Best Mac Cleaner 2023: Най-добрият софтуер за почистване на Mac за ускоряване на вашия Mac

1. MacPaw CleanMyMac X

Сериозен хит в чистите залози е CleanMyMac X от MacPaw. Към момента на писане това е $34,95/£29,95 за едногодишен абонамент за един Mac. Предлага се и за закупуване като еднократна покупка, ако не искате да се абонирате. Освен това има налична безплатна версия за изтегляне, ако искате да опитате, преди да купите.

Тази популярна помощна програма събира редица полезни инструменти в един пакет, включително програма за почистване на файлове, която ще изтрие боклуци и ненужни кеш файлове, инструменти за оптимизация и поддръжка, програма за деинсталиране на приложения (така че да изтриете всички файлове, които приложението разпръсква из вашия Mac ) и средство за премахване на зловреден софтуер. Версия 4.12 получи съвместимост с Ventura, а 4.11 донесе значителна актуализация на лентата с менюта, която сега предлага допълнителна информация, като например батерията на вашия лаптоп, температурата и здравето, капацитета на вашия твърд диск и цялостното състояние, свободния ви капацитет RAM и натоварването на вашия процесор и хардуерна температура. Ще намерите също информация, като например капацитет на устройството, скорост на процесора, системна температура, системно натоварване и показания за мрежова активност, всички лесно достъпни.

Нова функция във версия 4.12.4 носи предупреждение за голяма и неочаквана консумация на батерията.

CleanMyMac има просто оформление, което предлага разнообразие от функции. Те включват общо почистване на системата, което оптимизира пространството чрез премахване на временни файлове, които биха могли да се задържат, както и намаляване на ненужните елементи на приложенията и премахване на всякакви проблеми, останали след деинсталирания.

Има и възможност да търсите във вашите папки „Снимки“, „Музика“ и „Поща“, за да премахнете и изчистите ненужни и скитници, които може да забавят системата ви.

CleanMyMac е цялостен пакет, който предлага няколко допълнителни инструмента за чисто деинсталиране на приложения, премахване на различни разширения, подобряване на производителността на диска и цифрово раздробяване на файлове, които не искате някой да съживява.

Използваме CleanMyMac, откакто трябваше да изтрием много файлове, за да инсталираме Big Sur, една от любимите ни функции е фактът, че инструментът се намира в менюто в горната част на екрана, така че можем да видим прост преглед на нашата система по всяко време, което също означава, че е прост процес с едно щракване за освобождаване на памет, когато RAM паметта намалява.

Цялата тази функционалност обаче не е безплатна. Има безплатна пробна версия, налична в Mac App Store и от уебсайта на MacPaw, но тя ограничава приложението да премахва само файлове до максимум 500 MB – и по време на изтриването на файлове ще изисква да платите лицензионната такса за ап. Можете да изтеглите тази ограничена версия и да сканирате вашия Mac, за да видите точно сега много място, което можете да спестите, преди да се ангажирате с закупуването на приложението.

Лицензът може да бъде прехвърлен на нова машина, стига предишната инсталация да бъде деактивирана първо.

В момента MacPaw предлага 30% отстъпка за студенти – изпратете своя университетски имейл адрес и получете код за изтегляне тук.

Източник: www.macworld.com