Пътна карта на Apple за 2023 г.: Кога да очакваме пускането на нови продукти тази година

Съобщава се, че Apple планира да пусне на пазара най-малко 10 устройства на Apple тази година, като пускането на нови продукти изглежда е планирано за всяко тримесечие на годината.

функция на кутията на imac 2021
След месеци на слухове за много от предстоящите устройства на Apple, ние събрахме информация от редица източници, за да предоставим предварителна пътна карта за плановете на компанията за стартиране през тази година. Времевите рамки по-долу се основават на информация от надеждни източници като анализатора на Apple Минг-Чи Куо, БлумбъргМарк Гурман и анализаторът на дисплеите Рос Йънг – всички те имат много добри резултати в предоставянето на точна информация за плановете на Apple.

Първата половина на 2023 г

Естествено, има по-конкретна информация за плановете на Apple за първата половина на 2023 г., тъй като тези устройства са много по-напред в своя цикъл на разработка. Четвъртото тримесечие на 2022 г. беше първият път от 22 години, в който Apple не пусна нови Mac компютри и тъй като много от Mac компютрите в гамата на Apple сега отчаяно се нуждаят от актуализация, първата половина на 2023 г. изглежда е тежък период за Mac за нови продукти.

Първа четвърт

Според един доклад, идващ от Азия, Apple планира да пусне актуализирани 14- и 16-инчови модели MacBook Pro специално около март, но други източници не са склонни да стеснят по-конкретната времева рамка за новите машини. Тъй като се очаква тези устройства да бъдат пуснати на пазара от четвъртото тримесечие на 2022 г., новите MacBook Pro изглеждат като устройствата, които определено са планирани за началото на тази година.

Струва си да се отбележи, че при пускането на ‌M2‌ Max MacBook Pro и ‌M2‌ Ultra ‌Mac Pro‌ по-късно тази година, текущият Mac Studio ще съдържа остарял хардуер на чипове и, логично, също трябва да претърпи обновяване – въпреки че не сме чували конкретно слухове за такава актуализация до момента.

Има също шанс нов HomePod mini да придружи възраждането на HomePod в пълен размер, вероятно с по-нов чип.

Втора четвърт

Влизайки в масово производство през първото тримесечие на 2023 г., изцяло новият 15,5-инчов модел MacBook Air е единственото устройство, за което знаем в картите за второто тримесечие, падащо между май и август. Това време може да предполага стартиране, което пада около WWDC, което Apple обикновено провежда в началото на юни.

Втората половина на 2023 г

По-малко се знае за точния график на изданията на Apple за втората половина на 2023 г., но това може да се очертае като ключов период за компанията с пускането на изцяло нова категория устройства. Двата апарата, поставени за неопределено време през второто полугодие са както следва:

Важно е да се отбележи, че слушалките на Apple все още се очаква да влязат в масово производство през първата половина на 2023 г., така че се говори само за действителното пускане на устройството през втората половина на годината. Това означава, че слушалките на Apple все още могат да бъдат обявени по-рано, отколкото по-късно през първата половина на годината, но все още е трудно да се определи по-конкретно време.

По същия начин малко се знае за следващото поколение AirPods Max, но се очаква те да бъдат пуснати на пазара до 2024 г. с USB-C и може да стартират някъде през втората половина на 2023 г., ако тенденциите, установени от пускането на пазара на други AirPods, продължат да се следват.

Трета четвърт

  • iPhone 15, ‌iPhone 15‌ Plus, ‌iPhone 15‌ Pro и ‌iPhone 15‌ Ultra
  • Apple Watch Series 9

Изданията на Apple за третото тримесечие почти винаги са най-предсказуемите пускания в календара на компанията и е много вероятно 2023 г. да отразява предходните години с пускането на нови модели iPhone и Apple Watch през септември.

Тъй като Apple Watch Series 9 вероятно ще получи първото надграждане на чип на Apple Watch след Series 5, Apple Watch Ultra също може да получи обновяване през 2023 г. с нов чип.

Четвърта четвърт

Освен през 2022 г., Apple пуска нови Mac през четвъртото тримесечие на годината всяка година от 2001 г. насам – така че пускането на Mac по това време на годината обикновено се очаква. Въпреки че е сред по-малко твърдите слухове за тази година, четвъртото тримесечие на 2023 г. може да бъде доминирано от ‌iMac‌, с два нови модела – единият наследник на 24-инчовия ‌iMac‌ с чипа M1 от 2021 г. и един, възстановяващ позицията на високопроизводителен край на всичко в едно, държано от ‌iMac‌ Pro между 2017 г. и 2021 г.

Също така си струва да се спомене, че няма слухове за обновяване на iPad за 2023 г., освен iPad mini – така че може да мине доста време, преди да има множество нови таблети от Apple. Дори ‌iPad mini‌ може да бъде отложен за началото на 2024 г., според ‌Ming-Chi Kuo‌.

На този ранен етап времето за стартиране на новите продукти на Apple за годината все още подлежи на промяна. Времевите рамки ще се затвърдят през годината, тъй като датите на обявяване се заключват и е вероятно да имаме добра представа кога да очакваме нови устройства, тъй като се появяват още повече слухове.

Източник : www.macrumors.com