Характеристики на iOS 16.2: Всичко ново в iOS 16.2

Apple днес пусна iOS 16.2 и iPadOS 16.2 за обществеността след повече от месец тестване и актуализацията е голяма, която добавя редица важни нови функции. Ще искате да надстроите веднага за новите допълнения и за важни корекции на грешки.

Очертахме всички промени, които са налични както в iOS 16.2, така и в iPadOS 16.2.

Приложение Freeform

Apple дебютира с ново кросплатформено приложение Freeform в iOS 16.2, iPadOS 16.2 и macOS Ventura 13.1. Проектиран за сътрудничество, Freeform може да се използва за записване на бележки, скициране, рисуване, запазване на връзки и др.

свободна форма
Няколко души могат да работят върху един и същ документ на Freeform, като актуализациите се синхронизират за всички участници в реално време. Apple казва, че Freeform може да се използва за скициране на проекти, проектиране на табла за настроение и идеи за мозъчна атака, като приложението служи като творческо пространство.

Apple Music Sing

Проектиран като караоке функция за абонати на Apple Music, ‌Apple Music‌ Sing предоставя текстове в реално време, с които потребителите на iPhone, iPad и Apple TV могат да пеят заедно. Функциите включват регулируеми вокали за промяна на силата на звука на оригиналния певец, текстове в реално време, които се движат в ритъма на вокалите, опции за фонови вокали и изглед за дует за песни с няколко певци.

apple music sing color bg 1
Apple представи повече от 50 плейлиста, които включват песни, дуети, припеви и химни, идеални за използване с ‌Apple Music‌ Sing.

‌Apple Music‌ Sing може да се използва на ‌iPhone‌ 11 и по-нови, 11-инчов iPad Pro от трето поколение и по-нови, 12,9-инчови ‌iPad Pro‌ от пето поколение и по-нови, iPad Air от четвърто поколение и по-нови, девето поколение ‌iPad‌ и по-нови, и iPad mini и по-нови.

Разширена защита на данните

Представена миналата седмица, Advanced Data Protection разширява криптирането от край до край до допълнителни iCloud категории данни. Разширената защита на данните е включена и може да се използва за шифроване на ‌iCloud‌ архиви, архиви на съобщения, съдържание на iCloud Drive, бележки, снимки, напомняния, гласови бележки, отметки на Safari, преки пътища на Siri и пропуски за портфейл.

Функция на екрана за разширена защита на Apple Advanced Data Protection
С актуализацията почти всички данни в ‌iCloud‌ са защитени, с изключение на Mail, Contacts и Calendar, тъй като тези функции трябва да взаимодействат със системи, които използват наследени технологии.

Разширената защита на данните е включена, защото означава, че Apple не може да възстанови вашите данни, ако загубите паролата си, освен това достъпът до iCloud.com е деактивиран по подразбиране.

Поддръжка на външен дисплей на Stage Manager

С iPadOS 16.2, Stage Manager на iPad M1 и M2 може да се използва отново с външни дисплеи. Това е функционалност, която Apple премахна в първата версия на iPadOS 16, за да разшири ‌Stage Manager‌ до модели A12X и A12Z ‌iPad Pro‌.

ipados 16 сценичен мениджър
С поддръжка на външен дисплей, ‌Stage Manager‌ поддържа до осем приложения за многозадачни цели вместо четири. Тази функционалност е ограничена до ‌M1‌ и ‌M2‌ iPad.

За iPad с възможност за ‌M1‌ или ‌M2‌ има също опция за плъзгане и пускане на прозорец от ‌iPad‌ към външния монитор, който е свързан към вашето устройство. Плъзгането на прозорец от едно устройство на друго е ново в актуализацията на iOS 16.2.

Нова архитектура на приложението Home

В комбинация със софтуера HomePod 16.2, iOS 16.2, iPadOS 16.2 и ‌macOS Ventura‌ 13.1 добавят поддръжка за актуализирана архитектура на приложението Home, която идва след добавянето на стандарта за интелигентен дом Matter.

актуализация на архитектурата на домашното приложение 1
Apple казва, че новата архитектура на приложението Home носи по-бърза и по-надеждна производителност в домовете с много интелигентни аксесоари, но изисква всяко устройство, което има достъп до дома, да работи с iOS 16.2, iPadOS 16.2, ‌macOS Ventura‌ 13.1, tvOS 16.2 и watchOS 9.2 актуализации, заедно със софтуера HomePod 16.2.

Деактивирайте тапета и известията за Always On Display

iOS 16.2 добавя два превключвателя за деактивиране на тапет и известия, когато винаги на дисплея е активно. Функцията прави по-опростен винаги включен интерфейс, който показва само часа и всички активирани джаджи.

винаги на дисплея опции

С пускането на iOS 16.2 AirDrop ще бъде ограничен по подразбиране само до контакти, а не до всички. Все още има опция за отваряне на AirDrop до всички наблизо, но тя ще се върне обратно към Contacts Only след период от 10 минути.

AirDrop всички за 10 минути
Apple казва, че това е приложено, за да се намали спамът на AirDrop.

