Водещи истории: Пускане на Apple Card Savings Account, слухове за 15-инчов MacBook Air и други

Остават около шест седмици до WWDC и продължават да се носят слухове за това какво може да видим на събитието. БлумбъргМарк Гурман се присъедини към нас в тазседмичния епизод на Шоуто на MacRumors, за да ни даде своето виждане за нещата, но все още има много неща във въздуха.

водещи истории 22 април 2023 г
Тази седмица беше пуснат и спестовната сметка, придружаваща Apple Card, и обещаната функция за звуково разпознаване на алармата за дим и въглероден окис за HomePod, докато Тим Кук беше изненадан от ретро Mac на един потребител, когато Apple отвори първите си два магазина за продажба на дребно в Индия, така че прочетете за всички подробности за тези истории и много повече!

Спестовна сметка Apple Card стартира с над 4% лихвен процент

Шест месеца след обявяването, спестовната сметка на Apple Card вече е достъпна в Съединените щати. С конкурентен APY от 4,15%, акаунтът позволява на потребителите на Apple Card да печелят лихва върху връщането на пари в брой и парите, депозирани от свързана банкова сметка.

спестовна сметка на Apple Card
Спестовната сметка се предлага от Goldman Sachs и може да се управлява изцяло в приложението Wallet на iPhone. Сметката няма такси и изискване за минимален баланс.

15-инчов MacBook Air предлага две опции за чип M2, без конфигурация M2 Pro

Дълго се говори, че 15-инчовият MacBook Air ще бъде оборудван с чип M2, според последната информация, споделена от анализатора Минг-Чи Куо.

Функция за множество размери на MacBook Air
Първите Macs с чип M3 вероятно са все още след месеци. Куо каза, че следващото поколение M3 чип на Apple ще влезе в масово производство през втората половина на 2023 г., малко преди чиповете M3 Pro и M3 Max от по-висок клас, предназначени за следващите 14-инчови и 16-инчови модели MacBook Pro.

Шоуто на MacRumors: Марк Гърман говори за WWDC 2023, Apple Headset и нови Mac

БлумбъргМарк Гърман от Mark Gurman се присъедини към нас в тазседмичния епизод на The MacRumors Show, за да говорим за всички най-нови слухове относно софтуерните актуализации и новия хардуер, които се очаква да бъдат визуализирани на тазгодишния WWDC, който започва на 5 юни.

MacRumors показват Марк Гърман 15 MBA и watchOS 10 alt
Новата информация, разкрита от Gurman по време на епизода, включва думата, че Apple silicon Mac Pro няма да дебютира на WWDC и че iOS 17 ще включва подобрения за приложението Wallet и Find My.

watchOS 10 е описана като най-голямата софтуерна актуализация на Apple Watch от 2015 г

watchOS 10 ще бъде най-голямата софтуерна актуализация на Apple Watch от пускането на първоначалната версия на операционната система през 2015 г., според Марк Гърман. Очаква се Apple да обяви watchOS 10 на WWDC през юни.

watchOS
Гурман очаква watchOS 10 да включва актуализиран интерфейс, като анонимен изтекъл твърди, че началният екран ще бъде преработен, въпреки че Гурман казва, че не очаква основният дизайн на платформата да се промени.

HomePod вече може да ви предупреждава, ако алармата ви за дим се включи

Както беше обещано по-рано тази година, Apple вече разшири функцията за разпознаване на звук на второто поколение HomePod и HomePod mini, за да може да открива звуци на аларма за дим и въглероден окис и да изпраща известие до iPhone на потребителя.

HomePod 2 и Mini функция 1
Разпознаването на звук беше въведено за първи път на iPhone през 2020 г. и може да разпознае голямо разнообразие от звуци, включително звънец, бебешки плач, клаксон на кола, почукване на врата и други.

Гледайте реакцията на Тим Кук, докато фен донася ретро Macintosh на откриването на Apple Store

Apple отвори първите си два магазина за продажба на дребно в Индия тази седмица и изпълнителният директор Тим Кук присъства, за да отпразнува. В новия магазин в Мумбай Кук беше много изненадан, когато клиент се появи, носейки ретро Macintosh SE от 80-те години.

готви mac изненадващо посещение в Индия
Кук беше на обиколка в Индия тази седмица, срещайки се с министър-председателя на страната Нарендра Моди и много други видни местни фигури по време на пътуването си.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com