Водещи истории: iCloud Encryption Expansion, Apple Music Karaoke и още

Празниците бързо наближават, което означава, че Apple приключва последните си съобщения и стартирания за 2022 г. Тази седмица Apple обяви разширяване на опциите за криптиране за iCloud, ново подобно на караоке изживяване, наречено Apple Music Sing, и пускането на HomePod mini в нови страни.

водещи истории 10 декември 2022 г
Apple също така пуска „най-голямото надстройване“ някога за опциите за ценообразуване на App Store за разработчици, а за тези, които изпитват трудности да се сдобият с iPhone 14 Pro поради недостиг, ние разгледахме защо може просто да искате да изчакате надграждането на моделите от следващата година, така че прочетете всички подробности за тези истории и още!

Apple обявява опция за криптиране от край до край за iCloud снимки, бележки, резервни копия и други

Тази седмица Apple обяви голямо разширяване на криптирането от край до край за iCloud на базата на включване.

Екран за разширена защита на Apple Advanced Data Protection Функция Оранжево
Започвайки с iOS 16.2, iPadOS 16.2 и macOS 13.1, идващи по-късно този месец, нова функция за разширена защита на данните дава на потребителите опцията да активират криптиране от край до край в много други iCloud категории данни, включително резервни копия, снимки, бележки и Повече ▼.

Apple също така визуализира две други функции за сигурност за iMessage и Apple ID акаунти, които ще бъдат налични през 2023 г.

Apple Music Sing: Нова функция за караоке, обявена за iPhone, iPad и Apple TV

Apple Music Sing е нова подобна на караоке функция в приложението Apple Music, която ви позволява да пеете заедно с десетки милиони песни.

apple music sing color bg 1
Функцията позволява на потребителите да намалят силата на звука на вокалите в песен и след това да поемат ролята на певец в секцията с текстове на приложението Apple Music. Ще ви трябва устройство с чип A13 или по-нов, включително iPhone 11 и по-нов, избрани iPad и най-новия Apple TV 4K.

Официално стартира по-късно този месец, но вече е наличен за потребители, работещи с бета версията на iOS 16.2, и ние се запознахме практически с новата функция, за да разберем как работи.

iOS 16.2 за iPhone се очаква да стартира следващата седмица с тези 12 нови функции

iOS 16.2 се очаква да бъде пуснат следващата седмица след почти два месеца бета тестване. С допълнения в последния момент като Apple Music Sing и Advanced Data Protection, софтуерната актуализация вече има над дузина нови функции за iPhone.

iOS 16
Съставихме списък с 12 забележителни функции и промени за iPhone с iOS 16.2, включително приложението Freeform, нова настройка за AirDrop и др.

Не можете да получите iPhone 14 Pro? Ето защо трябва да изчакате iPhone 15 Ultra

Поради проблеми с производството в главната фабрика за iPhone в Китай, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max в момента са много трудни за намиране.

Слухове за iPhone 15 Ultra Thumb
Ако не можете да се сдобиете с iPhone 14 Pro в момента, може би е добра идея да разгледате нашия списък с причини да обмислите да изчакате „iPhone 15 Ultra“, за който се говори, че ще бъде пуснат през следващата година. Очакваните нови функции включват по-бърз USB-C порт и много повече.

Apple обявява промени в App Store, включително разширено ценообразуване до $10 000

Тази седмица Apple обяви, че предоставя на разработчиците допълнителни 700 ценови точки за приложения в App Store, което позволява на приложенията да бъдат на цена от 29 цента или до 10 000 долара при поискване.

iOS App Store Обща функция Sqaure Допълнение
Apple също така улеснява разработчиците да управляват колебанията на валутните курсове. Тези промени се прилагат сега за приложения, предлагащи автоматично подновяеми абонаменти и ще бъдат налични за всички приложения през 2023 г.

HomePod Mini стартира в повече страни този месец

Apple казва, че HomePod mini ще бъде наличен във Финландия, Норвегия и Швеция от 13 декември, като поръчките са налични сега.

цветни ленти homepod mini
Интелигентният високоговорител също стартира в Южна Африка на 19 декември и в Дания в началото на 2023 г.

Изминаха повече от две години, откакто Apple пусна HomePod mini в Съединените щати. По-рано тази седмица очертахме какво следва за интелигентния високоговорител.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com