Водещи истории: Слух за iPhone Ultra, обратното безжично зареждане все още се планира и още

Намираме се в малко спокоен период за Apple след вълната от продуктови съобщения и пускания, които започват през 2023 г., но това не означава, че все още не виждаме много новини и слухове за това, което предстои в бъдеще.

водещи истории 11 февруари 2023 г
Слуховете за iPhone продължават да циркулират както за тазгодишната гама на iPhone 15, така и за потенциално за гамата на iPhone 16 за 2024 г., докато чухме и някои слухове за плановете на Apple за Mac и предстоящото завръщане на новата архитектура на приложението Home, която беше изтеглена от iOS 16.2 поради широко разпространение проблем, така че прочетете за всички подробности за тези истории и много повече!

Apple обмисля нов iPhone от висок клас заедно с Pro и Pro Max

Apple обсъди продажбата на нов топ модел iPhone “Ultra” заедно с Pro и Pro Max най-рано през 2024 г., според БлумбъргТова е Марк Гърман. Въз основа на тази времева рамка, устройството ще бъде част от линията iPhone 16 или по-нова.

iPhone 14 Pro Purple Side Perspective Feature Purple
Гурман спекулира, че моделът Ultra може да включва допълнителни подобрения на камерата, по-бърз чип, по-голям дисплей и може би безпортов дизайн без Lightning или USB-C. Той каза, че устройството ще бъде по-скъпо от iPhone 14 Pro Max, който започва от $1099.

Apple все още работи, за да позволи на iPhone безжично да зарежда AirPods и други устройства

Съобщава се, че Apple продължава разработването на функция за обратно безжично зареждане, която ще позволи на iPhone да зарежда други устройства като AirPods.

airpods iphone обратно зареждане
С iPhone 12, подаване на FCC намекна за възможности за обратно безжично зареждане, които може да са скрити в хардуера, но Apple никога не е активирала тази функционалност през годините оттогава и не е ясно точно кога функцията ще бъде налична, ако изобщо.

Apple може да не пусне ново Mac Studio с M2 Ultra чип поради сходство с предстоящия Mac Pro

Apple пусна изцяло новия настолен компютър Mac Studio през март 2022 г. с опции за чип M1 Max и M1 Ultra, които предлагат впечатляваща производителност. Всъщност моделът от по-висок клас с чипа M1 Ultra е най-бързият Mac досега, докато не пристигне Apple silicon Mac Pro.

mac studio розово
За съжаление, Mac Studio може да не бъде актуализиран с чип M2 Ultra тази година, тъй като това би направило компютъра твърде подобен на предстоящия Mac Pro със същия чип. Също така чуваме, че нов 27-инчов дисплей с mini-LED подсветка и 120Hz ProMotion може да не бъде пуснат на пазара през първото тримесечие на тази година, както беше прогнозирано по-рано.

Слухове за iPhone 15 Pro „Дизайн без бутони“: Какво знаем

Говори се, че предстоящите iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max ще имат дизайн „без бутони“ с контрол на звука и мощността в твърдо състояние. Ето всичко, което знаем за този слух досега.

iPhone 15 Pro Mock Feature Без бутони
Вместо да се движат, полупроводниковите бутони ще осигурят тактилна обратна връзка при натискане, като тракпада на съвременните MacBook. Устройствата ще имат два допълнителни Taptic Engine за захранване на тази функционалност.

Apple ще пусне отново новата архитектура HomeKit в iOS 16.4

Apple в предстоящата си актуализация на iOS 16.4 ще въведе отново обновената архитектура HomeKit, която първоначално изтегли през декември поради широко разпространени проблеми.

homekit showdown 2 палеца
Бекенд кодът за стандарта за интелигентен дом Matter показва, че Apple е готова да въведе отново актуализираната архитектура Home в iOS 16.4. Първоначално беше пуснат с актуализацията на iOS 16.2, но беше изтеглен седмица след стартирането поради грешки и проблеми с инсталацията.

iPhone 14 Pro с над 20% по-бърз от Samsung Galaxy S23 Ultra в бенчмаркове

Наскоро обявеният Galaxy S23 Ultra от Samsung все още не е излязъл на пазара, но откритите бенчмаркове за устройството показват, че Apple все още има най-бързия мобилен процесор в света със значителна разлика.

samsung s23 ултра заден
Резултатите от Geekbench разкриват, че чипът A16 Bionic на iPhone 14 Pro предлага до малко над 20% по-бърза производителност на процесора от Galaxy S23 Ultra на Samsung с чипа Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com