Sonos Era 300 и Era 100 Smart Speakers, разкрити в маркетингови изображения

Популярната компания за високоговорители Sonos се готви да пусне нови интелигентни високоговорители от висок клас “Era”, които да се конкурират с гамата HomePod на Apple и На ръба получи маркетингови изображения на продуктите, както и малко груба информация за цените преди пускането им следващия месец.

sonos era300white
Era 300, показан на снимката по-горе, ще бъде новият водещ високоговорител на Sonos, предназначен да подчертава музиката в пространствения звук. Другите функции ще включват USB-C линеен вход, поддръжка на Wi-Fi 6, Bluetooth възпроизвеждане и поддръжка на AirPlay 2. На ръбаChris Welch казва, че се очаква Era 300 да бъде на цена около $450.

Твърди се, че размерът на Era 300 попада между Sonos One и Sonos Five и включва общо шест драйвера, които насочват звука напред, наляво, надясно и нагоре. Стерео чифт Era 300s, когато се използва или с Arc, или с Beam от второ поколение, ще осигури заден съраунд звук, включително насочен нагоре аудио.

sonos era300atmos

Era 300 може да бъде стерео сдвоен като заден съраунд със Sonos Arc и Beam (Gen 2)

Въпреки че Era 300 е проектиран за пространствено аудио, песните Dolby Atmos в каталога на Apple Music е „малко вероятно да бъдат поддържани в момента“, според Уелч, което предполага, че Apple и Sonos все още не са постигнали споразумение. „Това винаги може да се промени през следващите седмици или до момента, в който Era 300 се появи на рафтовете“, добавя той.

Era 100, показан по-долу, има по-кръгла форма и няма да се предлага с насочени нагоре драйвери, тъй като не е предназначен за пространствено аудио като другия продукт. Уелч нарича новия високоговорител „еволюиран Sonos One с (в идеалния случай) по-добра производителност“, благодарение на добавянето на втори високоговорител за истински стерео звук и увеличен среден високоговорител за повече баси.

era100white
Подобно на другия нов високоговорител, Era 100 разполага с Wi-Fi стрийминг, ‌AirPlay‌ 2, Bluetooth и USB-C. Очаква се Era 100 да струва около $250 и вероятно ще замени Sonos One, който в момента се продава за $219.

Очаква се и двата високоговорителя да включват гласови асистенти Sonos Voice Control и Amazon Alexa, но поддръжката за Google Assistant може да липсва. Уелч казва, че Sonos ще продава отделно линеен адаптер за USB-C аудио и „комбо адаптер“ за включване през Ethernet, тъй като няма вграден жак на нито един от високоговорителите.

sonos era100black

Sonos Era 100 в стерео чифт, свързан към грамофона чрез линеен изход

Съобщава се, че Sonos е определил график за пускане в края на март и за двата високоговорителя, които ще се предлагат в бял и черен цвят, докато компанията също така се твърди, че планира да пусне устройство в чисто нова продуктова категория до края на годината.

Източник : www.macrumors.com