Говори се, че новият MacBook Air ще бъде пуснат на пазара през април с тези 5 нови функции

Apple планира да пусне нов MacBook Air с по-голям 15-инчов дисплей през април, според анализатора на дисплейната индустрия Рос Йънг. Очаква се лаптопът да се захранва от чипа M2 и вероятно ще поддържа Wi-Fi 6E и Bluetooth 5.3.

Функция за множество размери на MacBook Air
Докато чакаме новия MacBook Air да бъде обявен, обобщихме пет нови функции, за които се говори или е вероятно да бъдат включени.

15-инчов дисплей

Очаква се новият MacBook Air да бъде оборудван с по-голям 15,5-инчов дисплей, който би бил най-големият досега за лаптопа. Настоящият MacBook Air има 13,6-инчов дисплей, а лаптопът се предлагаше в 11-инчов размер преди много години.

Докато се говори, че нов 13-инчов MacBook Air с OLED дисплей ще бъде пуснат през 2024 г., 15-инчовият модел се очаква да има традиционен LCD.

М2 чип

Подобно на 13-инчовия MacBook Air, 15-инчовият модел ще се предлага с чипа M2. Apple казва, че чипът M2 има до 18% по-бърз процесор, до 35% по-бърз графичен процесор и до 40% по-бърз Neural Engine в сравнение с чипа M1.

Анализаторът на Apple Минг-Чи Куо миналата година заяви, че 15-инчов MacBook с опции за чип M2 и M2 Pro ще бъде пуснат през второто тримесечие на 2023 г. или по-късно. Интересното е, че Куо каза, че този MacBook може да няма марка Air. На чисто спекулативна основа е възможно Apple да пусне 15-инчов MacBook, който е позициониран между MacBook Air и MacBook Pro, но плановете на Apple остават да се видят.

По-дълъг живот на батерията

С 15-инчов дисплей, новият MacBook Air ще има по-голямо шаси, позволяващо по-голяма батерия и по-дълъг живот на батерията.

Apple казва, че 13-инчовият MacBook Air с чип M2 издържа до 18 часа с едно зареждане, така че може би 15-инчовият модел може да се доближи до границата от 20 часа. Силициевите чипове на Apple продължават да имат водеща в индустрията производителност на ват.

Wi-Fi 6E

Докато 13-инчовият MacBook Air с чип M2 е ограничен до Wi-Fi 6, има голям шанс 15-инчовият MacBook Air да бъде надстроен до Wi-Fi 6E. Apple вече актуализира Mac mini с чипа M2 и Wi-Fi 6E миналия месец.

Wi-Fi 6 работи в честотните ленти от 2,4 GHz и 5 GHz, докато Wi-Fi 6E работи и в честотната лента от 6 GHz, което позволява по-бързи безжични скорости, по-ниска латентност и по-малко смущения в сигнала. За да се възползвате от тези предимства, устройството трябва да бъде свързано към Wi-Fi 6E рутер, който се предлага от марки като TP-Link, Asus и Netgear.

Apple добави поддръжка за Wi-Fi 6E към няколко устройства досега, включително най-новия iPad Pro, 14-инчов и 16-инчов MacBook Pro и Mac mini.

Bluetooth 5.3

Apple добави Bluetooth 5.3 към няколко от най-новите си устройства, а 15-инчовият MacBook Air може да бъде следващият на опашката за получаване на поддръжка.

Bluetooth 5.3 предлага предимства като подобрена надеждност и енергийна ефективност, според Bluetooth SIG, организацията зад стандарта. Bluetooth 5.3 може също така да проправи пътя за новия MacBook Air да поддържа LE Audio в крайна сметка за подобрено качество на звука, по-дълъг живот на батерията и други, ако Apple реши да го внедри.

По-рано тази седмица Apple представи нов продуктов списък с Bluetooth 5.3. В подаването не се споменават никакви конкретни продукти, но се позовава на предишен списък, свързан с macOS, което предполага, че подаването може да е свързано с предстоящи Mac от някакъв вид.

За повече слухове относно 15-инчовия MacBook Air, прочетете нашия обзор, свързан по-долу.

Източник : www.macrumors.com