Водещи истории: Слухове за iPhone 15 Pro и iOS 17, спестявания на Apple Card скоро и още

Изминаха луди няколко седмици на слухове, и докато някои от тях ще бъдат разрешени след няколко месеца на WWDC, може да се наложи да изчакаме до септември или след това, за да се появи пълната картина за други.

водещи истории 15 април 2023 г
Тази седмица видяхме репортажи напред-назад относно бутоните за сила на звука и превключвателя/бутона за заглушаване на iPhone 15 Pro и Pro Max. както и съдбата на iPhone SE от четвърто поколение, освен това получихме някои свежи слухове за това какво може да видим с iOS 17 по-късно тази година. Също така изглежда, че Apple се подготвя за пускането на своя спестовен акаунт, свързан с Apple Card, още този понеделник, така че прочетете за всички подробности относно тези истории и още!

Куо: Моделите iPhone 15 Pro вече няма да разполагат с бутони в твърдо състояние

Следващото поколение iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max вече няма да разполагат с полупроводникови бутони, както се говореше по-рано, според известния анализатор на Apple Минг-Чи Куо.

iPhone 15 Pro синя функция
Промяната в плановете на Apple беше отбелязана и от анализатора Джеф Пу, който смята, че твърдотелните бутони са отложени до iPhone 16 Pro следващата година. В резултат на това Pu вече не очаква моделите iPhone 15 Pro да бъдат оборудвани с два допълнителни Taptic Engine, които биха осигурили тактилна обратна връзка при натискане на полупроводниковите бутони.

Сега се очаква iPhone 15 Pro да включва два бутона за сила на звука и превключвател за изключване на звука, заменен с бутон

Каква вихрушка от седмица за слуховете за iPhone 15 Pro. Последната информация предполага, че устройството все още ще бъде оборудвано с два бутона за сила на звука като съществуващите модели, но се очаква дългогодишният превключвател Ring/Silent да бъде заменен с бутон.

iPhone 14 Pro Purple Side Perspective Feature Purple
Въпреки че вече не се очаква унифициран бутон за сила на звука за iPhone 15 Pro, ние споделихме ексклузивни визуализации на това как би изглеждал дизайнът. Възможно е Apple да продължи напред с този дизайн с iPhone 16 Pro през следващата година.

Говори се, че iOS 17 ще подобри търсенето, динамичния остров, контролния център и други

Преди Apple да представи iOS 17 на WWDC през юни, анонимен източник, който сподели точна информация в миналото, разкри потенциални нови функции, идващи с актуализацията, включително подобрения в Търсене, Dynamic Island, Център за управление и др.

Функция на Центъра за управление на iOS 17
Източникът също така твърди, че Apple тества вътрешно интерактивни уиджети на началния екран на iOS 17, но не са сигурни дали тази функция ще направи окончателното изрязване.

Производството на 15-инчови MacBook Air компоненти е в ход, стартирането на WWDC изглежда вероятно

Производството на дисплеи за 15,5-инчов MacBook Air с по-голям екран се увеличава от февруари, според анализатора Рос Йънг. Той казва, че не знае „точното време за стартиране“ и предполага, че това може да се случи в „края на април/началото на май“, но дебютът на WWDC в началото на юни е може би по-вероятно да даде на Apple възможност да го покаже на сцената .

Функция за множество размери на MacBook Air
Що се отнася до дизайна, по-големият ‌MacBook Air‌ се очаква да има по същество същия дизайн като настоящия 13,6-инчов модел и изглежда, че ще използва подобен чип, подобен на M2, а не чип M3 от следващо поколение.

Спестовната сметка на Apple Card вероятно ще бъде пусната следващата седмица

Apple Card Savings вероятно ще бъде достъпна от понеделник, 17 април, според бекенд кода на сървърите на Apple, разкрит от @aaronp613. Кодът също предполага, че iPhone с iOS 16.3 или по-нова версия ще бъде необходим за използване на функцията.

функция за спестовна сметка на Apple Card 17 април
Функцията ще позволи на потребителите на Apple Card да отворят високодоходна спестовна сметка от Goldman Sachs в приложението Wallet и да започнат да печелят лихва върху техния Daily Cash баланс.

iPhone SE 4: Ето какво казват последните слухове

Слуховете за iPhone SE от четвърто поколение се разпространяват само месеци след пускането на настоящия модел през 2022 г. В статия тази седмица обобщихме последните слухове за следващия iPhone SE, включително възможни функции и време за пускане.

iphone se 4 модифициран
Настоящият iPhone SE разполага с 4,7-инчов дисплей, 12-мегапикселова задна камера, 5G и чип A15 Bionic. Това е последният нов модел iPhone с Touch ID, продаван от Apple.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com