Кога Apple ще пусне iOS 16.4?

Следващата актуализация на операционната система на Apple ще бъде iOS 16.4, като софтуерът е в бета тестване от 16 февруари. Софтуерните актуализации преминават през няколко кръга на тестване с разработчици и публични бета тестери преди стартирането, така че кога можем да очакваме да видим iOS 16.4, предоставен на обществеността?

iOS 16
Официално Apple казва, че iOS 16.4 и неговите сестрински актуализации iPadOS 16.4, macOS Ventura 13.3, tvOS 16.4 и watchOS 9.4 ще бъдат пуснати през „пролетта“. Пролетното равноденствие (известен още като първия ден на пролетта) е в понеделник, 20 март, а сезонът ще продължи до 21 юни.

Вероятно iOS 16.4 ще бъде пуснат в края на март, въпреки че можем да видим актуализацията, въведена през първата седмица или две на април.

Досега Apple ни предостави три бета версии за разработчици и три публични бета версии и въпреки че броят на бета версиите, които получаваме, варира, често виждаме поне четири или пет преди публично пускане. Имайки това предвид, получаваме поне още една бета, последвана от кандидат за издание, което е софтуерна актуализация, която Apple предоставя на тестерите, която маркира същата версия на актуализация, която се очаква да бъде доставена на обществеността.

Някои минали бета графики за скорошни актуализации:

 • iOS 16.3 – RC беше пуснат на 18 януари след две бета версии, стартиране последва на 23 януари.
 • iOS 16.2 – RC беше пуснат на 7 декември след четири бета версии, последвано от стартиране на 13 декември.
 • iOS 16.1 – RC беше пуснат на 18 октомври след пет бета версии, стартирането последва на 24 октомври.
 • iOS 15.6 – RC беше пуснат на 12 юли след шест бета версии, последвано от стартиране на 20 юли.
 • iOS 15.5 – RC беше пуснат на 12 май след четири бета версии, стартирането последва на 16 май.

Имайки предвид тези дати, най-вероятните кандидати за стартиране на iOS 16.4 включват вторник, 28 март; вторник, 4 април; и вторник, 11 април. Актуализациите на софтуера могат да идват и в понеделник и сряда, така че понеделник и сряда от тези седмици също могат да бъдат потенциалните дати за пускане.

Функции на iOS 16.4

iOS 16.4 е голяма актуализация с дълъг списък от функции. По-долу сме обобщили някои акценти, но всичко ново в iOS 16.4 може да бъде намерено в нашето специално ръководство.

 • Нови емотикони, които включват клатеща се глава, розово сърце, синьо сърце, сиво сърце, магаре, лос, черна птица, гъска, крило, медуза, зюмбюл, грахова шушулка, джинджифил, ветрило, гребен, флейта и маракаси.
 • Safari Web Push Notifications за приложения, запазени на началния екран на iPhone или iPad.
 • Опцията за добавяне на уебсайтове и уеб приложения към ‌Начален екран‌ от браузъри на трети страни като Chrome.
 • Връщане към традиционната анимация за обръщане на страници с “къдрици” в Apple Books.
 • Повторно издание на надграждането на архитектурата HomeKit, което беше изтеглено от iOS 16.2.
 • Актуализации на интерфейса на приложението Podcasts.

При стартирането iOS 16.4 ще може да се инсталира на всички устройства, които могат да работят с iOS 16, и ще бъде безплатна актуализация. Очакваме iOS 16.4 да бъде една от последните големи актуализации на ‌iOS 16‌, като Apple ще насочи вниманието си към iOS 17 с наближаването на събитието WWDC през юни.

Източник : www.macrumors.com