Плановете на Apple за HomePod: Какво предстои за 2023 г. и след това

Изглежда, че Apple тества множество различни идеи за бъдещи допълнения на функции за интелигентния високоговорител HomePod, така че решихме да подчертаем всички различни слухове за високоговорители, които сме чували досега.

HomePodandMini имат син цвят
Поне една актуализация на HomePod се очаква през 2023 г., въпреки че може да чакаме по-дълго за някои от по-фантастичните функции, за които сме виждали слухове.

По-голям HomePod (2023)

През 2021 г. Apple прекрати производството на оригиналния пълноразмерен HomePod, за да се съсредоточи върху по-популярния HomePod mini, но слуховете показват, че Apple отново е готова да опита да продаде по-голям високоговорител HomePod.

триада на функциите на homepod
БлумбъргМарк Гурман каза през 2020 г., че Apple работи върху HomePod, който ще бъде по-голям от ‌HomePod mini‌ и по-близък по размер до оригиналния HomePod. Може да бъде между HomePod и ‌HomePod mini‌ по размер, качество на звука и цена, предлагайки опция за тези, които искат нещо по-голямо от mini, но не толкова скъпо, колкото първия HomePod.

Такъв високоговорител може да бъде на цена някъде около $150 до $200, което би надхвърлило цената на $99 ‌HomePod mini‌, но би било по-достъпно от $299 HomePod.

Анализаторът на Apple Минг-Чи Куо през май 2022 г. каза, че Apple проектира нов HomePod, но не даде подробности за размера и каза, че „може да няма много иновации в хардуерния дизайн“ за новия HomePod. Възможно е той да говори за същия HomePod от среден клас, който Гурман спомена, но с дизайн, подобен на HomePod.

Новият HomePod може да разполага с мултитъч дисплей в горната част за целите на физическото управление, заедно с процесор S8, същият процесор, който е в Apple Watch Series 8.

Куо каза, че новият HomePod може да излезе в края на 2022 г. или началото на 2023 г., докато Гурман казва, че по-големият HomePod е на път да бъде пуснат през 2023 г.

С изтичането на 2022 г., когато годината е близо до своя край, изглежда, че можем да видим някаква нова опция за HomePod през първото тримесечие на годината, ако слуховете са верни. Apple може би може да сдвои съобщение за нов високоговорител с пускането на Apple Music Classical, нова функция на ‌Apple Music‌, която беше планирана за 2022 г., но не излезе.

Нов HomePod Mini (2023)

Наред с по-големия HomePod, който се работи, Apple може да направи просто опресняване на ‌HomePod mini‌. Не се очакват нови функции, нито промени в дизайна, но актуализираните цветове биха били достатъчно лесни за дебюта на Apple. Ако нов HomePod е планиран за 2023 г., вероятно е малко обновяване на ‌HomePod mini‌ да дойде по същото време.

цветни ленти homepod mini

Apple TV и HomePod Hybrid

Apple в бъдеще може да комбинира Apple TV и HomePod в едно устройство, създавайки приемник с аудио възможности от висок клас, според Блумбърге Марк Гурман.

AppleTV и функция HomePod
Това хибридно устройство HomePod и ‌Apple TV‌ може да разполага с камера за видео разговори, като свързан телевизор служи като екран. Той ще функционира като ‌Apple TV‌, предлагащ игри, поддръжка за поточно съдържание и възпроизвеждане на музика.

Проектът беше описан като в ранен етап през 2021 г. и все още не е ясно дали Apple ще продължи напред с него, но това е дизайнерска идея, която има много смисъл, тъй като ‌HomePod mini‌ и ‌Apple TV‌ управляват същата операционна система и често се използват за едни и същи цели.

iPad и HomePod Hybrid

Apple експериментира с бъдещи дизайни на HomePod, които биха могли да включват някакъв екран, подобен на Google Nest Hub Max, Echo Show и Facebook Portal.

Функция HomePod G4
Блумбърг‌Марк Гурман‌ от описа устройството, върху което Apple работи, като високоговорител HomePod от висок клас, свързан с iPad с помощта на роботизирана ръка. Ръката ще може да се върти и движи, следвайки потребителя из стаята, когато провеждате видео разговор, за по-усъвършенствана версия на видео функцията Center Stage, която Apple добави към някои от своите продукти.

Хибридът ‌iPad‌/HomePod е описан като устройство, което е в етап на концептуализация, така че има голям шанс това никога да не види бял свят. Ако се появи, може да стартира под формата на по-дълбока интеграция между бъдещ HomePod и ‌iPad‌, заедно с опционално рамо за аксесоари за свързване на двете.

През последните няколко години Apple експериментира с по-дълбока интеграция между продуктите. ‌iPad‌ и Mac могат да се свържат заедно, за да бъдат управлявани с една мишка или тракпад и една клавиатура, например, а iPhone може да се свърже с Mac, за да служи като камера, така че не би било изключено Apple да сдвои HomePod и ‌iPad‌ по нови начини в бъдеще.

Източник : www.macrumors.com