Какво да очаквате от Apple тази пролет: Нов Mac Pro с M2 Ultra чип и още

Февруари беше сравнително спокоен месец за Apple досега след пристигането на новия HomePod при клиентите, но нещата скоро трябва да се подобрят. Говори се, че Apple има поне две нови продуктови съобщения, планирани за периода от март до юни, включително нов Mac Pro и неговите дългоочаквани AR/VR слушалки. Apple често представя нов или два цвята на iPhone също през пролетта и тази традиция може да продължи и тази година.

Mac Pro VR Headset Нова функция за цветен триптих на iPhone
По-долу обобщихме какво да очакваме от Apple тази пролет въз основа на последните слухове. Както винаги, плановете на Apple могат да се променят по всяко време.

Нов Mac Pro

Mac Pro Функция Синьозелен
Очаква се Apple да пусне нов Mac Pro с Apple силикон тази година. Според БлумбъргМарк Гурман, настолният компютър от висок клас ще се предлага с нов чип M2 Ultra, което ще го направи най-бързият Mac досега. Той очаква новият Mac Pro да има същия дизайн като модела от 2019 г., но да няма надграждаща се от потребителя RAM. Чип от по-висок клас “M2 Extreme” за компютъра очевидно е бил отменен.

Миналия месец Гурман каза, че Apple тества вътрешно нов Mac Pro, работещ с macOS 13.3, който се очаква да бъде публично пуснат тази пролет. Като се има предвид това, възможно е Apple да пусне новите Mac Pro и macOS 13.3 около март или април, но все още няма окончателна времева рамка за пускането на компютъра тази година, така че остава шанс новият Mac Pro да бъде обявен на WWDC 2023 през юни или по-късно през годината.

AR/VR слушалки

Apple ar слушалки концепция 1

Говори се, че Apple работи върху слушалки с възможности както за разширена реалност, така и за виртуална реалност от години и слуховете предполагат, че компанията най-накрая ще представи устройството през 2023 г. Миналия месец уважаваният анализатор на Apple Минг-Чи Куо каза, че слушалките вероятно за дебют на събитие на Apple тази пролет или на WWDC през юни.

Съобщава се, че слушалките на Apple ще включват двойни 4K микро-LED лещи, над дузина камери, M2 и H2 чипове, усъвършенствано проследяване на очите и ръцете, физическо копче, подобно на Digital Crown на Apple Watch, подобен на iOS интерфейс с решетка от приложения, възможността да функционира като външен дисплей за Mac и др. Очаква се Apple да даде време на разработчиците да създадат AR и VR приложения за слушалките, преди да ги пуснат по-късно през годината.

Нов цвят на iPhone?

лилав iphone 12 и 12 mini
Apple често пуска поне един нов цвят на iPhone през пролетта и тази традиция може да продължи тази година.

На своето събитие през март 2022 г. Apple представи нов цвят Alpine Green за iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max и нов зелен цвят за iPhone 13 и iPhone 13 mini. През април 2021 г. Apple направи iPhone 12 и iPhone 12 mini налични в Purple.

В миналото Apple пусна нов (PRODUCT)RED цвят за сериите iPhone 7 и iPhone 8.

Източник : www.macrumors.com