Кога ще бъде пуснат iOS 16.2?

В края на октомври Apple започна да тества актуализации на iOS 16.2 и iPadOS 16.2, предоставяйки бета версии както на разработчици, така и на публични бета тестери. Към момента имаме общо четири бета версии, като четвъртата беше пусната по-рано тази седмица. iOS 16.2 и iPadOS 16.2 се очакват преди края на годината и решихме да се опитаме да стесним сроковете за стартиране.

iOS 16
Със само четири бета версии, пуснати от октомври, iOS 16.2 все още има известно време за тестване, преди да можем да очакваме издание. Най-малкото ще имаме кандидат за версия преди пускането на iOS 16.2, но има възможност да видим и друга бета версия.

Обикновено виждаме пет или повече бета версии преди кандидат за версия, но времевите линии се свиват по време на празничния сезон. Миналата година Apple пусна само четири бета версии на iOS 15.2 преди RC и последващото стартиране, така че можем да видим нещо подобно тази година. Ако това е планът, Apple може да ни предостави кандидат версията на iOS 16.2 следващата седмица, вероятно във вторник, 6 декември.

Имайки това предвид, можем да видим стартиране на iOS 16.2 през седмицата на 12 декември. Седмицата на 19 декември също е възможна, ако има още бета версии на хоризонта, но това е по време на Ханука и близо до Коледа. Миналогодишното стартиране на iOS 15.2 се случи в понеделник, 13 декември, след като Apple предостави четвъртата бета на 2 декември и RC на 7 декември.

БлумбъргМарк Гурман каза, че можем да очакваме iOS 16.2 в средата на декември, което ще съответства на прогнозата за седмицата от 12 декември. Apple потвърди, че някои от функциите в актуализацията, като приложението Freeform, наистина идват преди края на годината.

Можем дори да очакваме да видим първоначални бета версии на iOS 16.3 преди края на декември.

Най-забележителните функции

iOS 16.2 е основна актуализация, която добавя редица забележителни нови функции към iPhone и iPad, като най-големите промени са описани по-долу.

  • Приложение Freeform – Freeform е приложение за бяла дъска с отворен край за различни платформи, което може да се използва за записване на бележки, скициране, рисуване, запазване на връзки и други с вградени функции за сътрудничество. Предлага се в най-новите бета версии на ‌iPhone‌, ‌iPad‌ и Mac.
  • Поддръжка на външен дисплей на Stage Manager Собствениците на ‌iPad‌, които имат ‌iPad‌ M1 или M2, могат отново да използват Stage Manager с външни дисплеи. До осем приложения могат да се използват за многозадачни цели и има полезна нова опция за плъзгане на прозорец от ‌iPad‌ към външен дисплей и обратно. Докато по-старите iPad могат да използват ‌Stage Manager‌, поддръжката на външни дисплеи е ограничена до силиконови модели на Apple.
  • Нова архитектура на приложението Home – Актуализациите на iOS 16.2, iPadOS 16.2 и macOS Ventura 13.1 добавят поддръжка за актуализирана архитектура на приложението Home, която Apple въвежда след дебюта на Matter. Новата архитектура на приложението ще осигури по-бърза и по-надеждна работа в домовете с много интелигентни аксесоари, но изисква целият ви набор от устройства да бъде актуализиран до най-новия софтуер.
  • Актуализации на Always On Display – За моделите iPhone 14 Pro има два нови превключвателя за деактивиране на тапети и известия, когато функцията за винаги на дисплея е активирана. Това намалява това, което се показва на екрана, когато е изключен за по-малко разсейване.
  • Widget за заспиване на заключен екран – Екранът за заключване получи приспособление за заспиване за тези, които използват функцията за заспиване на Apple Watch.
  • Приспособление за лекарства на заключен екран – Има и джаджа за лекарства, която ви уведомява кога трябва да вземете лекарство.
  • Новини в приложението за времето – Когато във вашия район има подходящи новини, свързани с времето, като например информация за ураган или пожар, ще видите новинарски заглавия в приложението за времето.
  • 5G в Индия – iOS 16.2 ще донесе 5G свързаност в Индия.

Прочетете още

Имаме пълен списък на всички функции, които са налични в актуализацията на iOS 16.2 в нашето специално ръководство за iOS 16.2.

Източник : www.macrumors.com