Софтуерни актуализации

Apple направи малка промяна в секцията „Актуализации на софтуера“ на приложението „Настройки“, която е достъпна в „Общи“. Текстът на инсталираната софтуерна версия вече е по-удебелен, което го прави по-очевиден.

ios 16 2 софтуерна актуализация получер

iOS 16.2 добавя приспособление Sleep към заключения екран, което черпи от данни, съхранени в приложението Health и събрани от Apple Watch или други устройства за проследяване на съня. Предоставя информация като време, прекарано в леглото и качество на съня, с три налични варианта.

джаджа за заспиване на ios 16 2
Проста джаджа с една плочка показва времето, което сте прекарали в леглото, а две опции с множество плочки показват или лентова диаграма, която показва качеството на съня, или по-голяма джаджа, която показва времето в леглото заедно с визуално представяне. Докосването на приспособлението отваря секцията Sleep на приложението Health.

В допълнение към новата джаджа за сън, Apple добави и джаджа за лекарства. Има две опции, едната е икона на едно хапче, а втората ви уведомява кога трябва да вземете лекарство. Той ще ви предупреди, ако всичките ви лекарства са регистрирани или ако нямате повече лекарства за деня.

джаджа за лекарства ios 16 2

Игрален център

Game Center вече поддържа SharePlay, позволявайки на потребителите на ‌iPhone‌ и ‌iPad‌ да играят игри с приятели и семейство, докато провеждат разговор по FaceTime.

Има и нова джаджа за активност, която позволява на потребителите да виждат какво играят и постигат техните приятели в игрите от началния екран.

Apple подобри търсенето в приложението Messages за намиране на снимки въз основа на съдържание, като домашен любимец, кола, човек или текст.

Изключете Скриване на IP адрес

Има нова настройка за ‌iCloud‌ Private Relay, за да го деактивирате временно за конкретен сайт на Safari.

5G в Индия

iOS 16.2 отключва 5G услуга в Индия и множество оператори в страната вече поддържат 5G скорости.

ТВ приложение Спортни резултати на живо

iOS 16.2 отново добавя интеграция на Live Activities за избрани спортни игри за вграденото телевизионно приложение на ‌iPhone‌. Игрите могат да се проследяват в реално време на заключения екран или динамичния остров на моделите iPhone 14 Pro.

iOS 16 Дейности на живо Спорт MLB

Актуализации на телевизионни приложения

С актуализациите на iOS 16.2, iPadOS 16.2, tvOS 16.2 и ‌macOS Ventura‌ 13.1, Apple промени ТВ приложението. Вече има големи визуализации на предавания и филми, разположени над интерфейса „Напред“, което прави по-трудно за потребителите да стигнат до телевизионните предавания, които искат да гледат.

Редизайн на приложението за ios 16 2 tv

Новини от приложението за времето

Приложението Weather вече се интегрира с Apple News, показвайки подходяща новинарска информация, свързана с времето, базирана на вашия регион.

интегриране на новини в приложението за времето

Дейности на живо в приложението за телевизия

Има опция за получаване на по-чести актуализации на активността на живо от приложението за телевизор за следване на спортни игри. По-честите актуализации могат да доведат до по-бързо изтощаване на батерията, така че може да искате да я деактивирате, ако се притеснявате за живота на батерията.

актуализации на дейността на живо в приложението за телевизия

Безшумни отговори на Siri

В раздела Достъпност на приложението Настройки има опция да настроите ‌Siri‌ на „Предпочитане на безшумни отговори“, така че ‌Siri‌ да потвърждава заявките на устройството, а не на глас.

Siri тихи отговори

На устройства, които поддържат ProMotion, Apple казва, че анимираните промени в оформлението на SwiftUI ще поддържат 120Hz честота на опресняване, функционалност, която преди това липсваше.

Актуализацията на iOS 16.2 също изглежда адресира дълготрайни проблеми, засягащи моделите iPhone 13 Pro и ‌iPhone 14 Pro‌ с ProMotion. Тези устройства могат да изпитват забавяне и заекване на системните анимации при затваряне и превключване между приложения, а множество доклади от бета тестери показват, че производителността е подобрена при актуализацията.

iphone 14 pro 120hz промоция син

Сигнали за AirTag

На ‌iPad‌ известията за проследяване вече са достъпни, за да уведомят потребителите дали AirTag, отделен от собственика му, е наблизо и наскоро е пуснал звънец, за да покаже, че се движи.

Функция AirTag Преоцветяване

Оптимизации за откриване на сривове

Представена за първи път в iOS 16.1.2, оптимизацията за откриване на сривове за моделите iPhone 14 също е добавена към iOS 16.2. Оптимизацията за откриване на срив може би може да включва подобрения, за да се предотврати извикването на спешни служби от моделите ‌‌iPhone 14‌‌, когато потребителите се наслаждават на влакчета и други интензивни разходки.

откриване на срив

Неволни SOS повиквания

Apple вече събира данни за случайни SOS обаждания с актуализацията и един потребител съобщи за запитване на Apple относно обаждането, което събира системни данни.

Пряк път за състоянието на батерията

Наличен е нов пряк път за състоянието на батерията, който предоставя информация за батерията на ‌iPhone‌ и всяко свързано зарядно устройство.

пряк път за нивото на батерията

Други нови функции

Знаете ли за нова функция в iOS 16.2, която пропуснахме? Кажете ни в коментарите по-долу.

Източник : www.macrumors.com