Започвайки с бета версията на iOS 16.4, iPhone има ново меню „Бета актуализации“ в приложението Настройки под Общи → Актуализация на софтуера. Това меню ще позволи на членовете на Програмата за разработчици на Apple да активират бета версии за разработчици на iOS директно на iPhone, без да е необходимо да инсталират конфигурационен профил от уебсайта на Apple Developer.

iOS 17 Icon Mock Feature Feature
Менюто ще се появи само ако iPhone на потребителя е влязъл в същия Apple ID, който е използвал за записване в програмата за разработчици на Apple. В бъдещите версии на iOS Apple казва, че това меню ще бъде единственият начин за активиране на бета версии за разработчици, тъй като профилите ще спрат да работят.

Тази промяна ще попречи на потребителите на iPhone, които не са записани в програмата за разработчици на Apple за $99 на година, да инсталират безплатно бета версията за разработчици на iOS 17, когато бъде пусната на WWDC през юни. Досега всеки можеше лесно да инсталира бета версии за разработчици на iOS безплатно, като изтегли профилите от уебсайтове като BetaProfiles.dev.

Меню за актуализации на iOS 16 4 Beta
Apple вече предприе мерки срещу уебсайтове, споделящи бета профили на разработчици миналата година. BetaProfiles.com затвори през август, за да избегне „правна битка с Apple“, докато адвокатите на Apple предоставиха на Twitter известия за премахване на DMCA за над дузина туитове, съдържащи връзки към IPSW.dev. BetaProfiles.dev остава активен и изглежда като копие на BetaProfiles.com, но не е ясно дали уебсайтът има същата собственост.

Потребителите на iPhone, които не искат да плащат $99 на година за програмата за разработчици на Apple, ще трябва да изчакат публичната бета версия на iOS 17, която вероятно ще бъде пусната през юли. Потребителите могат да се запишат безплатно в обществената бета софтуерна програма на Apple.

Потребителите все още могат да инсталират бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно, като използват IPSW файл, но остава да видим дали това ще бъде опция. Преди много години Apple позволи само бета IPSW файлове да бъдат инсталирани на устройства, регистрирани в акаунт на разработчик на Apple, и Apple може да избере да въведе отново тази предишна политика. Като минимум премахването на конфигурационните профили ще направи задачата по-досадна в бъдеще.

Популярни истории

Функцията за шофьорска книжка на iPhone идва в тези 9 американски щата

Apple бавно въвежда функция, която позволява на жителите на участващите американски щати да добавят своята шофьорска книжка или лична карта към приложението Wallet на iPhone и Apple Watch, предоставяйки удобен и безконтактен начин за показване на доказателство за самоличност или възраст. Досега функцията е стартирана само в Аризона, Колорадо и Мериленд, но Apple сподели списък с допълнителни американски щати, ангажирани с…

USB-C портът на iPhone 15 Pro е показан на изтекло изображение

С гамата iPhone 15 Apple планира да приеме USB-C порт вместо Lightning порт, за да се съобрази с регулаторните промени, които се въвеждат в Европа. За USB-C порта се носят широки слухове на този етап, но първият поглед върху действителното шаси на iPhone 15 Pro с включен USB-C порт беше предоставен днес на MacRumors и по-късно споделен в Twitter от изтекла информация Unknownz21. това е…

Изцяло новият Apple CarPlay стартира тази година, започвайки с тези 14 марки автомобили

През юни 2022 г. Apple визуализира следващото поколение CarPlay, обещавайки по-дълбока интеграция с функциите на превозното средство като климатик и FM радио, поддръжка за множество дисплеи в таблото, опции за персонализиране и много други. Apple казва, че първите превозни средства с поддръжка за CarPlay от следващо поколение ще бъдат обявени в края на 2023 г., като поне 14 автомобилни производители са се ангажирали досега. Комуникация…

iPad Mini 7: Ключови надстройки, които да очаквате

Apple пусна iPad mini от шесто поколение през септември 2021 г., като донесе първия голям редизайн на устройството в цялата му история, така че какво могат да очакват клиентите от версията от седмо поколение? Все още има малко конкретни слухове за функциите, които ще предложи следващият iPad mini. Марк Гърман от Bloomberg наскоро каза, че тази година няма актуализация с незначителна „спецификация“…