Предстоящите модели iPhone 15 Pro на Apple може да предизвикат „търсене за замяна“ сред собствениците на по-стари iPhone, поради значителните подобрения, активирани от процесора A17, първият чип на Apple за iPhone, базиран на 3-нанометровия процес на TSMC от първо поколение.

iPhone 15 Pro Mock Feature Без бутони
Това твърдят доставчици, участващи във веригата за доставки на iPhone на Apple. Цитат от най-новото DigiTimes доклад за индустрията:

N3E (3nm подобрена) технология на TSMC ще позволи значителни подобрения на спецификациите в предстоящата серия iPhone, казаха източниците. Доставчиците, участващи във веригата за доставки на iPhone, очакват търсене на резервни части за моделите от 2023 г.

Както чухме напоследък, се очаква Apple да приеме 3nm технологията на TSMC тази година за чипа A17 Bionic, който вероятно ще захранва моделите iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max.

Твърди се, че 3nm процесът от първо поколение (известен също като N3) осигурява 35% подобрение на енергийната ефективност в сравнение с 5nm базирания N4 производствен процес на TSMC, който беше използван за направата на чипа A16 Bionic за iPhone 14 Pro и Pro Max. Технологията N3 също ще предложи значително подобрена производителност в сравнение с настоящите чипове, произведени по 5nm.

Докладите сочат, че Apple е осигурила 100% от първоначалните поръчки за 3nm технология от първо поколение, въпреки по-високите разходи, свързани с производството, което предполага, че съперничещите доставчици на смартфони като Samsung са готови да изчакат цените да паднат, докато издържат на това, което се очаква да бъде мрачна 2023 г. за пазара на Android на фона на глобалната икономическа турбуленция.

По-бързите чипове A17 на Apple ще бъдат ограничени до iPhone 15 Pro и Pro Max, докато iPhone 15 и iPhone 15 Plus ще приемат чипа A16, който беше използван за първи път в iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. TSMC е готов да премести N3E – подобрена версия на N3 – в комерсиално производство през втората половина на тази година, а Apple отново се очаква да бъде първият клиент, който ще приеме процеса.

Очаква се моделите iPhone 15 Pro от 2023 г. да включват USB-C вместо Lightning, полупроводникови бутони за сила на звука и захранване, нова технология за перископна камера, променен дизайн и много други. За всички подробности вижте нашия специален обзор на iPhone 15 Pro.

Популярни истории

Куо: Планиран е нов iPhone SE с 6,1-инчов OLED дисплей и 5G чип на Apple

Apple рестартира разработката на iPhone SE от четвърто поколение с 6,1-инчов OLED дисплей и проектиран от Apple 5G чип, според последната информация, споделена от реномирания анализатор на Apple Минг-Чи Куо. Този обрат идва почти два месеца след като Куо каза, че Apple се е отказала от плановете си да пусне нов iPhone SE през 2024 г. В поредица от туитове днес Куо каза, че новият iPhone SE ще бъде…

iPhone 15 USB-C кабели без MFi значка може да имат ограничения на скоростта на трансфер на данни и зареждане

Серията iPhone 15 на Apple официално ще поддържа само USB-C аксесоари, които са сертифицирани от собствената програма Made for iPhone (MFi) на Apple, потенциално ограничавайки функционалността на аксесоари, които не са одобрени от Apple, твърди вече установен източник на информация. Откакто бяха представени през 2012 г., сертифицираните от първа страна и MFi Lightning портове и конектори съдържаха малка интегрална схема…

Microsoft обявява поддръжка на iMessage в Windows с няколко ограничения

Microsoft днес обяви, че добавя поддръжка за iPhone към своето приложение Phone Link на Windows 11. Приложението позволява на потребителите на iPhone да извършват и получават телефонни обаждания, да изпращат и получават текстови съобщения и да преглеждат известията на iPhone директно на компютър. Трябва да се отбележи, че приложението носи ограничена функционалност на iMessage в Windows. След сдвояване на iPhone с компютър чрез Bluetooth и предоставяне на някои разрешения на…

iPhone 15 Pro стартира тази година с тези 8 нови функции

Очаква се Apple да обяви серията iPhone 15 през септември, както обикновено. Досега слуховете предполагат, че Pro моделите ще имат поне осем ексклузивни функции, които няма да са налични на стандартните iPhone 15 и iPhone 15 Plus, както е посочено по-долу. Преглед на осемте функции, за които се говори, че са ексклузивни за моделите iPhone 15 Pro: чип A17: моделите iPhone 15 Pro се очаква да бъдат оборудвани с…

Най-новите оптимизации на Google Chrome ви позволяват да гледате YouTube за 18 часа на M2 MacBook Pro

Най-новата версия на браузъра Google Chrome, предназначена за Mac, включва оптимизации, които са предназначени да запазят живота на батерията. В публикация в блог, споделена днес, Google казва, че с едно пълно зареждане 13-инчов M2 MacBook Pro с Chrome може да се използва за сърфиране в интернет за 17 часа или за гледане на YouTube за 18 часа. С подобрения в режима за пестене на енергия, времето за сърфиране се удължава с…