Водещи истории: Слухове за iPhone 15 Pro и слушалки, CES 2023, изключване на Dark Sky и други

2023 г. е тук и в Apple вече се носят слухове за тазгодишната гама iPhone 15, дълго слуховете за слушалки със смесена реалност и други.

водещи истории 7 януари 2023 г
Тази седмица е и годишното събитие на CES в Лас Вегас, където всякакви компании показват най-новите си продукти, докато първата от годината видя Apple най-накрая да затвори много обичаното приложение за времето Dark Sky, което придоби през 2020 г. Прочетете нататък за всички подробности за тези истории и още от изминалата седмица!

Говори се, че моделите iPhone 15 Pro разполагат с титаниева рамка, Taptic бутони, увеличена RAM памет и много други

Следващото поколение iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max на Apple ще имат няколко нови функции, включително титаниева рамка, полупроводникови бутони с тактилна обратна връзка и повече RAM, според анализатора Джеф Пу.

iPhone 15 Pro синя функция
Бутоните за звук и захранване в твърдо състояние ще бъдат подобни на бутона Home на най-новия iPhone SE. Вместо да се движат физически, два нови Taptic Engine ще симулират усещането за натискане на бутоните.

Твърди се, че AR/VR слушалките на Apple включват Digital Crown, монтирана на кръста батерия и много други

Слушалките за смесена реалност на Apple ще включват физически циферблат за превключване към изглед към реалния свят, монтирана на кръста батерия, малки двигатели за автоматично регулиране на вътрешните лещи и много повече, според доклад тази седмица от Информацията.

apple смесена реалност слушалки макет функция оранжево
Слушалките се очаква да бъдат обявени през 2023 г., като анализаторът Минг-Чи Куо каза тази седмица, че Apple вероятно ще ги разкрие на пролетно медийно събитие или на WWDC през юни, тъй като продължаващите забавяния на разработката са върнали масовото производство до края на втората тримесечие или през третото тримесечие на тази година.

CES Video Roundup: Hyper Find My Backpack, Nanoleaf 4D TV Kit, Withings U-Scan и други

MacRumors е на CES 2023 в Лас Вегас тази седмица за практически поглед върху всички нови устройства и аксесоари, свързани с Apple, които се обявяват.

CES 2023 Ден 1 Миниизображение
Споделихме видео обобщения от първия, втория и третия ден на CES 2023, предлагайки по-отблизо нови продукти като раницата на Hyper и чашата за пътуване на Ember с поддръжка за приложението Find My на Apple, свързан с iPhone четец на урина от Withings, и други интересни находки на изложението.

Apple затваря популярното приложение за времето „Dark Sky“

Както беше планирано, Apple затвори популярното приложение за времето Dark Sky. Приложението вече беше премахнато от App Store през септември и спря да функционира за съществуващи потребители на 1 януари.

тъмна небесна ръка
Apple придоби Dark Sky през март 2020 г. и оттогава включи много от функциите на приложението в предварително инсталираното приложение Weather на iPhone, iPad и Mac. По-рано този месец Apple сподели документ за поддръжка с информация как потребителите на Dark Sky могат да използват приложението Weather.

AMD твърди, че новият чип за лаптоп е с 30% по-бърз от M1 Pro

На CES тази седмица AMD заяви, че новият й чип Ryzen 9 7940HS за лаптопи с Windows е до 34% по-бърз от чипа M1 Pro на Apple, наличен в най-новите 14-инчови и 16-инчови MacBook Pro.

amd събитие m1 pro
Въпреки че изглежда, че конкуренцията на Apple за силикон се увеличава, заслужава да се отбележи, че Apple представи чипа M1 Pro преди около 14 месеца и че AMD не предложи сравнение с по-бързия чип M1 Max на Apple.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com