Най-добрият софтуер за уеб дизайн за Mac

1. WordPress

WordPress е един от най-използваните и уважавани пакети за уеб дизайнери, които можете да намерите. Всъщност компанията заявява, че „42% от мрежата е изградена на WordPress (и този уебсайт е сред тях). Повече блогъри, малки фирми и компании от Fortune 500 използват WordPress, отколкото всички останали опции взети заедно“, което е доказателство за това колко мощен е използваемият купувач. Това се дължи главно на комбинация от лесни за използване инструменти за проектиране, огромен избор от стилови шаблони и евтина входна точка.

WordPress е безценен инструмент за създателите на уебсайтове през годините. Всъщност компанията твърди, че 30 процента от цялата мрежа използва услугата, за да управлява своите блогове, новинарски издания и други сайтове. Това се дължи главно на комбинация от лесни за използване инструменти за проектиране, огромен избор от стилови шаблони и евтина входна точка.

Може да изглежда объркващо, но има две различни версии на WordPress: WordPress.org и WordPress.com. Първият е софтуер, който изтегляте на вашия Mac и който след това може да се използва за създаване на сайт от нулата. След като сте доволни от създаването, това се качва на хостинг платформа по ваш избор. Той е по-технически и изисква определено ниво на познаване на HTML и начина, по който работят DNS сървърите.

Имайки предвид това, WordPress.com е мястото, където да отидете, ако сте нов в изграждането. Всичко това се случва онлайн, можете да започнете на безплатно ниво, а простите инструменти ви позволяват незабавно да сглобите работещ, многостраничен уебсайт само с най-малкото разбиране на техническите елементи.

Можете да избирате от различни шаблони, които оформят външния вид и усещането на страниците, след което да използвате прости формуляри за въвеждане на текст и изображения. Можете да добавяте нови раздели към страница чрез „блокове“, които са бърз и гъвкав начин да приспособите сайта към конкретните си желания. WordPress върши цялата тежка работа и ще се изненадате колко бързо може да се сглоби един напълно функционален сайт.

Безплатното ниво включва реклами, които генерират пари за WordPress и по този начин плащат за услугата, но има ограничение за това колко можете да приспособите сайта към вашите конкретни желания. Това е нещо, което може да подхожда на някой, който не знае дали наистина ще има нужда от уебсайт, но иска да го изпробва. Блогърите също могат да започнат безплатно и можете да използвате партньорски връзки, за да спечелите известен доход. Изборът на абонамент премахва рекламите, позволява потребителски имена на домейни и носи много допълнителни функции в таблицата в зависимост от нивото, което изберете. Цените варират от $48/£36 на година (заплаща се предварително) или $4/£3 на месец за WordPress Personal и Premium версия за $96/£84 на година или $8/£7 на месец, докато има издания за бизнес ($300 /£240 годишно), Commerce ($540/£432 годишно) и Enterprise издание, което започва от $25 000 на година.

Източник: www.macworld.com