iOS 17: Седем функции, които може да се появят в iPhone тази есен

Остават по-малко от два месеца до Световната конференция на разработчиците, слуховете за следващото поколение версия на iOS на Apple се засилват. Не се очаква iOS 17 да има основна основна функция като заключения екран на iOS 16, но има някои забележителни подобрения в процес на разработка.

Функция за iOS 17 на телефона
Всъщност, БлумбъргМарк Гурман, който често предоставя надеждни подробности за плановете на Apple, казва, че iOS 17 ще включва „няколко от най-търсените от потребителите функции“, което звучи много примамливо. Оттогава чухме намеци за това, което може да идва от a MacRumors източник на форум, който е бил надежден в миналото, така че решихме да подчертаем някои от допълненията, които може да видим.

Обновяване на контролния център

Имаме специален Център за управление от iOS 7, но той не е виждал забележителни актуализации от iOS 11. Това може да се промени в ‌iOS 17‌, като според слуховете Apple планира да преработи Центъра за управление.

контролен център
Центърът за управление може да получи нов облик и може да бъде по-персонализиран, като потребителите могат да избират какво да се показва с по-голяма детайлност и да избират къде да се намират контролите за рационализиран интерфейс, който е съобразен с нуждите на всеки човек.

Повече динамична островна функционалност

Apple представи Dynamic Island с iPhone 14 Pro и Pro Max, а с тазгодишната гама iPhone 15 се очаква всички модели да имат Dynamic Island вместо прореза.

iPhone 14 Pro Спортни резултати Динамичен остров
В момента ‌Dynamic Island‌ може да показва таймери, спортни резултати, входящи телефонни обаждания, сигнали за изтощена батерия, потвърждения на Apple Pay, състояние на зареждане, упътвания на Карти и други, но все още е ограничен в това, което може да прави, особено за трети страни приложения.

Въпреки че нямаме много подробности, се твърди, че Apple планира да добави повече функционалност към ‌Dynamic Island‌, за да го направи по-полезен. Siri, например, може да премине към ‌Dynamic Island‌. Когато активирате ‌Siri‌, иконата ‌Siri‌ може да се покаже в ‌Dynamic Island‌, а не в долната част на екрана, което би направило ‌Siri‌ по-малко натрапчиво.

Много необходими подобрения на производителността

Преди да има набор от функции за качество на живот, планирани за ‌iOS 17‌, Gurman твърдеше, че това ще бъде актуализация за „настройка“, фокусирана върху коригиране на грешки и подобряване на производителността. Apple все още изглежда се фокусира върху повишаване на производителността, ефективността и стабилността.

Говори се, че Apple се фокусира върху дългосрочна поддръжка за по-стари устройства, което предполага, че се работи върху превръщането на ‌iOS 17‌ в актуализация без грешки дори на iPhone, които нямат най-новия хардуер.

Активни джаджи

Apple „тества“ активно изживяване с джаджи за началния екран и изгледа Today на iPhone, но това очевидно не е функция, която е сигурна за ‌iOS 17‌.

Уиджети за iOS 17
Активните джаджи биха били джаджи, които са по-интерактивни, правят повече от просто показване на информация или ви позволяват да докоснете приложение. Активните джаджи могат да включват бутони с едно натискане, плъзгачи и други, което прави джаджите по-динамични.

По-добро търсене

Новите версии на iOS често идват с подобрения в Search и Spotlight и изглежда, че ‌iOS 17‌ няма да бъде изключение. Обърнато е много внимание на ChatGPT и други изживявания с чатботове, които използват AI, обучен за уеб съдържание, но не очакваме нещо толкова напреднало от Apple.

прожектор за търсене на снимки
Слуховете за подобрено търсене не са конкретни, но в миналото Apple работи за рационализиране на резултатите от търсенето, локализиране на текст в снимки и видеоклипове и позволяване на потребителите да търсят конкретни обекти в изображения. Възможно е да предстоят подобрения на всички тези функции, заедно с нови възможности за търсене.

Една област, която има остра нужда от подобрение, е търсенето в приложението на Apple, като функцията за търсене за приложението Настройки. Приложението Настройки често не предоставя надеждни резултати за търсената настройка, така че се надяваме, че това ще бъде под чадъра за подобряване на търсенето.

Алтернативни магазини за приложения

Европейските разпоредби скоро ще изискват от Apple да поддържа странично зареждане и алтернативни магазини за приложения, давайки на клиентите в Европа начин за достъп до приложения извън App Store.

Обща функция на iOS App Store Clorange
Apple работи върху включването на тази функционалност в iOS 17, но за съжаление се очаква да бъде достъпна само за клиенти, живеещи в Европейския съюз. Ако законите в други страни се променят, тези възможности могат в крайна сметка да се разширят, така че ще бъде интересно да видим как Apple в крайна сметка се справя със страничното зареждане.

Можем да очакваме Apple да има проверки за сигурност за странично заредени приложения, подобни на функцията Mac Gatekeeper, която предотвратява инсталирането на недоверен софтуер и това няма да е начин за разработчиците да избягват таксите. Apple все още планира да таксува разработчиците за достъп до iOS, въпреки че таксите може да са по-ниски от 15 до 30 процента, които Apple събира сега.

Apple има срок до март 2024 г., за да се съобрази с новите европейски закони, така че докато страничното зареждане не трябва да бъде в първите версии на ‌iOS 17‌, които излизат публично, то трябва да бъде внедрено в даден момент по време на периода на разработка на ‌iOS 17‌ .

Ново CarPlay изживяване

На WWDC 2022 Apple показа следващо поколение версия на CarPlay, която се очаква да бъде внедрена през 2023 г. Тя включва поддръжка за множество дисплеи в превозно средство, така че изживяването на CarPlay може да бъде внедрено в системата за информация и развлечения, инструменталния клъстер и др.

следващо поколение carplay мулти дисплей
Интегрирането на инструменталния клъстер е нова функция, която ще даде на ‌CarPlay‌ повече контрол върху функциите на автомобила и ще се интегрира със скоростомера, одометъра, индикатора за гориво и др. Управлението на климатика на превозното средство ще бъде достъпно директно чрез ‌CarPlay‌, така че няма да се налага да излизате от системата ‌CarPlay‌, за да регулирате топлината или климатика, а Apple също планира да добави серия от полезни джаджи, които ще показват информация като продължителност на пътуването, разход на гориво, време, устройства HomeKit и други подробности, които може да искате да имате, докато шофирате.

Прочетете още

Говори се, че има още повече функции за ‌iOS 17‌, включително промени в постоянно активния дисплей, поддръжка за предстоящите AR/VR слушалки, усъвършенстване на приложението Health и допълнителни филтри за режим на фокусиране. Ние следим всички слухове за промени в ‌iOS 17‌ в нашият специален преглед на iOS 17така че си струва да маркирате и проверявате от време на време, за да видите най-новото.

Дата на излизане

Apple ще предостави ‌iOS 17‌ на разработчиците след основното събитие на WWDC на 5 юни и това ще ни даде първи поглед върху новите функции. Публичните бета тестери вероятно ще получат достъп около месец по-късно през юли, а след това софтуерът ще стартира през септември заедно с новите модели ‌iPhone‌.

Източник : www.macrumors.com