Водещи истории: Ценообразуване на iPhone 15 Pro, нова iOS 16.4 Beta, Siri срещу ChatGPT и още

Моделите iPhone от висок клас на Apple стартираха от $999 в САЩ, откакто бяха пуснати за първи път през 2017 г. с iPhone X, но може ли това най-накрая да е годината, в която началната цена се повишава?

водещи истории 18 март 2023 г
Тази седмица се появиха още слухове за предстоящите слушалки на Apple и проучванията на компанията в процъфтяващата AI индустрия, както и пускането на нов кръг от бета актуализации, така че прочетете за всички подробности за тези истории и още!

Предвижда се iPhone 15 Pro да види първото увеличение на цената след iPhone X

Следващото поколение модели iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max на Apple може да са по-скъпи от съществуващите модели.

iphone 14 pro max наситено лилаво функция лилаво
В изследователска бележка тази седмица технологичният анализатор Джеф Пу каза, че вярва, че моделите iPhone 15 Pro ще видят увеличение на цените поради няколко слухови хардуерни надстройки, включително титаниева рамка, полупроводникови бутони с допълнителни Taptic Engines за хаптична обратна връзка, подобрения на камерата , увеличена RAM, USB-C порт и др.

Нивото от по-висок клас/Pro на iPhone започва от $999 от пускането на iPhone X през 2017 г.

Доклад: Изпълнителният директор на Apple Тим Кук нареди пускането на слушалки, въпреки че дизайнерите искат да изчакат AR очилата

Очаква се Apple да обяви своите дълго слухове за AR/VR слушалки на WWDC този юни след няколко години на разработка.

The Financial Times тази седмица съобщи, че изпълнителният директор на Apple Тим Кук е одобрил пускането на слушалките, въпреки че някои от дизайнерите на компанията предпочитат да изчакат чифт леки AR очила. Очаква се настоящите слушалки да бъдат по-обемно устройство с каишка за глава.

Apple стартира четвърти бета версии на iOS 16.4 и iPadOS 16.4

Четвъртата бета версия на iOS 16.4 беше пусната за разработчици и публични бета тестери тази седмица. Apple казва, че актуализацията ще бъде пусната през пролетта.

iOS 16
iOS 16.4 включва няколко нови функции и промени, включително поддръжка за насочени известия от уебсайтове, подобрения на приложението Podcasts, нови опции за емотикони и нов метод за инсталиране на бета софтуер, който ще затрудни безплатното получаване на бета версията за разработчици на iOS 17.

Обновените модели iPhone 13 вече се предлагат от магазина на Apple в САЩ

Тази седмица Apple започна да продава обновени модели iPhone 13 чрез своя онлайн магазин в САЩ за първи път от пускането на устройствата през 2021 г.

реновиран iphone 13 от Apple
И четирите модела са изброени в обновения магазин, включително iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max, но наличността варира с времето. Устройствата са намалени с над 15% в сравнение с оригиналната чисто нова цена на Apple.

iPhone 14 и iPhone 14 Plus в жълто стартираха тази седмица

Да, това е просто нов цвят, но iPhone 14 и 14 Plus вече се предлагат в жълт цвят след съобщението на Apple по-рано този месец.

iPhone 14 Yellow Feature 2
Пускането на нов цвят привлича подновено внимание към серията iPhone 14, която стартира през септември 2022 г. Няма други промени в устройствата освен жълтото покритие, така че помислете да изчакате iPhone 15 по-късно тази година, ако се интересувате от нови функции.

Съобщава се, че инженерите на Apple проучват AI, подобен на ChatGPT, въпреки грешките в дизайна на Siri

На фона на възхода на задвижвани от AI чатботове като ChatGPT, доклад тази седмица от Ню Йорк Таймс твърди, че инженерите на Apple наскоро са тествали концепции за генериране на език.

Сири Фил Шилер
Отделен доклад от 9to5Mac тази седмица също подчерта кода за генериране на език, свързан със Siri в tvOS за Apple TV, но не е ясно точно какви са плановете на Apple за тази бързо развиваща се технология.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com