Apple планира да пусне приложение за класическа музика през 2022 г., но времето изтича

През август 2021 г. Apple обяви, че е придобила услугата за класическа музика Primephonic. По това време Apple каза, че планира да стартира специално приложение за класическа музика тази година, но времето започва да изтича, ако компанията желае да изпълни плановете си навреме.

ябълкова музика
„Apple Music планира да пусне специално приложение за класическа музика през следващата година, съчетаващо класическия потребителски интерфейс на Primephonic, който феновете са обикнали с повече допълнителни функции“, се казва в прессъобщение на Apple Newsroom, споделено миналата година. Оттогава Apple не е говорила публично за плановете си и не отговори на нашите искания за коментар през последния месец.

Приложението ще служи като заместител на Primephonic, предоставяйки на потребителите дестинация за поточно предаване на класическа музика от имена като Бетовен и Моцарт.

Уебсайтът на Primephonic първоначално каза, че „работи върху невероятно ново класическо музикално изживяване от Apple за началото на следващата година“, но формулировката „началото на следващата година“ беше променена на „следващата година“ на 9 март 2022 г., само един ден след като Apple проведе събитие за представяне на Mac Studio, Studio Display, пето поколение iPad Air и трето поколение iPhone SE.

Услугата на Primephonic затвори през септември 2021 г., като абонатите по това време получиха шест месеца безплатен достъп до Apple Music. Това означава, че абонатите на Primephonic са можели да слушат Apple Music до февруари, което предполага, че Apple може да е планирала да обяви приложението за класическа музика на мартенското си събитие тази година, но не е била готова за това.

През февруари препратка на ниво код към „Open in Apple Classical“ беше открита в бета версия на приложението Apple Music за Android. След това, през май, подобни препратки към „Open in Apple Classical“ и „A Shortcut to Apple Classical“ бяха разкрити в бета версията на iOS 15.5. Тези препратки никога не са станали видими за обществеността, но може да разкрият, че Apple е или поне планира да назове приложението Apple Classical вместо Apple Music Classical.

Още повече препратки към приложението за класическа музика бяха открити в XML файл на сървърите на Apple в края на септември, докато подготовката на бекенда продължаваше. Не е ясно дали приложението ще бъде вградено в iOS или ще бъде пуснато отделно в App Store.

Apple каза, че ще включи най-добрите функции на Primephonic, включително “по-добри възможности за сърфиране и търсене по композитор и по репертоар” и “подробни дисплеи на метаданни за класическа музика”, и е възможно компанията просто да се нуждае от повече време, за да завърши работата по задачата . Primephonic също работи с уникален модел за слушане с плащане за секунда вместо модел за плащане за възпроизвеждане като Apple Music, така че може би Apple все още се опитва да измисли модел на изплащане, който намира за подходящ за приложението Apple Classical.

На този етап съдбата на Apple Classical е неясна. Apple може в крайна сметка да пусне приложението през следващата седмица или две и в края на краищата да спази крайния срок, или стартирането може да бъде отложено до 2023 г. По-малка вероятност е Apple да реши да не пусне приложение за класическа музика и вместо това да включи повече класически функции в приложението Apple Music в бъдещите версии на iOS 16 или iOS 17. Във всеки случай Apple мълчи за плановете си в момента.

Източник : www.macrumors.com