Говори се, че Apple ще обяви 15-инчов MacBook Air и други през март до април

Календарът се обърна към март и се говори, че Apple има поне три планирани продуктови съобщения от сега до края на април, включително 15-инчов MacBook Air, нов Mac Pro tower и нова цветова опция за iPhone 14.

Mac Pro Fifteen Inch Air Yellow iphone 14 Triptych Feature
По-долу обобщихме какво да очакваме от Apple през март и април въз основа на слухове. Тази история първоначално беше публикувана през февруари и беше актуализирана с нова информация въз основа на най-новите слухове и доклади.

15″ MacBook Air

Функция за множество размери на MacBook Air
Веригата за доставки на Apple започна производството на дисплеи за нов 15,5-инчов MacBook Air през февруари, според анализатора в индустрията на дисплеите Рос Йънг, който има много добри резултати със слухове за бъдещи продукти на Apple през последните няколко години.

Young очаква новият MacBook Air да бъде пуснат на пазара в началото на април, но съобщението и предварителните поръчки със сигурност може да се осъществят по-рано. Apple често обявява нови продукти през март на събитие или с прессъобщения на уебсайта на Apple Newsroom, но направи събитие през април през 2021 г., за да представи нови iMac, iPad Pro, Apple TV и AirTag, заедно с новия Purple цветова опция за iPhone 12 и iPhone 12 mini.

Нова 15-инчова опция за размер на дисплея ще бъде най-голямата досега за MacBook Air. Настоящият MacBook Air има 13,6-инчов дисплей, а лаптопът се предлагаше в 11-инчов размер преди много години. Новият MacBook Air все още се очаква да бъде оборудван с LCD панел, тъй като първият модел с OLED дисплей не се очаква да бъде пуснат на пазара преди 2024 г.

Подобно на 13-инчовия MacBook Air, 15-инчовият модел ще се предлага с чипа M2. Apple казва, че чипът M2 има до 18% по-бърз процесор, до 35% по-бърз графичен процесор и до 40% по-бърз Neural Engine в сравнение с чипа M1.

Анализаторът на Apple Минг-Чи Куо миналата година заяви, че 15-инчов MacBook с опции за чип M2 и M2 Pro ще бъде пуснат през второто тримесечие на 2023 г. или по-късно. Интересното е, че Куо каза, че този MacBook може да няма марка Air. На чисто спекулативна основа е възможно Apple да пусне 15-инчов MacBook, който е позициониран между MacBook Air и MacBook Pro, но плановете на Apple остават да се видят.

Нов Mac Pro

Mac Pro Функция Синьозелен
Следващият Mac Pro ще се предлага с предстоящия чип M2 Ultra на Apple, което ще го направи най-бързият Mac досега, според БлумбъргТова е Марк Гърман. Той очаква новият Mac Pro да има същия дизайн като модела от 2019 г., но да няма надграждаща се от потребителя RAM. Чип от по-висок клас “M2 Extreme” за компютъра очевидно е бил отменен.

През януари Гурман каза, че Apple тества вътрешно нов Mac Pro, работещ с macOS 13.3, който ще бъде публично пуснат тази пролет, според Apple. Като се има предвид това, възможно е Apple да пусне както Mac Pro, така и macOS 13.3 около март или април, но все още няма окончателна времева рамка за пускането на компютъра тази година, така че остава шанс новият Mac Pro да бъде обявен на WWDC 2023 г. през юни или по-късно през годината.

Нов цвят на iPhone

iPhone14 Yellow Mock 3
Apple често пуска поне един нов цвят на iPhone през март или април и скорошен слух предполага, че традицията може да продължи и тази година.

Apple планира да направи iPhone 14 и iPhone 14 Plus налични в жълто тази пролет, според публикация в Weibo, споделена от японския блог Мак Отакара. Apple последно предложи опция за жълт цвят за iPhone 11 през 2019 г. и iPhone XR през 2018 г. Не е ясно дали Apple планира да пусне нов цвят за моделите iPhone 14 Pro.

На своето събитие през март 2022 г. Apple представи нов цвят Alpine Green за iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max и нов зелен цвят за iPhone 13 и iPhone 13 mini. През април 2021 г. Apple направи iPhone 12 и iPhone 12 mini налични в Purple.

В по-ранните години Apple пусна нов (PRODUCT)RED цвят за сериите iPhone 7 и iPhone 8.

Източник : www.macrumors.com