Три нови функции на iOS, идващи на вашия iPhone след Apple Music Classical

С приложението Apple Music Classical и програмата за ранен достъп на Apple Pay Later вече са налични, списъкът с предварително обявени функции на iOS, които все още не са стартирани, започва да намалява. Въпреки това, все още има няколко функции, които чакаме.

Функция за iOS 17 на телефона
По-долу обобщихме още три функции на iOS, които се очаква да стартират през 2023 г., включително спестовна сметка Apple Card за Daily Cash, iMessage Contact Key Verification за подобрена сигурност на съобщенията и следващото поколение CarPlay.

Проверка на iMessage Contact Key

Функция на екрана за проверка на ключа за iMessage за разширена защита на Apple
През декември 2022 г. Apple визуализира нова защитна функция за iMessage Contact Key Verification и каза, че ще стартира глобално през 2023 г. Не е ясно дали функцията ще бъде добавена в актуализация на iOS 16 или ще бъде въведена като част от iOS 17 по-късно тази година.

iMessage Contact Key Verification позволява на потребители, които са изправени пред „извънредни цифрови заплахи“, като журналисти, активисти за правата на човека и държавни служители, да потвърдят допълнително, че изпращат съобщения само с хората, които възнамеряват. При разговори между потребители, които са активирали проверката на iMessage Contact Key, потребителите биват предупреждавани, ако спонсориран от държавата нападател или друг злонамерен актьор някога успее да пробие облачните сървъри и да вмъкне собственото си устройство, за да подслушва разговора.

Като допълнителен слой на сигурност, потребителите на iMessage Contact Key Verification могат да сравняват код за потвърждение на контакт лично, във FaceTime или чрез друго защитено обаждане, за да потвърдят допълнително, че комуникират само с когото възнамеряват.

Спестовна сметка Apple Card

Спестовна сметка Apple Card JPG
През октомври 2022 г. Apple обяви, че потребителите на Apple Card „скоро“ ще могат да отворят нова спестовна сметка с висока доходност от Goldman Sachs и автоматично да депозират своите Daily Cash в нея, без такси, без минимални депозити и без минимален баланс изисквания. Акаунтът ще се управлява чрез приложението Wallet на iPhone.

След като акаунтът бъде настроен, всички ежедневни пари, получени от този момент нататък, автоматично ще бъдат депозирани в него и ще започнат да печелят лихва, освен ако потребителят не избере да продължи да добавя Daily Cash към баланса си в Apple Cash. Apple Card осигурява 2-3% ежедневни пари в брой за покупки, направени с Apple Pay, и 1% за покупки, направени с физическата карта.

Спестовната сметка беше посочена в бележките по изданието за iOS 16.1 Release Candidate през октомври, а Goldman Sachs актуализира своето клиентско споразумение с Apple Card за функцията през декември, но тя все още не е налична от първата бета версия на iOS 16.5.

CarPlay от следващо поколение

следващо поколение carplay мулти дисплей
На WWDC 2022 Apple визуализира следващото поколение на своята базирана на iPhone софтуерна платформа CarPlay, която ще включва поддръжка за множество дисплеи, уиджети и интеграция с функции на автомобила като арматурно табло, контрол на климатика и FM радио.

Apple казва, че първите превозни средства с поддръжка за CarPlay от следващо поколение ще бъдат обявени в края на 2023 г. с ангажирани производители на автомобили, включително Acura, Audi, Ford, Honda, Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Nissan, Porsche, Volvo и други . Apple планира да сподели допълнителни подробности за следващото поколение CarPlay по-късно тази година.

Източник : www.macrumors.com