iPhone 15 Pro може да включва Solid-State Unified Volume Rocker, бутон за изключване на звука вместо превключвател

Множество слухове сочат, че предстоят няколко промени в дизайна на iPhone 15 Pro и ‌‌iPhone 15 Pro‌‌ Max, но една, която досега е минавала под радара, е възможността контролите за сила на звука отстрани на устройството да бъдат единични унифициран клавишен бутон.

iPhone 15 Pro синя функция
Както е отбелязано от YouTuber ZoneOfTech в Twitter, Apple обикновено използва два щифта, за да прикрепи всеки бутон към шасито, но в най-новите рендери, базирани на изтекли CAD чертежи на ‌iPhone 15 Pro‌, само два щифта са показани в една вдлъбнатина, където обикновено се намират бутоните за сила на звука. За разлика от това, базираните на CAD рендери на обикновения iPhone 15 показват два отделни слота с общо четири щифта.

В процеса на създаване на своя собствена концепция за ‌iPhone 15 Pro‌, базирана на изтеклите CAD, ZoneOfTech станаха „100% сигурни“, че ‌iPhone 15 Pro‌ ще включва един дълъг обединен бутон за сила на звука, а не два отделни. В допълнение, ZoneOfTech е също толкова сигурен, че “превключвателят за заглушаване също ще превключи на единичен бутон за натискане, вместо превключвателя нагоре и надолу, който имаме сега.”

Слуховете сочат, че Apple приема полупроводникови бутони с тактилна обратна връзка за управлението на мощността и силата на звука на своите предстоящи модели ‌iPhone 15 Pro‌ и започва да изглежда, че един унифициран полупроводников бутон за сила на звука ще открие докосване в горната част („нагоре“ ) и долния („надолу“) краища, а хаптичен бутон за заглушаване ще замени класическия превключвател.

Не е ясно как новите хаптични бутони ще работят през калъфи, особено ако изискват директен контакт с докосване. По същия начин ще трябва да има решения за възстановяване на устройството в ситуации, когато ‌iPhone‌ може да не работи според очакванията. Положителната страна е, че технологията на бутоните в твърдо състояние може да подобри защитата срещу прах и вода, тъй като не се нуждае от механизъм, който потиска физически, но изисква допълнителен хардуер в ‌iPhone‌.

Говори се, че Apple добавя два допълнителни Taptic Engine към моделите ‌iPhone 15 Pro‌ за захранване на полупроводниковите бутони. (Текущите модели ‌iPhone‌ имат единичен Taptic Engine за хаптична обратна връзка.) Очаква се обикновените модели ‌iPhone 15‌ да запазят механични бутони.

бутон за iphone 3gs

Превключвател за изключване на звука и унифициран бутон за сила на звука на ‌iPhone‌ 3GS (Кредит за изображение: iFixit)

Оригиналният ‌iPhone‌ включва външно унифициран бутон за сила на звука или един дълъг бутон, повдигнат в двата края. Този дизайн на бутоните остана на ‌iPhone‌ 3G и ‌iPhone‌ 3GS. За ‌iPhone‌ 4 кобилицата беше заменена от два кръгли бутона, които в крайна сметка бяха променени на по-дълги отделни бутони с форма на хапче на ‌iPhone‌ 6. Вариации на формата на хапче бяха използвани чак до iPhone 14.

Имате ли предпочитание за бутон? Уведомете ни в коментарите. И за повече относно това какво да очаквате от моделите ‌‌iPhone 15 Pro‌‌, вижте нашия специален обзор с всички слухове.

Източник : www.macrumors.com