Най-добрата услуга за съхранение в облак за Mac

Вижте Apple iCloud тук

Като потребител на Apple, вие със сигурност сте чували за iCloud, но не ви обвиняваме, ако го намирате за объркващо. Това е собствена облачна система за съхранение на Apple и ако притежавате iPhone или iPad и имате Apple ID, ще имате 5 GB безплатно място за съхранение.

Това е най-лесният начин за тези, които са купили в екосистемата на Apple (потребители на iPhone, iPad и Mac) да синхронизират контакти, бележки, файлове, снимки и други на различни устройства и да имат достъп до тях на всички свои устройства. Например, можете да използвате папката „Файлове“ на iPhone или iPad, за да видите всичките си файлове, съхранени в облака.

Тъй като се интегрира безпроблемно с всички продукти и услуги на Apple, iCloud наистина е най-доброто решение за съхранение в облак за някой, който е ол-ин с Apple. И имам предвид всичко в: Всичките ви компютри са Mac, мобилните ви устройства са iPhone или iPad, работите в софтуера за продуктивност на Apple (страници, числа, бележки) и т.н.

Разочароващо, Apple предоставя само нищожните 5 GB безплатно iCloud хранилище, което не е толкова лошо, ако всичко, което искате да направите, е да съхранявате някои документи на страници и номера, но е крайно недостатъчно за снимки и видеоклипове. Apple закъснява с години за увеличаване на този лимит (Google предлага 15 GB безплатно), но най-малкото трябва да спре да отчита резервните копия на iOS спрямо него. От есента на 2021 г. Apple предлага да ви „заеме“ толкова място за съхранение в iCloud, колкото ви е необходимо, за да архивирате и възстановите данните си на ново устройство за период до две седмици. Това е добра функция за тези, които купуват ново устройство на Apple, но няма да ви помогне да защитите данните си, ако вашият iPhone бъде изгубен/откраднат/повреден.

Оттам нататък е $0,99/£0,79 на месец за 50GB, $2,99/£2,49 за 200GB или $9,99/£6,99 за 2TB. Можете да активирате семейно споделяне на планове 200GB и 2TB – ако го направите, това не означава, че членовете на вашето семейство могат да виждат всичките ви облачни неща. Това просто означава, че използването на iCloud от цялото ви семейство ще се брои към същия лимит за съхранение. Тези платени нива вече се наричат ​​„iCloud+“ и включват няколко нови предимства. Има iCloud Private Relay, безплатно хранилище за камери за сигурност с HomeKit, функция Hide My Email, потребителски имена на домейни за iCloud имейл акаунти и допълнителни опции за контакт за възстановяване на вашия акаунт. Всичко това са отлични функции, които ни помагат да затвърдим мнението си, че iCloud е най-добрият избор за тези, които са ол-ин на устройства на Apple.

Основното предимство на плащането за повече хранилище в iCloud е, че почти всички приложения на Apple могат безпроблемно да се синхронизират през него. Снимки, приложения за производителност, поща, календар и всичко, което пуснете във вашата папка iCloud Drive във Finder на Mac, е незабавно достъпно на всичките ви устройства на Apple. Значителен брой приложения за iOS опционално архивират и синхронизират също чрез iCloud.

Ако от време на време разчитате на компютри, различни от Mac, или мобилни устройства, различни от iOS, ограниченията на iCloud ще ви разочароват. Apple предоставя пълен набор от уеб приложения на iCloud.com, но те са някак посредствени. Apple предоставя приложение iCloud за Windows, което синхронизира данни и интегрира вашата iCloud поща с общи приложения на Windows като Outlook, но няма собствени приложения за продуктивност за Windows или Android: Ако искате да редактирате документ на Pages, трябва да използвате уеб интерфейса.

Обичаме да използваме iCloud, но също така плащаме за него. Повечето прилични облачни услуги изискват да платите малка такса.

Ако сте тежък потребител на Apple, може да помислите за пакета услуги Apple One. Това е много повече от решение за съхранение в облак и следователно извън обхвата на тази статия, но предлаганата стойност може да наклони везните във ваша полза на iCloud.

Източник: www.macworld.com