Първите рецензии на Final Cut Pro за iPad бяха публикувани днес, предоставяйки по-отблизо оптимизираното чрез докосване приложение за създаване на видео в действие. Също така споделихме нашето собствено практическо видео за приложението, което вече е достъпно в App Store.

Final Cut Pro iPad UI
Final Cut Pro за iPad е приложение, базирано на абонамент, на цена от $4,99 на месец или $49 на година в САЩ след едномесечен безплатен пробен период. Приложението е съвместимо с iPad, оборудвани с чип M1 или по-нов, и изисква iPadOS 16.4 или по-нова версия.

На ръбаВяран Павич:

Final Cut Pro за iPad е внимателно проектирано приложение, което прави много от основните неща. Това е страхотна адаптация на неговото настолно приложение и потребителите на FCP ще се чувстват като у дома си. Той също така се възползва от интерфейса на iPad с първо докосване и използва добре аксесоари като Magic Keyboard и Apple Pencil. Освен това е на достъпна цена – Apple го продава като абонамент за $5 на месец или $50 на година, което го прави лесен за използване за месец или два, за да видите дали е нещо, с което искате да се придържате.

Но ако се надявате, че това е пълна замяна на Mac версията на Final Cut Pro, вероятно ще останете разочаровани. Все още има много функции, пропуснати от тази версия, които пропуснах по време на моето тестване. И ако сте от типа редактор, който иска да работи както на iPad, така и на Mac, ще трябва да внимавате как организирате проектите си и с какво устройство започвате.

iMoreТова е Дарил Бакстър:

Ако сте видеооператор и сте чакали Final Cut за iPad, осемгодишното чакане си е струвало. Но изглежда, че вече има нужда от актуализация 1.5, която ще подреди паритета на функциите на същото ниво като това, което Logic Pro за iPad вече управлява. Смяната между устройства с проекти и липсата на грешки при преминаване от Mac към iPad и обратно е от решаващо значение.

Final Cut Pro разкрива най-доброто в iPad, от фокуса му с мултитъч до забавните функции на Live Drawing и джогинг колелото. Той дава рядка яснота на объркана категория устройства и софтуерни функции с грешки като Stage Manager, които затлачиха iPad през последната година. И само за това си струва цената на абонамента.

Шест цвятаДжейсън Снел:

След доста часове в Final Cut Pro iPad впечатленията ми са смесени. Имаше моменти, в които наистина се влюбих и се почувствах страхотно от приложението – обикновено, когато използвах Magic Keyboard, тъй като ми даде достъп до преки пътища, които не са правилно преведени в сензорния интерфейс.

Но също така почувствах много познато разочарование от приложение, което е пълно с функции, но не е осъзнало съвсем, че жестовете с много докосвания и Apple Pencil могат да направят процеса по-гладък дори без прикрепена клавиатура. Всички части са готови, за да може Final Cut Pro да се превърне в страхотно приложение за iPad, но все още трябва да расте много.

Още отзиви и първи впечатления

Видеоклипове

Популярни истории

iOS 16.5 вече е наличен за вашия iPhone с тези нови функции

След около седем седмици бета тестване, iOS 16.5 беше пуснат за обществеността миналата седмица. Актуализацията на софтуера е незначителна, но включва няколко нови функции и промени за iPhone. За да инсталирате актуализация на iOS, отворете приложението Настройки на ‌iPhone‌, докоснете Общи → Актуализация на софтуера и следвайте инструкциите на екрана. По-долу обобщихме новите функции и промени в iOS 16.5,…

Доставчикът на MacBook увеличава производството като 15-инчов MacBook Air, според слуховете, ще бъде пуснат на WWDC

Доставчикът на Apple Quanta Computer вероятно се подготвя за нови MacBook, според проучване, споделено от инвестиционната компания Morgan Stanley. В изследователска бележка от петък, получена от MacRumors, анализаторът на Morgan Stanley Ерик Уудринг каза, че Quanta Computer се ориентира за висок едноцифрен процентен ръст на броя преносими компютри, които сглобява през второто тримесечие на 2023 г., в сравнение с първото тримесечие.

Apple пуска първите публични бета версии на iOS 16.6 и iPadOS 16.6

Apple днес пусна първите бета версии на предстоящите актуализации на iOS 16.6 и iPadOS 16.6 на публични бета тестери, позволявайки на неразработчиците да тестват софтуерната глава на официалното пускане на пазара. Публичните бета версии идват само няколко дни след като Apple предостави бета версиите на разработчиците. Тези, които са регистрирали своите акаунти за безплатната програма за бета тестване на Apple, могат да активират бета версията, като отворят Настройки…

Apple обявява многомилиардна сделка с Broadcom за производство на компоненти в САЩ

Apple днес обяви сделка за много милиарди долари с американската технологична компания Broadcom за производството на няколко ключови компонента за своите устройства в Съединените щати. Многогодишното споразумение с Broadcom ще накара Apple да използва 5G радиочестота и компоненти за безжична свързаност, включително FBAR филтри, които са проектирани и произведени в САЩ Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук каза: Ние сме развълнувани да направим…

Apple обявява график за WWDC 2023 г., включително време за основна бележка

Apple днес обяви графика за своята годишна конференция за разработчици WWDC, която ще се проведе от 5 юни до 9 юни. Графикът потвърждава, че основната бележка на Apple ще започне на 5 юни в 10 сутринта тихоокеанско време, като се очаква компанията да обяви iOS 17, macOS 14, watchOS 10, неговите дългоочаквани AR/VR слушалки, 15-инчов MacBook Air и др. Основната бележка на Apple ще бъде последвана от Platforms State …

Предполагаемият CAD модел на iPhone 16 Pro Max разкрива значително по-висок дисплей

Анализаторът на дисплеите Рос Йънг наскоро съобщи, че iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max ще видят увеличение на размерите на дисплея си в сравнение с предишните поколения, съответно до почти 6,3 инча и 6,9 инча. Предполагаем CAD модел на по-големия iPhone 16 Pro Max (който евентуално може да бъде брандиран като iPhone 16 Ultra) наскоро беше споделен с 9to5Mac от Сони Диксън и използван за…

Apple пуска watchOS 9.5

Днес Apple пусна watchOS 9.5, петата голяма актуализация на операционната система watchOS 9. watchOS 9.5 идва повече от месец след пускането на watchOS 9.4. watchOS 9.5 може да се изтегли безплатно чрез приложението Apple Watch на iPhone, като го отворите и отидете на Общи > Актуализация на софтуера. За да инсталирате новия софтуер, Apple Watch трябва да има поне 50 процента батерия, трябва да …