Kuo: Apple ще пусне версии от висок и нисък клас на слушалки от второ поколение през 2025 г.

По-евтините AR/VR слушалки от второ поколение на Apple ще се предлагат в два модела от висок и нисък клас, според индустриалния анализатор на Apple Минг-Чи Куо.

Apple ar слушалки концепция 1

Пишейки в нова публикация в Medium, обобщавайки резултатите от последните си проучвания и прогнози, Куо казва, че и двата модела вероятно ще пристигнат през 2025 г.

Второто поколение AR/MR слушалки на Apple има два модела от висок и нисък клас. Високият и ниският клас ще бъдат разработени и произведени съответно от Luxcaseict и Foxconn. Настоящият график за стартиране на двата модела вероятно ще бъде през 2025 г.

Дълго слуховете за AR/VR слушалки на Apple все още не са обявени, но доклад по-рано тази седмица твърди, че производственият партньор на компанията Foxconn вече разработва по-евтина версия от второ поколение на слушалките.

В този доклад се казва, че първите слушалки на Apple ще бъдат “изключително скъпи”, като оценките на индустрията варират от $3000 до $5000, докато слушалките от второ поколение на Apple ще имат по-достъпна цена в рамките на “висок клас Mac компютър”. Сега изглежда, че Apple планира двустепенна серия от устройства от второ поколение, за да се хареса на по-широка клиентска база, подобно на начина, по който предлага както стандартни, така и по-премиум iPhone с марка Pro всяка година.

В последния си доклад Куо казва, че Pegatron постепенно се оттегля от бизнеса със слушалки на Apple и вероятно ще прехвърли своя екип за разработка на AR/MR и производствени ресурси към Luxcaseict (съвместно предприятие между Luxshare ICT и Pegatron), ръководено от Luxshare ICT, в първата половина на 2023 г.

Това ще накара Luxshare ICT да поеме последващия дизайн и производство на версията от висок клас на слушалките от второ поколение. Такива промени ще доведат до “последващо ускоряване на намаляването на цената на слушалките, което Apple очаква”, добавя Куо.

Плановете на Apple да пусне по-евтина версия на своите AR/VR слушалки бяха съобщени за първи път миналия месец от Информациятае Уейн Ма и БлумбъргТова е Марк Гърман. Предполага се, че слушалките ще използват по-достъпни компоненти, като лещи с по-ниска разделителна способност.

Според Информацията„значителната“ работа по устройството от второ поколение започна миналата година и по това време целта беше евтините слушалки да бъдат пуснати на пазара през 2024 г. Блумбърг по-рано беше съобщено, че бюджетните слушалки за смесена реалност на Apple може да пристигнат през 2024 или 2025 г.

Първите слушалки на Apple се очаква да бъдат обявени на WWDC през юни и според съобщенията ще имат над дузина камери, двойни 4K лещи, усъвършенствано проследяване на очите и ръцете и много други разширени функции. Що се отнася до софтуера, устройството се казва, че има подобен на iOS интерфейс с мрежа от приложения.

В последващ туит, Куо каза, че неговата прогноза за графика за масова доставка на слушалките от първо поколение е непроменена, но вероятността те да бъдат пуснати на пролетно събитие тази година намалява. Куо обаче каза също, че вероятността слушалките да бъдат пуснати заедно с iPhone 15 през третото тримесечие на тази година „се увеличава“.

Източник : www.macrumors.com