WhatsApp Messenger въвежда поддръжка за картина в картина в най-новата си актуализация на приложението, позволявайки на потребителите да продължат видеообаждането си в малък прозорец, докато правят нещо друго на своя iPhone.

Функция Whatsapp
Досега, ако трябваше да направите нещо на телефона си по време на видеообаждане в WhatsApp, трябваше да излезете от WhatsApp, което спираше видеото на пауза за човека, с когото разговаряхте.

След като новата поддръжка бъде въведена при вас, ако плъзнете извън ‌видеообаждане, то автоматично ще се минимизира в прозорец картина в картина, който продължава да се вижда дори докато имате достъп до други приложения, така че вие ​​и другият човек, който re talking to може да продължи разговора ви, без ‌iPhone‌ да е неизползваем по друг начин.

WhatsApp каза през декември, че работи върху разработването на поддръжка за картина в картина, за да позволи на потребителите на WhatsApp да изпълняват няколко задачи едновременно и да използват други приложения, докато продължават да водят видео разговор.

Въведено на iPhone с iOS 14, картината в картината работи с приложения, които възпроизвеждат видео съдържание, но когато става въпрос за приложения на трети страни, разработчиците на приложения трябва да внедрят поддръжка за функцията.

Последната актуализация v23.3.77 също носи няколко други забележителни подобрения, включително възможността за добавяне на надписи при изпращане на документи и добавена поддръжка за по-дълги групови теми и описания. WhatsApp казва, че тези функции ще бъдат въведени през следващите седмици.

Популярни истории

Функцията за шофьорска книжка на iPhone идва в тези 9 американски щата

Apple бавно въвежда функция, която позволява на жителите на участващите американски щати да добавят своята шофьорска книжка или лична карта към приложението Wallet на iPhone и Apple Watch, предоставяйки удобен и безконтактен начин за показване на доказателство за самоличност или възраст. Досега функцията е стартирана само в Аризона, Колорадо и Мериленд, но Apple сподели списък с допълнителни американски щати, ангажирани с…

USB-C портът на iPhone 15 Pro е показан на изтекло изображение

С гамата iPhone 15 Apple планира да приеме USB-C порт вместо Lightning порт, за да се съобрази с регулаторните промени, които се въвеждат в Европа. За USB-C порта се носят широки слухове на този етап, но първият поглед върху действителното шаси на iPhone 15 Pro с включен USB-C порт беше предоставен днес на MacRumors и по-късно споделен в Twitter от изтекла информация Unknownz21. това е…

Изцяло новият Apple CarPlay стартира тази година, започвайки с тези 14 марки автомобили

През юни 2022 г. Apple визуализира следващото поколение CarPlay, обещавайки по-дълбока интеграция с функциите на превозното средство като климатик и FM радио, поддръжка за множество дисплеи в таблото, опции за персонализиране и много други. Apple казва, че първите превозни средства с поддръжка за CarPlay от следващо поколение ще бъдат обявени в края на 2023 г., като поне 14 автомобилни производители са се ангажирали досега. Комуникация…

iPad Mini 7: Ключови надстройки, които да очаквате

Apple пусна iPad mini от шесто поколение през септември 2021 г., като донесе първия голям редизайн на устройството в цялата му история, така че какво могат да очакват клиентите от версията от седмо поколение? Все още има малко конкретни слухове за функциите, които ще предложи следващият iPad mini. Марк Гърман от Bloomberg наскоро каза, че тази година няма актуализация с незначителна „спецификация“…