Водещи истории: Пуснат iOS 16.2, слухове за 15-инчов MacBook Air и още

Тъй като празниците наближават, тази седмица Apple пусна последните си актуализации за 2022 г. под формата на iOS 16.2 и свързаните актуализации на операционната система за други платформи. Актуализациите включват редица нови функции, като вниманието от страна на софтуера сега се насочва към iOS 16.3 за началото на следващата година.

водещи истории 17 декември 2022 г
Други новини и слухове на Apple тази седмица включваха думата, че Apple се стреми да удовлетвори европейските регулатори, като работи за поддръжка на алтернативни магазини за приложения, започващи с iOS 17, слухове за по-голям 15,5-инчов MacBook Air, идващ следващата година, и още, така че прочетете по-долу за всички подробности!

Пуснат iOS 16.2 с тези нови функции

Тази седмица Apple пусна iOS 16.2 за iPhone 8 и по-нови след два месеца бета тестване. Актуализацията на софтуера има над дузина нови функции, включително приложението Freeform, Apple Music Sing, опция за разширяване на iCloud криптиране от край до край и много други.

iOS 16
Не забравяйте да разгледате нашия списък с функции на iOS 16.2 за пълен преглед на всичко ново за iPhone.

Apple също пусна iPadOS 16.2 тази седмица с поддръжка на външни дисплеи, активирана отново за Stage Manager на съвместими iPad, заедно с macOS 13.1, watchOS 9.2 и tvOS 16.2.

Следващите бета версии също вече са налични, включително iOS 16.3, която ви позволява да използвате хардуерни ключове за сигурност с вашия Apple ID.

Apple работи за добавяне на поддръжка за алтернативни магазини за приложения и странично зареждане в Европа

Apple се готви да разреши алтернативни магазини за приложения на iPhone и iPad в Европейския съюз, като част от усилията за спазване на Закона за цифровите пазари, според БлумбъргТова е Марк Гърман.

iOS App Store Обща функция Sqaure Допълнение
В доклада се казва, че Apple се стреми промените да бъдат въведени като част от iOS 17, която се очаква да бъде обявена на WWDC следващия юни. Не е ясно дали магазините за приложения на трети страни ще бъдат разрешени в световен мащаб.

15-инчовият MacBook Air се очаква да бъде пуснат на пазара през пролетта на 2023 г

Apple разработва по-голям 15,5-инчов MacBook Air, който може да бъде пуснат на пазара през първото тримесечие на 2023 г., според анализатора на дисплейната индустрия Рос Йънг. Настоящият MacBook Air с чип M2 се предлага с по-малък 13,6-инчов дисплей.

M2 MacBook Air 2022 Feature0015
Йънг каза още, че Apple планира да пусне нов 13-инчов MacBook Air с OLED дисплей през 2024 г. Това може да е първият Mac, който използва OLED технология, позволяваща повишена яркост, подобрено съотношение на контраст и по-дълъг живот на батерията.

Два неиздавани Mac-а са забелязани в базата данни на Steam

Два неиздадени модела Mac бяха забелязани в месечното проучване на устройствата на Steam — те вероятно са следващите 14-инчови и 16-инчови модели MacBook Pro с чипове M2 Pro и M2 Max.

състав на Apple Silicon Mac WWDC 2022
Същите Macs изглежда са се появявали в резултатите на Geekbench няколко пъти, предлагайки по-отблизо производителността на чиповете M2 Pro и M2 Max. Очаква се лаптопите да бъдат пуснати през 2023 г.

AirPods Max 2: Всичко, което знаем за функциите и датата на стартиране

Тази седмица се навършиха две години от пускането на Apple AirPods Max. Слушалките за уши не са актуализирани оттогава, но ние очертахме какво сме чували досега за AirPods Max 2.

AirPods Max Gen 2 Feature Black 2
Има много функции, които AirPods Max 2 може да възприеме от AirPods Pro от второ поколение, като Adaptive Transparency, IPX4 класифицирана устойчивост на пот и вода, сензори за откриване на кожата и U1 чип.

Функции на iPhone, които все още чакаме след пускането на iOS 16.2

След пускането на iOS 16.2 обобщихме пет предстоящи функции на iPhone, които Apple обяви по-рано, но тепърва ще стартират, като опция за финансиране на Apple Pay Later и спестовна сметка Apple Card за печелене на лихва от Daily Cash.

функция за заключване на екрана на ios 16
Една от функциите, споменати в списъка, оттогава е въведена в бета версията на iOS 16.3, докато някои други може да не се появят до iOS 16.4 или по-нова версия.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com