2023 Apple Watch Series 9: Какво да очаквате от Apple тази есен

Заедно с iPhone, Apple Watch е един от продуктите, които Apple обновява всяка година и е едно от устройствата, които можем да разчитаме да видим тази есен.

Apple Watch 8 червен
Слуховете за новите модели на Apple Watch често са засенчени от ‌iPhone‌ слухове, но тук и там получаваме малко информация. Това ръководство обобщава всичко, което знаем за Apple Watch Series 9.

Итеративна актуализация

Apple през 2022 г. съсредоточи ресурсите си за разработка върху Apple Watch Ultra и не видяхме набор от нови функции за стандартната Series 8. Очакваме същата обща ситуация тази година – Apple работи върху бъдещата технология на Apple Watch за моделът с по-голям размер и слуховете предполагат, че ще видим по-малки актуализации за Series 9 с малко нови функции в момента.

Подобрения на процесора

Чипът S8 в Apple Watch Series 8 е същият като чипа S7 в Apple Watch Series 7, който предлага същата производителност като S6 в Apple Watch Series 6.

От няколко години не е имало забележими подобрения на процесора на Apple Watch, така че можем да видим актуализиран чип S9 с някои малки подобрения в производителността.

Bluetooth

Apple добави Bluetooth 5.3 към ‌Apple Watch Ultra‌ и през 2023 г. можехме да го видим разширен до Series 9. Apple бавно обновява продуктовата си гама с най-новия Bluetooth стандарт.

Живот на батерията

Всяка актуализация на процесора може потенциално да доведе до малки подобрения в живота на батерията, въпреки че не разчитаме на големи актуализации. Apple може също така да използва това повишаване на ефективността за допълнителна функционалност винаги на дисплея или други настройки на функциите.

Други функции

С изключение на нов чип, се очаква Series 9 да предлага същия набор от функции като Series 8, с пълни подробности за възможностите на Series 8 в нашия преглед на Apple Watch.

Нов Apple Watch Ultra?

‌Apple Watch Ultra‌ е нов продукт в гамата на Apple Watch от 2022 г., така че все още не знаем дали ще се актуализира всяка година.

Apple Watch Ultra Cyber
Не сме чували слухове за версия от 2023 г. на ‌Apple Watch Ultra‌, но има подробности за модел от 2024 г., така че Apple може да изчака до 2024 г., за да обнови устройството.

Нов Apple Watch SE?

Apple досега не е обновявала Apple Watch SE годишно и няма информация дали ще има обновяване през 2023 г. SE беше актуализиран през 2022 г., така че е малко вероятно.

ябълков часовник се жълт

Бъдещи функции

Все още нямаме много какво да очакваме с Apple Watch Series 9, но има някои бъдещи технологии, които Apple ще добави към Apple Watch, които ще направят по-вълнуващи актуализации на по-късна дата.

  • MicroLED дисплей – Говори се, че през 2024 г. Apple ще приеме технологията microLED за Apple Watch, използвайки персонализирани дисплеи, които проектира вътрешно, подобно на начина, по който компанията прави дизайн на чипове. Дисплеят microLED ще се използва за висок клас Apple Watch, вероятно ‌Apple Watch Ultra‌. Технологията MicroLED ще донесе по-ярки и живи цветове, плюс подобрени ъгли на видимост.
  • По-голям дисплей за Apple Watch Ultra – Apple работи върху нова версия на ‌Apple Watch Ultra‌ с още по-голям 2,1-инчов дисплей, актуализация, която може да дойде заедно с прехода към microLED.
  • Неинвазивен мониторинг на кръвната захар – Apple работи върху функция за неинвазивен мониторинг на кръвната захар за Apple Watch от години и е постигнала достатъчно напредък, така че концепцията вече е в момент, в който е функционална, жизнеспособна и готова за използване в бъдещ Apple Watch с известно усъвършенстване. Към този момент неинвазивното проследяване на кръвната захар все още е далеч от години, но когато бъде въведено, то ще отбележи една от най-големите актуализации на Apple Watch.

Дата на стартиране

Apple обновява Apple Watch на годишна база заедно с новите модели ‌iPhone‌, така че можем да очакваме да видим съобщение за Apple Watch този септември, последвано от пускане седмица или две по-късно.

Източник : www.macrumors.com