Водещи истории: iOS 16.4 Beta, слухове за iPhone 15, забавяне на слушалките и други

Новините и слуховете на Apple продължават да се носят, като тази седмица видяхме нови доклади за гамата iPhone 15, слуховете за 15-инчов MacBook Air и AR/VR слушалките на Apple.

водещи истории 18 февруари 2023 г
Тази седмица също видяхме изданието на iOS 16.3.1 с някои корекции на грешки и актуализации на сигурността, докато Apple започна нов кръг от бета тестове с iOS 16.4 и свързаните версии с някои значителни промени, така че прочетете по-долу за всички подробности!

Всичко ново в iOS 16.4: Емоджи символи, уеб насочени известия, опростяване на бета инсталацията и много други

Повече от три седмици след пускането на iOS 16.3 и свързаните актуализации за обществеността, Apple най-накрая започна да подготвя следващия си набор от бета версии за тестване. iOS 16.4 включва редица нови функции и подобрения, като нови емотикони, поддръжка за уеб насочени известия, актуализации на приложението Podcasts и др.

ios 16 4 всичко ново палец
В допълнение към iOS 16.4 и iPadOS 16.4, Apple също предостави на разработчиците първите бета версии на macOS Ventura 13.3, watchOS 9.4 и tvOS 16.4, а публична версия за всички трябва да дойде след месец или два.

Отново се говори, че iPhone 15 Pro ще има ултратънки рамки като Apple Watch

Скорошен слух за iPhone 15 повтаря твърдението, че моделите iPhone 15 Pro и Pro Max ще включват ултратънки рамки на дисплея, подобни на тези, наблюдавани при последните модели на Apple Watch. Рамките също може да се извият надолу по краищата на устройството, въпреки че самият дисплей ще остане плосък.

iphone 14 pro max наситено лилаво
Нов набор от рендери на предполагаемия iPhone 15 Pro, базиран на изтичане на информация от производителя на кутията, подкрепя твърдението за по-тънки рамки и показва малко по-тънък цялостен дизайн, но с по-дебела издатина на камерата. Появява се и изтекла снимка, която показва USB-C порта на устройството, който ще замени Lightning.

Говори се, че 15-инчовият MacBook Air ще бъде пуснат на пазара през април, когато започне производството на дисплеи

От няколко месеца чуваме за потенциален 15-инчов модел MacBook Air и скорошен слух предполага, че той може да бъде пуснат в сравнително близко бъдеще.

Функция за множество размери на MacBook Air
Анализаторът на дисплеите Рос Йънг казва, че партньорите на Apple по веригата за доставки са започнали производството на дисплеи за новия модел, докато DigiTimes твърди, че машината ще бъде пусната през следващото тримесечие и ще включва чипа M2 на Apple.

Apple отлага дебюта на AR/VR слушалки до юни

Тъй като вътрешната времева линия на Apple за дебюта на своите дълго слухове за AR/VR слушалки беше отложена многократно, изглежда, че е отложена още веднъж. БлумбъргМарк Гурман казва, че сега компанията планира да го покаже за първи път на WWDC през юни, а не на събитие през април.

концепция за Apple ar слушалки 2
Apple планираха да представят слушалките на високо ниво на събитие през април, преди да дадат на разработчиците по-подробна информация на своята конференция за разработчици, но сега изглежда, че представянето ще се състои наведнъж през юни поради продължаващите проблеми както с хардуера, така и софтуер. Съобщава се, че Apple все още се стреми да пусне слушалките в продажба преди края на годината.

Apple пуска iOS 16.3.1 с iCloud Fix, оптимизации за откриване на сривове и други

Преди бета версията на iOS 16.4, Apple тази седмица пусна актуализация на iOS 16.3.1 за всички потребители, доставяйки няколко корекции на грешки за настройките на iCloud, заявките на Siri в Find My и откриването на сривове на модели iPhone 14, както и някои важни актуализации за сигурност.

iOS 16
Една от корекциите на сигурността в iOS 16.3.1 и macOS Ventura 13.2.1 е важна, тъй като адресира уязвимост, която може да е била активно използвана.

Бюлетин на MacRumors

Всяка седмица публикуваме имейл бюлетин като този, подчертаващ най-важните истории на Apple, което го прави чудесен начин да получите накратко обобщение на седмицата, засягащо всички основни теми, които сме обхванали, и свързване на свързани истории за голямо изглед на картина.

Така че, ако искате да получавате водещи истории като горното обобщение, доставяни във входящата ви поща всяка седмица, Абонирайте се за нашия бюлетин!

Източник : www.macrumors.com