Тийнейджърите продължават да обичат iPhone, но не са толкова сигурни за AR/VR слушалките

IPhone на Apple продължава да бъде най-популярният смартфон сред тийнейджърите в САЩ до момента и 87 процента от тийнейджърите, анкетирани в първото проучване на Пайпър Сандлър за 2023 г., казаха, че притежават ‌iPhone‌.

iPhone 14 Pro Purple Side Perspective Feature Purple
88 процента от тийнейджърите казаха, че следващият им смартфон ще бъде ‌iPhone‌, но притежанието на ‌iPhone‌ остава стабилно на тези 87 процента от миналата година. През последното десетилетие броят на тийнейджърите, които притежават ‌iPhone‌, се е увеличил повече от два пъти. През 2012 г. например само 40 процента от тийнейджърите в САЩ съобщават, че притежават ‌iPhone‌.

притежание на iphone за тийнейджъри 2023 г
Що се отнася до Apple Watch, 35 процента от тийнейджърите притежават едно от устройствата, носени на китката, с четири процента повече от миналата есен. 15 процента от тийнейджърите са заявили, че планират да си купят Apple Watch през следващите шест месеца.

притежание на тийнейджърски часовник apple 2023 г
Apple Pay беше приложението номер едно за плащане, използвано за покупки, като 39 процента от тийнейджърите съобщиха, че използват ‌Apple Pay‌ през последния месец, следвано от Cash App с 25 процента. За парични преводи от тип peer-to-peer обаче опцията Apple Cash на Apple не се е наложила. Тийнейджърите предпочитат приложението Cash на Square и Venmo на PayPal за изпращане на пари един на друг.

Spotify е най-популярната музикална платформа сред тийнейджърите с 68,1 процента, които твърдят, че са използвали Spotify през последните шест месеца. Само 36,4% от тийнейджърите са казали, че са използвали Apple Music през последните шест месеца. 44,3 процента твърдят, че са абонирани за Spotify, докато 31,5 процента казват, че са абонирани за ‌Apple Music‌.

Общо 29 процента от тийнейджърите съобщават, че притежават VR слушалки, като само 14 процента използват устройството на седмична база и четири процента го използват ежедневно. Този показател идва, когато Apple се подготвя да пусне своя собствена AR/VR слушалка тази година, която ще бъде по-скъпа от съществуващите опции.

Сред тийнейджърите, които не притежават VR слушалки, общо 61 процента заявяват, че нямат планове да купуват такива. 16 процента казаха, че са умерено заинтересовани и биха могли да купят, докато само седем процента изразиха по-задълбочено ниво на интерес и казаха, че възнамеряват да направят покупка.

Липсата на интерес към AR/VR пространството от страна на тийнейджърите не предвещава нищо добро за предстоящите слушалки на Apple, но слуховата цена от $3000 за първата итерация не предполага, че е насочена към тийнейджърска аудитория в момента. Все пак проучването ясно показва, че други опции за VR слушалки от компании като Meta не са успели да навлязат в ключовата демография на тийнейджърите.

Само седем процента от анкетираните тийнейджъри са заявили, че планират да си купят слушалки, докато други 52 процента са „несигурни или незаинтересовани“.

Пайпър Сандлър провежда проучвания сред тийнейджъри на всеки две години повече от десетилетие. Хиляди тийнейджъри в Съединените щати са анкетирани за всеки от тях, а тазгодишното пролетно проучване включва отговори от 5690 тийнейджъри на средна възраст 16,2 години.

Източник : www.macrumors.com