Apple Tester твърди, че е „издухан“ от AR/VR слушалки, казва, че е имало огромен скок в развитието

Преди разкриването на AR/VR продукта на Apple имаше скептицизъм, че устройството ще бъде добре прието, както заради слуховете, че цената му е $3000, така и поради слабата производителност на конкурентни продукти от компании като Sony и Meta.

Поне един човек, който тества устройството, обаче е ентусиазиран от него. Лийкър Евън Блас, който е предоставил точна представа за плановете на Apple в миналото, твърди, че познава човек, който е имал възможност да “демо” слушалките. Блас каза, че през последните няколко месеца тестерът е преминал от „оплакване на своите „недостатъчни“ способности“ до „издухан“ от опита и хардуера.

„Скокът, който направиха оттогава [late last year] е гигантски”, каза тестерът на Apple на Blass. “Бях толкова скептичен; сега съм издухан по начин „вземете парите ми“, казаха те. Блас сподели подробностите в своя акаунт в Twitter, който е частен.

Apple работи върху слушалките за AR/VR от години и дебютът им беше отложен многократно, тъй като компанията имаше за цел да реши проблемите с разработката с дизайна и софтуера. Apple вече е готова да го визуализира и се очаква да го направи на Световната конференция за разработчици.

Още през март, Ню Йорк Таймс съобщи, че няколко служители на Apple, с които е разговаряло, са били скептични относно потенциала на слушалките за успех. Служителите се съмняват дали слушалките са “решение в търсене на проблем” и дали са “движени от същата яснота” като другите устройства на Apple.

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук през април каза, че с всичко, което компанията е направила, винаги е имало „много скептици“. Той идва с територията да правиш „нещо, което е на ръба“, каза Кук.

Слушалките за AR/VR се оформят като подобни на Apple Watch по отношение на ранната функционалност. Ще бъде скъпо над $3000 и ще бъде с ограничена полезност като начало. Apple планира да повтори слушалките с течение на времето и вече има нови модели в процес на разработка. С Apple Watch Apple направи забележителен напредък в техническите си възможности и в рамките на няколко поколения устройството стана незаменимо за мнозина.

Слушалките на Apple ще бъдат първата нова продуктова категория след Apple Watch. Очаква се да се нарича “Reality Pro” или “Reality One”, слушалките ще включват двойни 4K micro OLED дисплеи от Sony, за 8K обща резолюция. Той ще бъде оборудван с повече от дузина камери за картографиране на зоната около потребителя, разчитане на изражения на лицето, интерпретиране на жестове и др.

Що се отнася до дизайна, се казва, че разполага с елегантен, извит визьор, изработен от алуминий, стъкло и въглеродни влакна, като Apple се стреми да поддържа ниско тегло. Всъщност той дори няма вградена батерия, а вместо това батерията се носи на кръста, за да не стане слушалката твърде тежка.

Apple работи върху актуализирането на своите приложения за устройството, със специфичен фокус върху комуникацията и сътрудничеството, телевизията и спорта, игрите и здравето и фитнеса.

Повече за това какво се очаква от слушалките за AR/VR може да има намерени в нашия обзор на слушалки за AR/VR.

Източник : www.macrumors.com