Резюме на съобщенията на Apple: Нови MacBook Pro, Mac Mini, HomePod и други

Apple направи някои редки продуктови съобщения през януари тази седмица, представяйки актуализирани 14-инчови и 16-инчови модели MacBook Pro, актуализиран Mac mini, второ поколение HomePod в пълен размер и нова лента Unity за Apple Watch в чест на Black Месец на историята. Apple също разкри, че iOS 16.3 ще бъде пусната за обществеността следващата седмица.

M2 Mini MacBook Pros HomePod Unity Apple Watch Функция 1
Резюме на съобщенията на Apple е достъпно по-долу за тези, които търсят бърз преглед на всички нови продукти, представени тази седмица.

MacBook Pro

Apple MacBook Pro M2 Feature Blue Green
Новите 14-инчови и 16-инчови модели MacBook Pro се предлагат с най-новите M2 Pro и M2 Max чипове на Apple за до 20% по-бърза производителност и до 30% по-бърза графика. Лаптопите могат да бъдат конфигурирани с до 96 GB RAM, в сравнение с максимум 64 GB преди. Други нови функции и подобрения включват Wi-Fi 6E, надграден HDMI 2.1 порт с поддръжка за 8K външен дисплей и допълнителен час живот на батерията.

Новите MacBook Pro имат същия дизайн като моделите от предишното поколение, пуснати през 2021 г. Лаптопите могат да бъдат поръчани предварително в онлайн магазина на Apple, като първите доставки до клиентите и наличността в магазина ще започнат във вторник, 24 януари. започва от $1999 за 14-инчовия модел и от $2499 за 16-инчовия модел.

Mac mini

Mac mini M2 2023
Apple също актуализира Mac mini с нови опции за чипове M2 и M2 Pro, което доведе до спирането на окончателния Mac mini, базиран на Intel. Няма промени в дизайна, но M2 Pro версията на Mac mini е оборудвана с четири Thunderbolt 4 порта и HDMI 2.1 порт, в сравнение с два Thunderbolt 4 порта и HDMI 2.0 порт на модела M2.

Новият Mac mini може да бъде предварително поръчан сега в онлайн магазина на Apple, като моделът M2 започва от по-ниска цена от $599, а моделът M2 Pro започва от $1299. Първите доставки до клиентите и наличността в магазините ще започнат във вторник, 24 януари.

HomePod

HomePod 2 White и Midnight Feature Purple Blue
Второто поколение HomePod се отличава с почти идентичен дизайн като HomePod в пълен размер, който беше спрян през март 2021 г., включително сензорна повърхност със задно осветяване и външна част от мрежест плат. Високоговорителят разполага с четири-инчов високочестотен високоговорител, пет пищялки, четири микрофона, S7 чип за изчислително аудио, U1 чип за предаване на музика от iPhone и поддръжка за пространствено аудио с Dolby Atmos. Високоговорителят продължава да се върти около Siri и има поддръжка на Matter за контролиране на HomeKit и други аксесоари за интелигентен дом.

Новият HomePod има два по-малко пищялки и два по-малко микрофона в сравнение с оригиналния модел и в резултат на това тежи малко по-малко. Нов сензор в HomePod може да измерва температурата и влажността в затворени помещения и тази функция е активирана и на съществуващия HomePod mini с версия на софтуера HomePod 16.3.

Новият HomePod може да бъде предварително поръчан сега в онлайн магазина на Apple за $299, с налични опции за бял и среднощен цвят. Наличността в магазините и доставките за клиентите ще започнат в петък, 3 февруари в Съединените щати, Австралия, Канада, Китай, Франция, Германия, Италия, Япония, Испания, Обединеното кралство и 11 други страни.

Единство Band

Apple Watch Unity Band 2023
Тази седмица Apple пусна ново, специално издание Black Unity Sport Loop за Apple Watch Series 4 и по-късно в чест на Месеца на черната история. Предлага се в размери 41 mm и 45 mm за $49, лентата включва думата “Unity”, вплетена в тъканта с червени, зелени и черни прежди, които отдават почит на панафриканското знаме, според Apple.

Новата лента е достъпна за поръчка в онлайн магазина на Apple и ще бъде налична в избрани ‌Apple Store‌ местоположения от 24 януари. Apple също така пуска придружаващ тапет и циферблат за iPhone с тема Unity с iOS 16.3 и watchOS 9.3.

Време за издаване на iOS 16.3

iOS 16
В прессъобщението си за новата лента Unity, Apple каза, че съответстващ тапет Unity за iPhone ще бъде наличен следващата седмица и изисква iOS 16.3, което потвърждава, че софтуерната актуализация ще бъде пусната за обществеността следващата седмица.

iOS 16.3 включва няколко нови функции, включително опция за използване на физически ключ за сигурност като опция за двуфакторна автентификация за Apple ID акаунт, глобална наличност на Advanced Data Protection за по-широко iCloud криптиране и поддръжка за новото второ поколение HomePod . Актуализацията включва и множество корекции на грешки.

Източник : www.macrumors.com