Водещи истории: Пуснат iOS 16.3, слухове за iPhone 15 Pro, съвети и трикове за macOS и още

След хардуерните съобщения от миналата седмица, тази седмица видяхме действителното пускане на няколко от новите продукти, както и актуализации на операционната система, носещи нови функции и корекции на грешки в платформите на Apple.

водещи истории 28 януари 2023 г
Тази седмица се появиха и нови слухове за гамата на iPhone 15 и предстоящите AR/VR слушалки на Apple, докато споделихме някои съвети, които да ви помогнат да извлечете максимума от изживяването си с macOS, така че прочетете за всички подробности относно тези истории и още!

Всичко ново в iOS 16.3 за вашия iPhone

iOS 16.3 беше пуснат за обществеността тази седмица след около шест седмици бета тестване. Актуализацията на софтуера е сравнително незначителна, но все още има няколко нови функции и промени за iPhone, така че не забравяйте да разгледате нашия списък с всичко ново в iOS 16.3.

ios 16 3 палеца
Apple също пусна iPadOS 16.3, macOS 13.2, watchOS 9.3, tvOS 16.3 и версия 16.3 на софтуера HomePod тази седмица с нови функции в iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV и HomePod.

Говори се, че iPhone 15 Pro разполага с ултратънки извити рамки

Следващото поколение модели iPhone 15 Pro на Apple ще разполагат с ултратънки извити рамки около дисплея, според източника, известен като ShrimpApplePro.

iPhone 15 Pro синя функция
Твърди се, че по-тънките рамки са подобни на тези на Apple Watch Series 7 и Series 8. Самото стъкло на дисплея и титаниевата рамка, за която се говори, се очаква да останат плоски на iPhone 15 Pro.

Множество доклади тази седмица също така показват, че моделите iPhone 15 ще поддържат по-бърз Wi-Fi 6E, но очевидно ще бъде ограничен до моделите Pro.

Някои нови модели MacBook Pro и Mac Mini имат по-бавни SSD скорости от предишните модели

Докато новият Mac mini с чип M2 има по-ниска начална цена от $599, базовият модел с 256GB памет има по-ниски скорости на четене и запис на SSD в сравнение с еквивалентния модел от предишно поколение. Същото важи и за новите 14-инчови и 16-инчови модели MacBook Pro с 512GB памет.

M2 MacBook Pro и Mini функция
Проблемът е резултат от някои нови конфигурации на Mac с по-малко NAND чипове за съхранение от предишните модели.

10 съвета за macOS за повишаване на продуктивността ви

Когато става въпрос за работа на вашия Mac, има толкова много удобни трикове за спестяване на време, скрити в macOS, че има голям шанс да пропуснете поне един или два. Ето 10 бързи съвета, всеки от които може да бъде ключов за турбо зареждане на вашата продуктивност.

Функция 10 съвета за продуктивност
Списъкът предполага, че използвате Mac с най-новия софтуер macOS Ventura, но повечето от тези съвети работят и в по-ранни версии на операционната система.

Слушалките за смесена реалност на Apple с интерфейс, подобен на iOS, усъвършенствано проследяване на ръцете и други

БлумбъргТази седмица Марк Гурман сподели подробна статия, обясняваща как ще функционират отдавна слуховете за AR/VR слушалки на Apple.

apple смесена реалност слушалки макет функция оранжево
Гурман каза, че ключовите характеристики на слушалките на Apple ще включват усъвършенствано проследяване на ръцете и очите, софтуерен интерфейс, подобен на iOS, с мрежа от приложения, копче за управление, подобно на Digital Crown, и много други. Той също така каза, че слушалките ще могат да служат като външен дисплей за Mac.

Отделен доклад от ИнформациятаWayne Ma твърди, че потребителите ще могат да създават AR приложения за устройството просто като използват Siri, без да са необходими познания за кодиране.

Apple коригира стойностите за размяна за iPhone, Mac и други

След като обяви нови модели Mac и HomePod миналата седмица, Apple коригира своите стойности за обмен за избрани устройства, включително iPhone, Mac, Apple Watch и смартфони с Android. Стойностите за обмен на iPad не бяха променени този път.

Размяна на iPhone
Трябва да се отбележи, че стойностите за обмен на iPhone са намалели с до $80. Вижте нашето сравнение на новите и старите стойности за обмен на Apple, за да видите колко струва вашето устройство днес.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com