Уебсайтът на Apple предполага, че съобщенията за M2 и M2 Pro за Mac първоначално са били насрочени за есента на 2022 г.

Информацията, вградена в уебсайта на Apple, предполага, че новите обяви за Mac тази седмица, включително чиповете M2 Pro и M2 Max, първоначално са били настроени да бъдат представени през октомври или ноември миналата година.

Apple MacBook Pro M2 Feature Blue Green
Както съобщиха от Дръзка огнена топкаJohn Gruber, името на файла за кратък мини видеоклип, стилизиран с основна бележка, който Apple пусна след обявяването на актуализираните 14-инчови и 16-инчови MacBook Pro и Mac mini, включва годината 2022, което предполага, че видеоклипът може да е първоначално зададен с премиера миналата година. Видеоклипът, дълъг над 18 минути, изглежда като дигиталните събития на Apple, които компанията организира през предходните няколко години.

Някои спекулират, че 18-минутното видео е сегмент, изрязан от по-голямо събитие, което компанията планира да проведе през октомври или ноември 2022 г., което включва повече от съобщенията за новите M2 Pro и M2 Max Mac. Също забелязан в TwitterAR файловете за новите 14-инчови и 16-инчови модели MacBook Pro бяха компилирани през октомври 2022 г., три месеца преди обявяването на новите Mac.

Обикновено всяка есен Apple провежда събитие през септември, за да обяви най-новите си модели iPhone и Apple Watch. В навечерието на есента на 2022 г. слуховете все повече предполагаха, че Apple планира да проведе две събития между септември и декември: едно за iPhone и Apple Watch и друго за Mac и iPad.

Последното събитие трябваше да бъде фокусирано изцяло върху актуализирани силиконови Mac и iPad на Apple, включително актуализирани 14-инчови и 16-инчови MacBook Pro и iPad Pro от следващо поколение, според слуховете, циркулиращи по това време. През септември, БлумбъргМарк Гърман от Apple съобщи, че Apple е отменила плановете си да проведе второ дигитално събитие през есента и вместо това ще пусне останалите продукти за 2022 г. чрез прессъобщения на уебсайта си.

През октомври Apple обяви актуализиран iPad Pro с M2 и преработеното 10-то поколение iPad от начално ниво чрез съобщения за пресата. В средата на декември Гурман съобщи, че новите Mac-ове вече са планирани за пускане в “началото” на 2023 г.

Новите 14-инчови и 16-инчови MacBook Pro имат опции за чип M2 Pro или M2 Max, надграждайки производителността на M1 Pro и M1 Max. Новите чипове позволяват още по-бърза производителност и по-висок капацитет от 96 GB обединена памет с M2 Max. Новите Mac-ове вече поддържат 8K външни дисплеи благодарение на по-усъвършенствания HDMI порт, а 16-инчовият модел има най-дълъг живот на батерията от всеки Mac.

Apple тази седмица също обяви нов Mac mini, включващ същия дизайн като модела от предишното поколение, но вече с M2 или M2 Pro. Новите Mac mini и MacBook Pro са налични за предварителна поръчка на уебсайта на Apple и ще започнат да пристигат при клиентите във вторник, 24 януари.

Източник : www.macrumors.com