Някои служители на Apple са сериозно загрижени за слушалките със смесена реалност, тъй като съобщението наближава

Някои служители на Apple са загрижени за полезността и цената на предстоящите слушалки за смесена реалност на компанията, Ню Йорк Таймс доклади.

Първоначалният ентусиазъм около устройството в компанията очевидно се е превърнал в скептицизъм, според осем настоящи и бивши служители на Apple, говорещи с Ню Йорк Таймс. Съобщава се, че промяната на тона бележи безпрецедентно ниво на загриженост относно нов продукт на Apple в компанията, в рязък контраст с предишни пускания на продукти, които бяха преследвани с целенасоченост и ентусиазъм.

Слушалките от първо поколение се смятат за мост към бъдещи продукти, които изискват технологични пробиви, но се казва, че много служители имат притеснения относно цената на устройството от $3000, полезността и недоказания пазар. Скептиците се съмняват дали устройството е “решение в търсене на проблем”, за разлика от iPod и iPhone. Слушалките очевидно не са били „задвижвани от същата яснота“ като другите продукти на Apple.

Някои служители на Apple се оттеглиха от проекта поради съмнения относно неговия потенциал, докато други бяха уволнени поради липса на напредък с някои от функционалностите на устройството, включително Siri. Твърди се, че недоволството обхваща членове на ръководството на Apple, някои от които поставят под въпрос перспективите на устройството.

Слушалките очевидно са били представени на много от топ 100 ръководители на Apple чрез видео на корпоративно събитие преди пет години, направено от шефа на дизайна Джони Айв. Видеото изобразява мъж в лондонско такси, носещ слушалки с добавена реалност, който се обажда на жена си в Сан Франциско, споделяйки гледките на Лондон през очите на съпруга.

Ню Йорк Таймс потвърдиха предишни доклади, че слушалките ще включват рамка от въглеродни влакна, монтирана на тазобедрената става батерия, обърнати навън камери, два 4K дисплея, предписани лещи за носещите очила и „циферблат за реалност“ за увеличаване или намаляване на видео пропуска в реално време -чрез от околната среда.

Apple се фокусира върху това да гарантира, че устройството се отличава с видеоконференции и време, прекарано като виртуални аватари, наричайки основното приложение на слушалките „copresence“. Ще има и персонализирано телевизионно съдържание с висока разделителна способност от холивудски режисьори, включително Джон Фавро. Въпреки приликите със слушалките на Meta и „метавселената“, се очаква Apple да представи устройството като нещо, което се различава от съществуващите предложения.

Устройството ще предлага и инструменти за художници, дизайнери и инженери, позволяващи рисуване и редактиране на изображения в 3D пространство. Ще има и приложения за редактиране на видео във виртуална реалност с помощта на жестове с ръце. В резултат на това се очаква да се хареса повече на бизнеса и дизайнерските компании, отколкото на обикновените потребители. Твърди се, че някои служители спекулират, че Apple може отново да отложи пускането на слушалките, въпреки че производството вече е в ход за разкриването им през юни.

Източник : www.macrumors.com