Водещи истории: Слухове за iOS 17 и watchOS 10, кога да очакваме нов iMac и още

До WWDC остават само два месеца и започваме да чуваме малко повече за това, което може да видим с предстоящите актуализации на iOS 17 и watchOS 10, които трябва да бъдат представени по време на основната бележка.

водещи истории 8 април 2023 г
Тази седмица видяхме и пускането на актуализация за корекция на грешки в iOS 16.4.1, още един слух за времевата линия на Apple за преход на някои от преносимите компютри Mac към OLED дисплейна технология и любопитно откритие, свързано с биткойн в macOS, така че прочетете за всички подробности на тези истории и още!

Говори се, че iOS 17 включва „големи“ промени в контролния център на iPhone

iOS 17 ще включва „големи“ промени в Центъра за управление на iPhone, според член на MacRumors Forums с доказан опит.

Функция на Центъра за управление на iOS 17
Центърът за управление беше въведен с iOS 7 преди почти десетилетие и изглеждаше до голяма степен по същия начин от пускането на iOS 11. Менюто предоставя на потребителите на iPhone удобен достъп до контроли за Wi-Fi, Bluetooth, яркост на дисплея, сила на звука и много други системни функции.

Твърдеше се също, че iOS 17 и iPadOS 17 ще спрат поддръжката за iPhone X, първо поколение iPad Pro модели и някои други устройства, но този слух по-късно беше оспорен.

Очаква ли се нов iMac през 2023 г.? Какво знаем досега

Apple пусна 24-инчовия iMac с чипа M1 и цветен ултратънък дизайн през април 2021 г. По-късно този месец ще станат две години от последната актуализация на настолния компютър „всичко в едно“.

Здравей Тим Кук iMac
Слуховете предполагат, че нов 24-инчов iMac с чип M3 може да бъде пуснат по-късно тази година. Съставихме ръководство, обхващащо най-новите слухове за следващия iMac, включително нови функции и очаквани промени.

watchOS 10 ще включва „забележителни промени“ за Apple Watch

Предстоящата актуализация на watchOS 10 за Apple Watch ще включва „забележителни промени“ в потребителския интерфейс, според БлумбъргТова е Марк Гърман.

watchOS
Очаква се Apple да обяви watchOS 10 по време на основната бележка на WWDC 2023 на 5 юни, заедно с iOS 17, macOS 14 и друг нов софтуер. От хардуерна страна на нещата, Гурман каза, че са планирани само скромни надстройки за следващите модели на Apple Watch, които идват по-късно тази година.

Apple пуска iOS 16.4.1 с корекции за проблеми с реакцията на Siri и други грешки

По-рано тази седмица научихме, че Apple работи по актуализация на iOS 16.4.1, а в петък тази актуализация беше пусната за обществеността с корекции на грешки в емотикони и Siri.

iOS 16
Паралелна актуализация на macOS Ventura 13.3.1 с корекции на проблема с емотикони и грешка с функцията, която ви позволява автоматично да отключвате своя Mac, докато носите Apple Watch. Както актуализациите на iOS, така и на macOS също адресират двойка уязвимости в сигурността, които според Apple може да са били активно използвани, така че не забравяйте да актуализирате устройствата си.

Apple е включила бяла книга за биткойн във всяка версия на macOS от 2018 г

Във всяка версия на macOS, която се доставя от 2018 г. насам, Apple е включила оригиналната бяла книга за биткойн от Сатоши Накамото във файловата система и изглежда никой не знае защо.

Apple Bitcoin хакване
Всеки с Mac, работещ с macOS Mojave или по-нова версия, може сам да види PDF файла, като напише тази команда в терминала. Документът предоставя преглед на биткойн като peer-to-peer система за електронни пари.

Съобщава се, че 14-инчовите и 16-инчовите MacBook Pro няма да получат OLED дисплеи до 2026 г.

Малко вероятно е Apple да пусне модели MacBook Pro от висок клас с OLED дисплеи до 2026 г., според анализатора на индустрията за дисплеи Рос Йънг.

Oled MackBook Pro 23
Междувременно Йънг каза, че Apple планира да пусне 13,4-инчов MacBook Air с OLED дисплей още през следващата година. Преминаването от LCD към OLED технология ще позволи повишена яркост, подобрено съотношение на контраст и намалена консумация на енергия за по-дълъг живот на батерията.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com