Apple Smart Home Display: Всичко, което знаем

Apple работи върху нов аксесоар Home, който е проектиран да служи като централен център за управление на интелигентен дом. Apple TV и HomePod вече са домашни хъбове и почти всички устройства на Apple могат да управляват настройка на HomeKit, но Apple проектира цялостен продукт за управление на дома, за да направи управлението още по-лесно.

iPad iOS 16 WP Display Feature eric edit
Това ръководство обобщава всичко, което знаем за продукта за дисплей на Apple Home, който е в процес на разработка.

Дизайн

Според БлумбъргМарк Гурман, дисплеят ще изглежда подобно на iPad. Всъщност той го описа като близък до ‌iPad‌ от нисък клас, което предполага, че може да прилича на началното ниво ‌iPad‌ от 10-то поколение.

Не знаем конкретни подробности за оразмеряването, но ще бъде проектирано да се монтира към стени и други предмети с помощта на магнитни крепежни елементи, така че да може да бъде позиционирано в най-централната част на дома. Монтираният дизайн би го направил по-интегриран в къщата, отколкото нещо като ‌iPad‌, и би осигурил централизирано място за всеки в дома, за да контролира ‌HomeKit‌ и продуктите, свързани с Matter.

В момента както устройствата ‌HomeKit‌, така и устройствата Matter трябва да се управляват от iPhone, ‌iPad‌ или Mac и всеки човек в дома трябва да бъде индивидуално поканен за настройка на ‌HomeKit‌, което може да бъде караница, ако в къщата има гости или за бърз контрол, когато устройство на Apple не е под ръка.

Предполага се, че два или повече от домашните дисплеи ще могат да работят един с друг за използване в отделни стаи, подобно на начина, по който ‌HomePod‌ и ‌Apple TV‌ работят сега.

Възможности

В допълнение към възможността да се използва за целите на интелигентния контрол на дома, дисплеят може да позволява поточно видео и провеждане на FaceTime разговори. Той ще има вграден високоговорител, така че може да бъде и някакъв вид ‌iPad‌ и ‌HomePod‌ хибридно устройство, за което сме чували слухове преди.

Конкуренция

Проектиран от Apple продукт за интелигентно управление на дома с интегриран дисплей ще се конкурира с други умни домашни устройства от компании като Facebook, Amazon и Google. Facebook, например, прави Meta Portal, устройство, което може да контролира базирани на Alexa продукти и което позволява видео разговори с приятели и семейство.

ехо шоу
Amazon прави Echo Show, интелигентен дисплей с високоговорител и 10-инчов дисплей. Може да се използва за управление на интелигентни домашни продукти, гледане на видео, провеждане на разговори и др. Google предлага Nest Hub Max за поточно предаване на съдържание, слушане на музика и управление на продукти, които се интегрират със системата за интелигентен дом на Google.

Тъй като почти всички основни конкуренти на Apple предлагат домашно устройство, което е предназначено да служи като център за контролиране на интелигентни домашни продукти и провеждане на разговори, не е трудно да си представим подобно устройство от Apple.

Дата на стартиране

Говори се, че Apple се е насочила към 2024 г. за пускане на интелигентния домашен дисплей, но кога през 2024 г. остава да видим.

Източник : www.macrumors.com