Всичко ново в iOS 16.4 Beta 2: Промени в Apple Books, Apple Music Classical Mentions, Apple Pay в Южна Корея и още

Днес Apple пусна втората бета версия на iOS 16.4 за разработчиците и макар да не е толкова богата на функции като първата бета, има няколко забележителни допълнения във втора бета версия, за които си струва да знаете.

iOS 16

Анимация за обръщане на страници на Apple Books

С пускането на iOS 16, Apple промени Apple Books, за да елиминира традиционната анимация за обръщане на страници, която беше използвана от първите дни на приложението, ход, който разстрои някои потребители на Apple Books.

анимация за извиване на страница ios 16
Втората бета версия на iOS 16.4 въвежда отново анимацията за обръщане на страници като опция, което е добре дошла промяна за читателите на Apple Books, които са я пропуснали. В секцията Теми и настройки на приложението Книги вече има три опции за обръщане на страници: Curl, Side и None.

Slide е стандартната анимация за ‌‌iOS 16‌‌, Curl е старата анимация за iOS 15 и по-стари, а None е още по-проста анимация, която просто се премества от страница на страница с малко шум. Тези функции са налични и в iPadOS 16.4 за тези, които четат на iPad.

Класически код на Apple Music

Кодът в бета версията на iOS 16.4 потвърждава продължаващата работа на Apple върху приложението Apple Music Classical и предполага, че то може да стартира в недалечно бъдеще.

apple музика класически код ios 16 4 b2
Кодът в бета версията предполага, че слушането на ‌Apple Music‌ Classical ще изисква потребителите да имат инсталирано стандартното приложение ‌Apple Music‌. „За да слушате в ‌Apple Music‌ Classical, ще трябва да инсталирате ‌Apple Music‌“, гласи ред в рамката на MusicKit.

Към момента няма признаци за класическо приложение ‌Apple Music‌ в iOS 16.4, но това не означава, че то няма да се появи в по-късна бета версия или с пускането на iOS 16.4. Може също да бъде отложено до по-късна актуализация или дори до iOS 17, тъй като това не е първата актуализация на iOS 16, която има препратки към ‌Apple Music‌ Classical.

Apple Pay в Южна Корея

Кодът в iOS 16.4 потвърждава, че потребителите в Южна Корея ще могат да добавят кредитни и дебитни карти към приложението Wallet за използване с Apple Pay, което предполага, че iOS 16.4 ще добави ‌Apple Pay‌ в страната.

Това е в съответствие с доклади от началото на февруари, които показват, че Комисията за финансови услуги на Южна Корея е одобрила Apple Pay. Apple работи за въвеждането на ‌Apple Pay‌ в Южна Корея от 2017 г.

Покритие на Apple Care Device

Под Настройки > Общи > Относно къде Apple има раздел „Покритие”, който изброява вашите Apple устройства с AppleCare+, всички изброени продукти вече имат икона до тях. Този раздел включва вашия iPhone и свързани периферни устройства като Apple Watch и AirPods.

икони за покритие на applecare ios 16 4 beta 2jpg
Секцията присъстваше в бета 1, но иконите са нови.

Подкаст начален екран

Има нов начален екран в приложението Podcasts в бета 2, който обяснява новите промени.

начален екран на подкасти на ябълка ios 16 4 beta 2
Приложението Podcasts вече поддържа канали в библиотеката, разширена функционалност на CarPlay и подобрена функция Up Next, която ви позволява да възобновявате епизоди и да пропускате това, което не искате да слушате.

Настройки за винаги включен дисплей

Apple направи някои незначителни корекции в секцията Always On Display в приложението Settings на моделите iPhone 14 Pro. Превключвателят за изключване на Always On Display вече е посочен под превключвателите за показване на тапет и известия, а не по-горе.

винаги на дисплея ios 16 4 beta 2

Още функции

Знаете ли нещо, което сме пропуснали в този списък? Кажете ни в коментарите по-долу.

Източник : www.macrumors.com