023 г.: $30,0 милиарда печалба при $117,2 милиарда приходи сред „предизвикателна среда“

В четвъртък Apple публикува финансовите си резултати за тримесечието, завършващо през декември, отчитайки приблизително 5% спад на приходите в сравнение с тримесечието отпреди година. Apple цитира “предизвикателна среда”, която включва проблеми с доставките на iPhone, които възпрепятстват способността й да доставя устройства на клиенти.

Лого на Apple Cash Blue
Като част от съобщението си, Apple разкри, че нейната потребителска база е надхвърлила два милиарда активни устройства по целия свят и че нейната услуга Apple Pay Later на вноски ще стартира „скоро“. Изпълнителният директор на Apple Тим Кук и финансовият директор Лука Маестри също засегнаха редица други теми в конферентния си разговор за приходите.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com